Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle určitě není žádná rodinná komedie pro děcka! Já bych se nedivil, kdyby v kinech rozdávaly sáčky na zvracení, protože některé scény vskutku dávící reflex nakopávají solidně, až se divím tak pozitivnímu všeobecnému přijetí. Já jako hororový gurmán jsem otrlý a zvyklý na podobné záležitosti, takže já se při Komedii zasmál i nahlas, byť při scénách jako Kanibal kráva požírající vnitřnosti druhé krávy, atraktivní kočka zajetá kamiónem či koupel v hovnech a mrtvolách diváka spíše zarazí a pošle tisíc WTF signálů do mozku,ale potěší spousta Cameii jako Keegan-Michael Key, Chevy Chase, Michael Peňa,Norman Reedus a skvělý Chris Hemsworth, který si zde svou svůdnou roli užívá na sto procent. Drsným, sprostým, nechutným až morbidním humorem Vacation nepochybně disponuje a já se bavil skvěle. Not for everyone!80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Čo to práve mama robí?" - "Dáva lekciu trom štetkám." Veľmi oceňujem, že tvorcovia nerobili remake, ale sequel. Ďalej oceňujem, ako pekne (a dôstojne) nadviazali na pôvodného ducha ságy. Občas to prestrelia (pochopil som správne, že Norman Reedus hrá pedofila?), logiku v scenári nehľadajte a škody napáchal aj príliš aktívny strih (Griswoldovci sú svedkami drsného úmrtia chlapíka - nakoniec prežil, ale to nevedeli - a odídu z miesta činu?). Inak som sa ale veľmi dobre bavil a musím dať až 80%, hoci to má aj hluché miesta. Albánske auto je plné prekvapení (extrémne rafinované spätné zrkadielka, tlačidlo so zajacom), pri mnohých fóroch som sa spokojne chechtal (úvodné fotky, Thorov had, Anthony Hopkins, prekážková dráha, kórejská GPS, zatiahnutá ručná brzda, krysa), občas ma príjemne naplo na vracanie (griswoldovské pramene, vaňa), myšlienky o rodine a manželstve majú niečo do seba a k tomu strhujúci Seal a zábavná akčná scéna na konci, ktorá má svojím spôsobom lepšiu choreografiu, ako mnohé plnohodnotné akčné filmy. Ako fanúšika pôvodnej série ma dojali parafrázy slávnych scén (sexi kosť v aute, pesničky, povedomá výprava, rodičia, Walley World). A rozhodne palec hore za tony skvelých hlášok ("Mám pocit, že ma odsudzuješ."; "Prečo mama tak vracia?" - "Je to pre charitu."). ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Původní Vacation byl jen průměrná jednohubka na nedělní odpoledne. Nicméně, tato verze z roku 2015 mě bavila od začátku až do úplného konce. Jedná se totiž o naprosto šílenou a ujetou komedii, ve které tvůrci vystavují na odiv všechny trapné scény či gagy. A i když to někdy v nějakých komediích nevyjde, zde se to povedlo na výbornou. Od pošuka Eda Helmse až po záchodový humor, to vše funguje jako dobře promazaný stroj. Ale nejvtipnější věc na celém filmu bylo jednoznačně jejich auto vyrobené v Albánii, které mělo více udělátek než auta Jamese Bonda. Také cameo Chrise Hemswortha potěšilo. Jeho postava jižanského "burana" je k popukání! „I just wanted to sing Seal with my family like normal people.“ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce hodnotit tento film, protože mě Zrzka (gegina31) asi zabije. :-D Ale přesně tenhle film je ta typická, tuctová americká komedie, plná špatných fórů. Bylo zde i pár celkem vtipných situací, za což si tento film zaslouží 2*, ale jinak mě to nenadchlo. A na konci filmu, kdy si divák měl říci, že to byla opravdu bláznivá dovolená, tak jsem si říkal, že to byla trapná dovolená. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě přiblblý film, který je jednou velkou přehlídkou scenáristické ubohosti a nevtipné trapnosti. V mnoha scénách je dokonce člověku na zvracení, protože bezpečné pole dobrého vkusu je zde opuštěno způsobem, který mě osobně vyloženě nakopává. Obsazení jsem shledal dosti nesympatické (zde "vede" Ed Helms - na toho chlápka se vážně nedá koukat, jak je mi protivný; naopak Chris Hemsworth je nečekaně skvělý) a na většinu vtipů jsem reagoval spíš nevěřícným úžasem, jak tohle může někomu připadat vtipné (smetení hezké holky v kabrioletu budiž zmíněno jako pro mě asi nejvíce markantní ukázka toho, jak se můj smysl pro humor s tím filmovým míjí - vůbec celá ta scéna je vlastně neuvěřitelně debilní, protože ačkoli se ten fotřík sám prohlašuje lůzrem, který měl v životě jen tři ženský, nebrání jeho nulový sexappeal té krasotince v tom, aby s ním za jízdy flirtovala a následně za to zaplatila životem - to má být vtipné? aha!). Korunu tomu v závěru nasazuje zestárlý a ztloustlý Chevy Chase, jehož sešlost jako by symbolizovala dno, na něž se celá ta volná série nakonec dostala. Neříkám, že si ten film občas nevybere své lepší chvilky (úvodní i závěrečné titulky jsou super, stejně tak všechny scény s Chrisem Hemsworthem), ale jako celek je to hodně pokleslá podívaná, které by se měl podle mě každý trochu náročnější divák spíše obloukem vyhnout. Mimochodem brát na tohle do kina svoje děti mi přijde hodně divný - to není rodinná komedie ani omylem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Film tvorí zvláštnu zmes sequelu (odkazuje na predchádzajúce filmy), remaku (niektoré scény sú rovnaké alebo veľmi podobné tým z predchádzajúcich filmov) a rebootu (nový film možnej série s novým obsadením). (Laslo)
  • Kamionista (Norman Reedus) prenasleduje Griswoldovcov na ťahači Kenworth W-900. (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama