Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (675)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní disneyovský film z roku 1991 jsem neviděl, takže jsem k nové verzi Krásky a zvířete přistupoval jako nepopsaný list, ale zároveň plný očekávání, protože podobné filmy z posledních let jako Popelka a Maleficent mě nesmírně zaujaly a okouzlily. Po zhlédnutí mohu s klidem a zcelka upřímně říct, že se tvůrcům podařilo vytvořit nadmíru kouzelný film, který je plný nádherných scén, hezkých písniček a rozličných charakterů. Rovněž musím ocenit, že byly do filmu zahrnuty rasové a dokonce i sexuální menšiny. Líbivá a sympatická pohádka hrající všemi barvami a znějící všemi tóny, která se rozhodně neztratí v průměru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Almara, konvička nebo svícen coby sluhové s hlasy vynikajících britských herců, jeden namyšlený princ přeměněný v ohavné zvíře a jedna krásná milovnice knih, která naráží na závistivé a vlastně dost hloupé sousedy. Kletbu zvrátí pouze láska, takže nejen desetileté holčičky budou v kině poskakovat nadšením. Lehčímu kýči se nevyhneme, ale to k tomu jednoduše patří. Byl i v případě nedávné Popelky, která je téhle novince velmi podobná. Magická atmosféra, pečlivá výprava, dynamická akce, vypiplané kostýmy, velmi dobrá kamera (jen v davových scénách se trochu vytrácí choreografie), barevná stylizace a hlavně vskutku vydařené triky. Těch je v Krásce velké množství, oprášené verzi navíc uvěříme i rodící se romantickou linii (ač mohlo „oťukávání“ trvat o pět minut déle), netrpí zkratkovitostí a hlavně výtečně funguje po hudební stránce. Určitě je v téhle oblasti třeba vypíchnout práci herců, kteří se ukazují jako solidní zpěváci. Někdy je sice zpěvu moc, ale prostě mi to celé pojetí sedlo. Okatá Emma je nesmírně půvabná, ač místy nemá moc co hrát. To, že je Bill Condon otevřený homosexuál, víme, to, že Disney dělá za pár scén ramena za progresivnost, víme také (jen černoši na parketu určitě nekřepčili s ostatními), to, že mají v Rusku zákon zakazující propagaci homosexuality, je naopak na trochu jinou debatu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že se mi onehdá líbil La La Land asi umocnilo fakt, že, jakožto muzikál, měl krásně napsanou hudbu a do toho nabízel špetku osudovosti, která mi standardně v současných muzikálech chybí. Na muzikály totiž jinak příliš nejsem…spíš vůbec. No a tato verze Krásky a zvíře je přesně ten druh sladkobolného americké muzikálu, který je jistě dobrý ve všech ohledech, ale nic navíc Vám nepřinese. Maximálně tak vizuální stránku v podobě mluvícího nábytku, což je fajn, ale celý film to rozhodně nezachrání. Průměr až to hezké není… ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“BYLO NEBYLO…“ /// Disney potvrdil, že krást se nemá a že pohádka má mít ty nejlepší záporáky (seš dobrej Evansi!). Někdy jsou ty písničky fajn, někdy ftipný a někdy je jich moc. Ovšem udiví, kolik do nich narvou serepetiček. A to drámo na konci – to by obstálo i v dospěláckým filmu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pohádku, kterou napsala Jeanne Marie Le Prince de Beaumont a taky tu českou Panna a netvor znám, ale chci si doplnit vzdělání. 2.) Nevím, jak potrestat hajzla, co nám krade kytky. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nemám to jak obsáhle zhodnotit. Kouzla animáku to nedosahuje z velké části: Nejlepší píseň je stará dobrá Beauty and the Beast a zbytek písniček, zvlášť na začátku, nestojí za moc na to, kolik se jich do nás snaží narvat. Výprava je skvělá, ale digitální bordel je opět až moc překážející. Delší než bych chtěl, herecky slušný, hlavně Evansův Gaston je úlisný jak má být. Neurazí. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že princ i služebnictvo jsou prokleti už sto let. Pak je ale nesmysl, aby paní Konvičková (Emma Thompson) měla mezi vesničany svého manžela, protože by byl již dávno po smrti. (Stupet)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama