Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, this is the way! Tohle jsem od Star Wars univerza vždycky chtěl a i přes všechny ty animované seriály se mi toho stále nedostávalo. Mandalorian je konečně série, která nevaří z vody, ale přináší rozšíření, které svět Star Wars skutečně rozšiřuje. Občas je to možná až příliš epizodické a přímočaré, což se nejvíce projevilo na Filoniho epizodě, který dobře zvládá režii, ale prostě neumí napsat normální scénář pro dospělého diváka. Jako představení postav to ovšem funguje náramně a možná i díky tomu jsou finální epizody tak dobré. Ač nechybí pro Star Wars typický situační humor a roztomilost - tentokrát v podobě baby Yody, není to infantilní. Naopak je Mandalorian na poměry SW nebývale temný, přízemní a dívá se na celé universum z trochu jiného pohledu, což je to, co jsem už od dob Ep. III chtěl vidět a nedostávalo se mi toho. Potenciál je prozatím jen naznačen, celá první série působí spíše jako prolog, ale už teď je to daleko zábavnější jak celá nová trilogie. Neskrývám nadšení a chci víc! I have spoken! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zápletka seriálu se o filmy Star Wars téměř neotírá a přesto je velmi trefně a citlivě zasazena do světa Hvězdných válek. Každá epizoda má svůj menší podpříběh, nebo chcete-li svoji ucelenou epizodu v přiměřeně dlouhé cestě Mandaloriánského ochránce a jeho "adoptivního" synka. Překvapila mě poněkud béčková práce s detaily (pod)příběhů jednotlivých epizod. Nebýt příbuznosti s Hvězdnými válkami a nebýt roztomilosti dětského Yody, přirovnal bych tento vesmírný western k mixu Justified a Walker Texas Ranger. :) 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85% . Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. 2. séria - 95% Už som si nejako zvykol, na to, že nám Filoni naservíruje v druhej sérii oveľa viac. Bolo to tak v Clone Wars, v Rebels a je tomu aj tu. Prvá séria mala viac zbytočných stand-alone príbehov a som rád, že sa to v druhej sérii zmenilo. Okrem viac stormtrooperov, lepšieho príbehu a lepších akcii, druhá séria ponuka predovšetkým zaujímavejšie postavy. Je tu návrat starých filmových (Boba Fett), ale aj seriálových (Bo-Katan, Ahsoka Tano). A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik musí vidieť! 3. séria - 90%. Druhá séria mi prišla lepšia, no trojka ma bavila zas viac ako prvá. Mando je tu trošku odsunutý na vedľajšiu koľaj a celý príbeh je hlavne o Mandalorianoch, no nevadilo mi to. Úvod tretej série nie je úplne strhujúci, no posledné diely (5,7,8) šliapnu na plyn a okrem perfektnej Star Wars zábavy, dostaneme trošku temnejší ton, keďže Impérium, znova vstáva s popola. Filoni a Favreau pekne prepojujú Manda s novou sequelovou trilógiu a taktiež nechýbajú odkazy na ďalšie seriáli. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernem řízlá sci-fi ze světa Star Wars s epizodickými dobrodružstvími ve stylu zaklínačských povídek? Zní to dost nesourodě, ale je to ve výsledku perfektní. Mando je mega týpek a Baby Yoda snad nejroztomilejší seriálová postava ever. Kéž by podobně skvělé byly i poslední SW filmy. Pro fanoušky je toto naprostá lahůdka. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Děj se odehrává 3 roky po událostech Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983). Dle počítání času v předaleké galaxii se jedná o rok 7 ABY (After Battle od Yavin), tedy sedm let po bitvě o Yavin. (3T)
  • Pirátská vlajková loď by měla být starý separatisický křižník, který jsme mohli vidět ve hrách „Star Wars: Republic Commando“ a „Star Wars: The Force Unleashed“. Znamená to, že piráti a jiná kriminální verbež převzala techniku Separatistů po skončení Klonových válek. (Veskoslav)
  • Natáčení začalo v říjnu 2018. Natáčelo se v Los Angeles a v Kalifornii (USA). (Dispenz)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama