Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemci sú príšerní filmári, totalní babráci. Takže vzhľadom na to, že sa jedná o snímok z nemeckej produkcie to vôbec nie je špatné. Príbeh o dvoch smrteľne chorých mladých mužoch ma zaujal, trocha i dojal, trocha pobavil a na konci aj trocha prekvapil. Tiež mi to trocha pripomenulo podobný starší nemecký film "Klopanie na nebeskú bránu". "Najkrajší deň" (Der geilste Tag) nie je majstrovsky natočený, srdcervúco dojímavý, ani nijak obzvlášť originálny, ale za pozretie a tri hviezdičky určite stojí. *** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych Němcům pogratulovat za další slušnou komedii, jenže po shlédnutí jsem vlastně nevěděl, jestli jsem z filmu měl spíš radost nebo ne. I přes humornou složku filmu je totiž dost těžké mít radost z dvojky, která se snaží o zažité standardy a la Bud vs. Terence, ale ve skutečnosti to skryté chlapské přátelství úplně postrádají. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o umieraní tu už bolo... júj a koľko. No ale musím uznať, že v tomto prípade nepadla kosa na kameň, užil som si celkom pohodový a smutný príbeh o dvoch chlapíkoch (resp. chalanoch) čo sa rozhodli svoje posledné dni využiť naplno. Oceňujem tiež humor, ktorý sa tu občas vyskytol, najmä v podaní Andiho. Niektoré pasáže boli síce nudnejšie a mal by som pár menších výhrad aj k záveru, ktorý mi prišiel zbytočne patetický (len aby bola nejaká zápletka a twist), no celkovo som spokojný. Hlavne keď uvážime, že som tohto námetu už prejedený. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola riadna tragikomédia - aj keď skôr komédia ako tragédia. Ale z nemeckej produkcie to je ďalší vydarený film so satirickým podtónom, ktorý zároveň vytvára kontrastnú úvahu s dominantnou témou krehká pominuteľnosť života vs. carpe diem. Treba uznať, že dvojica postáv bola nesmierne sympatická a ich dialógy väčšinou stáli za to. Ustráchaný Andi a nebojácny Benno boli výborným protipólom. Aj keď občas boli niektoré scény a hlášky naozaj "za čiarou" čierneho humoru. Ale inak celkom fajn, v podstate nad očakávania :) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama