Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Recenze (382)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ano, je to humorné. Ano, R. Atkinson zase dělá klasické opičky a extrémní nemotornost a zabedněnost a paradoxně mu to vychází. Ano, působí to na to největší dno humoru v člověku, takže se mezi tím cringe i zasměje. Já se smál. A pak si ťukal do čela. Na rozdíl od uživatele Fr si nemyslím, že jeden z důvodů, proč tento film vidět je, že k němu dělal na (asi) titulky.com uživatel espectro. Spíš tím důvodem bude nostalgie po skopičinách Mr. Beana a to, že to má krásných krátkých 88 minut. Ale včera jsme se doma cítili jak po lobotomii, a tak nám film dobře sedl. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Johnny English nemá síce veľa akčných scén, no tých zopár dokáže využiť, infiltrácia lode i finále by sa nestratili ani v štandardných akčných filmoch. Akurát je škoda, že filmu rýchlo dôjde dych, posledná tretina už nemá veľmi čím prekvapiť (viete, čo asi nastane – a presne tak to bude!), vtipov už tiež nemá veľa, ale 20-25 minút už vydržíte. Na druhej strane jednotlivé postavy (aj vedľajšie) sú pekne poskladané a film je dobre uzavretý. Určite si užijete dobrú kameru a občas aj hudbu, songy i orchestrálnu. 49% ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžce stravitelný. Pár povedených fórků, který ale neosloví každýho, zbytek jsou otřepaný fráze/scény. Mimo to příběh nulovej, člověk se u toho cítí většinu času spíš trapně a absurdně. Humor jde v těch chvílích bohužel do pozadí, nejde u toho relaxovat a užít si film, ať se snažím sebe víc. 35% ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zábava s nádhernou Olgou a slabým záporákem i tak si, ale ty 3 hvězdy zaslouží. Taneční scéna a scéna s virtuální realitou obě vrchol filmu a já se opravdu skvěle zasmál.   57% --- 6/10 IMDb ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pri veľkom rade na iný očakávaný film sme si vybrali radšej tento. Dostatočne plná kino sála prezradila že ľudia chodia najviac do kín v nedeľu . Mr bean , pardon teda Johnny English sa vrátil vo veľkom štýle a znovu ukázal že vie rozosmiať každú vekovú kategóriu. Tentokrát trošku technologicky novšia zápletka. Hity ako sandstorm alebo venus na tanečné praktiky agenta sadli parádne. Výborná bola tiež scéna s virtuálnou realitou alebo v reštaurácií ktorú Johnny svojou šikovnosťou zapálil. Film sa páčil asi každému v kinosále. Podľa hlasitého smiechu nejedného diváka. A tak podotýkam že sa jedna asi o najlepšiu tohtoročnú komédiu, a najlepšieho Johnnyho Englisha vôbec. 5* ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to po traileru čekal horší. Nakonec to nedopadlo vůbec špatně. Jako ano není to žádnej zázrak, a ano je to horší než předchozí dva filmy, ale špatný to rozhodně nebylo a několik vtipů se fakt povedlo. 3* 56% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Druhého Englishe jsem neviděl, nicméně předpokládám obdobnou úroveň. Tahle parodie na špiony mě moc nebere. Pár scén vtipných, scéna s virtuální realitou dokonce velice vtipná. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Musím sa napiť. Dajte mi vodku s tonicom. Bez tonicu.“ Johnny English Strikes Again je v podstate kópia jednotky, akurát so záporákom upgradenutým do „digitálnej formy“. Fóry a gagy sú také... predpokladateľné, no priznávam, že aj napriek tomu som sa na nich chichotal. Potešilo aj zopár nových nápadov (virtuálna realita, autoškola) a Emma Thompson ako paródia na Theresu May. Takže vo výsledku tretí English síce nič čo by divák už predtým nevidel veľmi neponúkne, no i tak zaručene pobaví. 55 % ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson stárne. Což je velká smůla, protože je to ikonický herec, který se nám zapsal do života jako nikdy-nenudící Mr. Bean, jeho Blackadder a Johnny English jsou ovšem také vydařené postavy. Je ovšem škoda, že Englishovo série přihrává tvrzení, že každé pokračování je čím dál víc slabší. Ano, je super, že se vrátil Bough, Olga Kurylenko je k nakousnutí, ale je to komedie a poměrně známí herci nedokážou změnit to, že tento film není zábavný, byť má být. Ne, že by tu bylo málo komediálních scén, spíš jde o to, že nejsou vtipné, spíš takové hloupoučké, a ani Atkinsonovo ikonické grimasy to nedokážou zachránit. Odhalení záporáka bylo strašně předvídatelné, ovšem to není mínus, protože tam moc vyšetřování plné otazníků nebylo, bad guy byl od začátku daný, i přesto, že to Lacy dobře zahrál nijak impozantní či charismatický nebyl, prostě nikdo nemá na Malkovichovo Pascala Savage. Je škoda rozloučit se sérií tím nejhorším dílem, tím rozhodně nenaznačuju aby udělali další. První díl Englishe však pro mě zůstane jednou z nejlepších komedií. 50% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako nezlobte se na mne, ale tohle je prostě slátanina. Nemá to hlavu ani patu. Několik gagů se najde, ale jinak je to vysloveně nesmyslné. Záporák s nepochopitelnou motivací, agent který někdy je poloblb a někdy není...nuda a udivené vrtění hlavou. A já na to chtěl jít do kina, uf to bylo o fous. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Kluzká fazole dělá pořád píčoviny, a taky hraje v píčovinách. Ale co, když ho to baví a mě také, není co řešit.. Jen mě dokáže udivovat, že se seriózní jedničky se to postupně vyvražďování na prázdnou schránku pro ošušněné kindery. Ale složenky se něčím platit musí. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Po našlapané dvojce vlastně docela slabota. Gagy už tolik neoslovují a nepřichází s ničím, co bychom neviděli dříve. I tak to má ale od průšvihu daleko a scény jako virtuální realita, schůzka v úvodu nebo tancování jsou super a Aktinson v nich dokazuje, že na to stále má. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec netuším, proč vznikl třetí díl této pošahané věci. Rowan Atkinson to podle mě nemůže mít zapotřebí a kvůli penězům to určitě nedělal. Stejně tak producenti musí mít na stole stovky daleko lepších projektů, které by vydělaly daleko více peněz. Nyní ale pár slov k samotnému filmu. Trojka je v podstatě stejná jako dva předchozí díly. Stupidní humor, který není vtipný, akce co není akcí a za stupiditu příběhu bych nejradši dal rovnou odpad. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří dílů asi paradoxně nejpovedenější, okouzlující Kurylenko a především pak scénka na tanečním parketě s podkresem songu Sandstorm...................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem se a to byla chyba... čekal jsem že se pobavím a ono to bylo takové... jiné. Asi nejvíc je ve filmu znát utahování si z moderní doby (viz formulář o předávce zbraně, výběr auta, narážka na elektromobil... atd). Není to vyloženě trapas, ale nejsem tak nadšený jako u #2. Humor je příliš čitelný. Nedokázal překvapit (viz Susan minule). A to je škoda. Je to tedy jen průměr. Jestli z toho udělám podprůměr uvidím až po druhém shlédnutí. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Keď pri komédii plačete od smiechu je to dobré znamenie... Rowan Atkinson herecky nestárne a Pán Bean v ňom stále neskutočne baví. Toto je snáď najlepšia komédia posledných piatich rokov. Komédia v pravom slova zmysle. Odľahčená, jednoduchá, pôsobiaca mimoriadne sympatickým a prívetivým dojmom. Popravde, išiel som do toho skeptický a chcel som si len pozrieť niečo veľmi krátke, ale tretí Johnny English ma dokonale prekvapil a treba uznať, že je to nekompromisný útok na bránice od začiatku do konca. Dej má skvelé tempo, jednoduchú zápletku a minimum "hluchých" miest. Spokojný... 85 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Třetí mise Johnnyho Englishe je sice možná tou nejslabší, a to prakticky ve všech ohledech, pro mě osobně byla ovšem zásadní jen jediná věc, a to jak zde zafunguje humor. No a právě zde dochází k takové malé rozdílnosti oproti předchozím dvou dílům, kde tam byl počet vtipných vs. trapných scén v poměru 1:1, zatímco zde sice ony trapné momenty prakticky úplně vymizely, což lze jistě brát jako velké pozitivum, na druhou stranu toho vydařeného humoru tu též zůstalo jako šafránu, z čehož tak vyplývá, že trojka už není po humorné stránce až tak dominantní, i když samozřejmě do nějaké seriozní podívané má také pořad na míle daleko a stále je to hlavně Atkinsonovo one man show, kdy jakmile není Rowan na scéně, jde to kompletně celé do kopru, k čemuž ovšem docházelo již v prvních dvou dílech. Nutné je každopádně ale podotknout, že tento geniální britský komik to má pořád v sobě a je stále nehorázně vtipnou figurkou, házející takové ksichty, že divák se prostě musí chtě nechtě neustále chlámat. Co se jinak zápletky týče, tam tvůrci vsadili především na konfrontaci moderních technologií vůči agentovi ze staré školy, což sice na současnou mladou generaci možná zapůsobilo, ale mě to přišlo už krapet přehnané, no a nic dalšího zde již asi už ani nelze hodnotit, snad jen ještě, že to je krátké a svižné, ale opakuji, celkově už ne tak moc funkčně vtipné a zábavné. Kdo nicméně zbožňuje ,,Beana,, tak jako já, asi bude jen těžko hodnotit nějak vyloženě nízko, takže jen čistě za Atkinsona neobjektivní nenudící průměr. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že tento (třetí) díl má zde na ČSFD nejvyšší hodnocení z celé trilogie. Z mýho pohledu je totiž paradoxně nejhorší, vtípky jsou občas na sílu, někdy se dotýkají trapnosti. Nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil nebo snad nezasmál, ale rozhodně je to větší nuda, než tomu bylo dřív. A to mám R. Atkinsona rád, ať už se jedná o ty jeho "beanoviny", nebo o jiný role. O. Kurylenko je sexy, tzn. svou roli zde plní dobře, naopak záporák je fakt děsnej. Z tohoto shrnutí prostě plyne, že musím dát nižší hodnocení oproti předchozím dvěma dílům. ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama