Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 569)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Epičnost na druhou je ve třetí epizodě, která je zároveň šestou, po sobě, natočenou, opravdu více než zjevná. Mám pocit, že George všem nakecal, že první trilogie v sedmdesátých letech nešla natočit, ale zároveň to udělal schválně, aby na oné epičnosti vystál celou její dosavadní slávu. Což se vlastně nakonec také stalo. Pamatuju si, že když jsem se tenkrát do té novější trilogie pustil, tak po druhé epizodě jsem byl hodně nejistej s tím, co přijde ve třetím díle. A třetí díl taky začínal poměrně rozvláčně. Druhá polovina filmu je ale naštěstí nekonečný nářez, který nejenom, že představí převtělení Anakina do Dartha Vadera, ale také v ní vznikne solidní množství scén, na které fanoušci čekali dvě desítky let, a na které se jen tak nezapomene. A to i přesto, že všichni moc dobře už tenkrát věděli, co se stane a stejně se neubránili toho napětí, které třetí epizoda skrývá. Za mě absolutní vyvrcholení, u kterého je potřeba přečkat první půl hodinu politických blábolů, abyste si mohli užít herecké převtělení Haydena Christensena v jednoho z nejmocnějších sithů tehdejší doby. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii se přede mnou otevřel kompletně nový svět. Příběh vrcholí. Každou další minutou mi buší srdce víc a víc. A není to jenom těmi bombastickými efekty. Galaktická apokalypsa s tváří kancléře Palpatina obrací Anakina na svoji stranu, která se utápí v nejčernějších zákoutích Síly. Rozkaz 66 budu mít navždy zakódovaný jako povel k jedné z nejtíživějších scén vůbec, ono památných momentů je tady tolik, že by se všechny nevešly ani do Hvězdy smrti. Souboje mohly být možná propracovanější (stále jsem namlsaný hbitým a efektním fightem Obi-wan vs Darth Maul), ale i tak jsou dosti napínavé. Snímek je depresivní, strhující, impozantní, bouřlivý, temný, tragický, ale téměř do detailu dokonalý. Celkově jsou SW pro mě nejlepší filmovou sérií vůbec, je to ohromně fascinující svět a celé univerzium SW je tak obsáhlé, že jej lze zkoumat stovky hodin. Ať mi nikdo netvrdí, že tohle si George Lucas vymyslel, to není možné. Tohle je prostě jen předaleká realita a George nám ji sem přišel převyprávět. Jedinečné! 113 miliónů dolarů(rozpočet)/850 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/312 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vyústění největší tragédie naší galaxie. Lucas přiváží hektolitry emocí i skvělých hereckých výkonů. Jen škoda, že akce není lepší a Lucas znovu vše režíruje staticky až běda. S tak dobrými triky se mohlo přibližovat k nesmrtelnosti staré trilogie, bohužel v dané formě bleskurychle stárne i tahle epizoda - byť suverénně nejlepší z nových dílů. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Myslím, že rozpisovať sa tu o Star Wars pentalógii nemá zmysel. Trojka krásne uzavrela špičku žánru a lepšiu bodku by som pre mýlnik svetovej kinematografie ani nevysníval. Ak náhodou Lucasovi zahrabe a rozhodne sa, že bude pokračovať, tak sa pod jeho vedením rád nechám vláčiť naprieč galaxiami. Because, I really want more... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizoda III měla před sebou úkol nejtěžší. Lucas musel konečně předvést transformaci Anakina Skywalkera v Darth Vadera. Finální střet s Obi-Wanem je působivý, ale ty dvě hodiny kolem zase tak zajímavé nejsou. Twist s Palpatinem je snad to nejslabší, čím se Lucas snažil diváky překvapit. Anakin mění názory až příliš naivně a hlavní hvězdou je tak jeho učitel. Navíc digitální bordel nemá takové kouzlo jako měly před lety ručně vyrobené kulisy a modely vesmírných subjektů. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Jeden z prvých návrhov Generála Grievousa bolo malé dieťa sediace na vznášajúcej sa sedačke, za sprievodu dvoch IG88 droidov. Tento návrh však George Lucas zavrhol z dôvodu, že dieťa by nebolo brané vážne. (klayman)
  • Důvod, proč klonoví vojáci vykonali Rozkaz 66 prakticky bez zaváhání, se v novém kánonu a expandovaném univerzu liší. V kánonu k tomu byli vojáci donuceni pomocí mysl ovládajících biočipů, zatímco v expandovaném univerzu se jich prostě většina zachovala jako „správní“ vojáci a rozkaz bez protestů vykonala, navíc většina Jediů se ke klonům nechovala právě slušně a považovala je za postradatelné, takže je vojáci nenáviděli. Nicméně mnozí tento rozkaz sabotovali, díky čemuž v expandovaném univerzu mnoho Jediů Rozkaz 66 přežilo a Darth Vader pak trávil období mezi epizodami 3 a 4 jejich lovem. (vojtaruzek)
  • Platiaci užívatelia mali možnosť sledovať rôzne fázy produkcie pomocou webkamery. (klayman)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama