Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (547)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poslední díl v sérii musí ukázat, že se všechno odehrává ve virtuální realitě nebo jako fantazie ochrnutého závodníka, jinak nevím jak ty fyziku popírající šílenosti vysvětlí. Torretovic špinavé prádlo se pere s očekávatelným výsledkem. Absence Briana vysvětlena jakýmsi metaděsem, že jsou s ním děti na bezpečném místě (být mrtvý znamená, že se ti už nemůže nic stát?!), auta létají vesmírem a ano máme tu elektromagnety. P.S: Cena nakopl letos kariéru jako blázen, ale jeho Peacemaker měl včera mnohem větší grády. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tupé akční filmy jako Rychle a zběsile pracují s jednoduchým pravidlem – musí se v nich dít dost zajímavých věcí na to, aby člověk neměl důvod zabývat se tím, jak moc nedávají smysl, kolik se v nich poruší fyzikálních zákonů a že je to vlastně celé volovina. Devátý díl téhle autíčkářské série to nezvládl. Justin Lin režíruje překvapivě znuděně a nenápaditě a jeho akční scény jsou o úroveň horší než to, co předváděl ve starších filmech, nebo s čím přišli jeho pokračovatelé. Jo, pořád to tu bouchá, do něčeho se bourá, odněkud padá, rychle se jezdí a ještě rychleji řadí. Ale oproti předchozím dílům tu prostě není nic, u čeho by si člověk řekl „wow, tohle bylo tak cool, že je mi jedno, že Vin Diesel neumí hrát a nemá krk.“ Navíc bohužel zmizely všechny zábavné charaktery a postavy, které byly schopné s Dieselem držet krok a usazovat ho, takže tu je teď jen on jako alfamachoborec a kolem něj pobíhají šášulové, jejichž původním úkolem v sérii bylo dělat humor a teď se marně pokoušejí tvářit jako hrdinové. Upřímně existuje někdo, koho reálně zajímá cokoliv o postavách Tyrese Gibsona, Ludacrise nebo Nathalie Emmanuel? Diesel je v tom sám. Cena vážnou hereckou polohu naprosto nezvládá, Charlize Theron má víceméně větší cameo a celé se to vleče odnikud nikam a i u těch nejpovedenějších akčních scén si člověk řekne maximálně „OK, ale posledně jste to zvládli o dost líp.“ Deváté Rychle a zběsile je pravděpodobně stejně pitomé jako předchozí díly. Jen je to díky unylé akci a nenápadité režii mnohem víc vidět. A mnohem větší dřina dokoukat. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další směšnou eskapádu a dostal jsem další komedii z ranku „je to tak blbé, až je to vtipné“. Pár podivných scén se dočkáme hned na začátku, kdy si film dělá srandu sám ze sebe, protože hlavní hrdinové ne a ne umřít, i když jim bouchají miny pod nohama, střílí po nich desítky vojáků a padají na ně několikatunové vozidla. A to nemluvím o dřevěném mostu, který popírá fyzické zákony. Hodně přitažené za vlasy jsou taky scény, kdy hlavní hrdinky najdou v Tokiu (což je město o rozloze 622 metrů čtverečních) přesně to, co hledají, stačí si sednout na jídlo u náhodného stánku a voilá, hledanou stopu mají přímo před očima. Kecy o rodině jsou dosti ohrané, protože si nikdy nepamatuju, kdo byl nebo nebyl v předchozí instanci. Jediné co vím je, že se ve filmech míchají pořád ty samé postavy dokola už několik dílů. A ostatní dělají vždy překvapené, že se opět setkávají. Tuším, že za tím stojí Diesel, který si rád hraje na rodinného muže, jenž drží všechny pohromadě, aby spolu mohli opět zasednout k barbeque. Fast and Furious bylo ale vždy o akci a autech a devátý! díl mě po této stránce uspokojil. To samé nemůžu říct o zbytku. Postavy se nikdy nezraní, některé zase vstávají z mrtvých nebo mají přehnané štěstí. Cokoliv kromě akčních scén stojí za starou belu. Celkově to bylo až příliš utahané a plné rádoby drsných pohledů, které působí spíše tak, že se postavy chystají políbit. Je až vrchol drzosti, že tak tupý film dokáže vydělat takové peníze v kinech. Svědčí to o náročnosti publika... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, mňa to stále baví. Samozrejme že je to prehnané a nereálne, no a čo? Absencia Paula Walkera, Jasona Stathama a Dwaynea Johnsona silne cítiť. Možno aj preto dorazí aj ďalší starí známi z najstarších filmov, pričom napríklad spomienky na pouličné pretekanie za zvukov remixu Breathe od Prodigy, ako vystrihnutých z kultovej jednotky, fanúšikov určite poteší. Nad absurditou návratu dlho strateného brata s tvárou Johna Ceny nemá zmysel sa pozastavovať. Jeho prítomnosť a herectvo nijako nenadchne ani neurazí, ide skrátka o ďalšiu horu svalov, ktorú Diesel v priebehu stopáže tradične dofackuje až ku klaďáctvu, hodiacemu sa mu do krámu ďalších dielov, ktorým sa ešte pár blockbusterových sezón nevyhneme. Deviate Rýchlo a zbesilo sa berie čím ďalej menej tak urputne vážne, ako niektoré z predchádzajúcich dielov. Vzhľadom na neustále posúvanie absurdít (asi nie je väčším spojlerom, že tentoraz už na to auto vo vesmíre skutočne dôjde) by to inak s kvapôčkou súdnosti asi ani nešlo, otázkou však je, či sa rodinná sága skutočne už nevyčerpala a nenaráža pomaly na hranu toho , o koľko rýchlejšie a zbesilejšie ešte môže byť. (19.6.2022) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rychle a Zběsile je vskutku zajímavá série, která dělí lidi snad na 3 tábory. První skupina přestala sérii sledovat po 3-4. díle, druhá skupina začla sérii sledovat až po díle Pátém ( Ano například já:D), ta třetí skupina to odsledovala celé a buď je to baví, nebo to naopak hejtí, co to jen jde. Mně osobně auta moc nezajímají, takže první díly mě nezajímaly a začal jsem se zajímat až když na scénu přišel Rock a další herecké posily, místo závodění se přešlo na přepálenou akci a musím říct, že jsem si od 5tky všechny díly dokázal relativně užít. Jsou to hloupé a zábavné filmy s akcí, kterou bych nejspíš nikde jinde neviděl a objevila se tam spousta známých martial arts hvězd, takže na to si stěžovat rozhodně nemůžu. Na 9. díl jsem byl zvědav a je to bez debat nejslabší díl od 5tky. Příjde mi, že je tu všeho tak nějak méně než jsem zvyklý. Jednak ubyl Rock a Statham, tahle absence je zde hodně znát, sice přibyl John Cena a ten je překvapivě na celém filmu to nejlepší, ale nestačí to. Roman tu hláškuje méně než obvykle, osobních soubojů je docela málo ( 2??!), dokonce i ta přepálená akce je tu na můj vkus méně (zaujal kamión), naopak cesta do vesmíru nezajímavá. Žádné zajímavé lokace, dokonce i pěkných ženských ubylo, a keců o rodině je zde víc než snad za 3 díly dohromady, alespoň že hudba je pořád fajn a přinesla pár slušných summer pecek a vyloženě jsem se nenudil, uteklo to relativně dobře, ale je to kvalitativní sešup dolů i pro lidi, kterým se líbily předešlé díly. • Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí NE, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5 5.5/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Film se natáčel od 24. června do 11. listopadu 2019. (ČSFD)
  • Během natáčení se ošklivě zranil dublér Vina Diesela, Joe Watts. Při skoku z balkónu si poranil hlavu a z placu jej musela ihned odvézt rychlá záchranná služba. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama