Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi vtipností a trapností je velice tenká a snímek na ni osciluje po celou stopáž. Občas jsem se zasmál (automaty na jídlo, studánka, Luděk Sobota), ale u většiny pokusů o vtip jsem cítil obrovskou trapnost, zejména při seznamování mimozemšťanů s vybavením bytu a předměty. Je to opravdu škoda, ale některé ty vtípky jsou vyloženě pro předškolčátka. Také nemám v oblibě Jiřího Menzela v roli herce. Je vynikající režisér, ale jako herec je těžce podprůměrný. Naopak nejvíce oceňuji příjemnou myšlenku s ekologickým poselstvím a také výstražně zdvižený ukazováček proti rychlosti technologického pokroku, v čemž Lipský dokonce lehce předběhl dobu, za což si zasluhuje určitý obdiv. Celkově nedám víc než lepší 2 kousky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jestliže ve vesmíru platí stejné zákony jako na Zemi, pak by eventuální obyvatelé jiných planet museli zákonitě zblbnout jako my." V tomto filmu ožil svět Vladimíra Jiránka, do té doby známý jen z kreslených vtipů a filmů. Město je jedno velké sídliště, automaty vydávají jídlo a pití všeho druhu, obří skládka dělí město od přírodní rezervace s pevnou otevírací dobou, v níž za peníze zurčí automatická křišťálová studánka a medvědi stojí frontu na jídlo. Opravdu dobré, navíc když ústřední postavy hrají Milan Lasica a Július Satinský. Typický Jiránkův humor se dobře doplňuje s Lipského bláznivinami... Jen to bývalo mohlo být kratší, aby zmizelo pár hluchých scén. Tři a půl. ()

Reklama

panmroz 

všechny recenze uživatele

Skvělé - škoda postavy Jiřího Menzela, celej film jsem nepochopil míru karikatury nebo reálnosti, nějakej, jakejkoliv pevnej bod, který by mě pomohl si o něm cokoliv myslet, respektive, nějak překonat dobu, po kterou je na plátně. Jinak ti dva jsou úplně božanský, taková dvojka se už jen tak nenajde, i fyziognomicky k sobě parádně sednou. Nějak jsem moc nepochopil, jak je možné, že tenhle film vzniknul, protože míra jeho kritičnosti ke společenskému zřízení - jakože odehrávat se film na londýnském předměstí, nebo někde v USA, tak chápu - ale pražské sídliště - no, nerozumím. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu mě dostal. Nápad, kdy se létající talíř mimozemšťanů přemění na nejběžnější věc na zemi, aby byli nenápadní, t.j. na sud piva, je nepopsatelný, stejně tak jako výběr jiného "bežného" předmětu, po špatných zkušenostech se sudem piva. Výběr kontejneru na odpadky ja pak jaksi symbolický. Film je až neskutečnou kritikou tehdejší společnosti, ale hodí se i na dnešní dobu. Není to kritika jenom systému a mocných, ale především běžných lidí, které si své mocné volí. Poselství mimozemšťanů je vcelku jasné, když jste blbí, dobře Vám tak. Tímto je snímek až neuvěřitelně nadčasový. ()

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi ukrad auto,nekdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, ja celej život pracuju, já celej život nežeru, já se na to..... někdo mi ukrad auto... Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" Ja nemám čas na nic reagovat já jdu na schůzi........ Nastupujem umneleckou drahu tudíííž se vám na práci můžem vysrát .Hlášky parádne 😁😁😁 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama