Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (480)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Snad první sci-fi seriál, který má co se produkčních hodnot smysl ... filmový vizuál, velmi dobré CGI. Sympatické postavy a akční scény jsou jen dalšími klady ... ale ten největší je rozhodně stopáž, na ploše od 3O do 46 minut není místo pro zbytečnou vatu, které jsou moderní seriály bohužel přesycené. Disney zatím válí a já se už teď těším na druhou sérku, ale taky na seriálové marvelovky z jejich produkce. ()

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co se s lidmi stalo, jestli jim spadla laťka někam do septiku, nebo nové Disney filmy byly až tak moc špatné, že při náznaku jen o špetku lepšího díla hned jásají nad novým mesiášem. Pravdou je, že tato břitká sračka nezasluhuje ničí pozornost. Tento seriál i s jeho postavami je plytčí než představa lidí co si myslí, že Země je placatá. Už jen to, že můžeme vymazat některé díly kompletně (dívám se na tebe The Prisoner [06] a The Sanctuary [04]), tak člověk nepřijde skoro o nic, v případě šestého dílu, který je i celý natočen špatně, nepřijdeme doslova o nic. Z Jawů se stali primitivní minioni ze stejnojmenného filmu. Celá výstavba seriálu je naprosto špatná od toho, že nevíme proč baby yodu temná strana chce až po to, že už samotné zachránění miminka nedává moc velký smysl. Toto ovšem nevadí, hlavní problém je výstavba ostatního příběhu filmu. Kde věci se dějí jen protože scénáristé tak řekli a v reálném světě nedávají smysl. Myslím tím zachycení vysílačky v sedmém díle, kde poté jednotky hned vyjedou na místo lodi o které neví kde je. V osmém díle zase ujedou celou vzdálenost zpátky k městu, ale nějak je nenápadně dožene robot bez ničeho během malé chvilky. Hlavní záporák řekne, že je (hlavní hrdiny) nevybombarduje, pak řekne že ne a pak to zase změní. Místo své obří lodi pošle pana plamenometčíka na ně atd. Podobné kraviny se dějí v každém díle a není jich málo. Toto se opravdu někomu líbí? Nebo prostě jen nemáte koule na to říct, že toto je strašná sračka? I have spoken! This is the way. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: 7/10 The Baby Yoda Show. Dosť kolísavá kvalita, v najhorších momentoch (Sanctuary) to pripomína moderného Hercula a v najlepších (Redemption) je to epický mix hlášok, akcie, skvelých postáv a mytológie (kiežby Taika Waititi režíroval celú druhú sériu). Zásadným problémom (hlavne v prvej polovici prvej série) je 30 minútový formát, v rámci ktorého je problém vybudovať solídnu zápletku a vyvrcholenie. Naopak jednoznačným vrcholom je "Baby Yoda", ktorý je stelesnená roztomilosť a kradne si pre seba celý seriál. Toto malé zelené ňuňu nemožno nemilovať a nech bude Mandalorian v budúcnosti hocijaká sračka, ak sa tam aspoň na pár sekúnd objaví Baby Yoda, budem to poctivo pozerať. Jon Favreau je génius a Disney mu môže bozkávať nohy. Druhá séria: 8/10 SPOILERY. Druhá séria je oveľa vyrovnanejšia než prvá a poskytuje skvelú televíznu zábavu, pravdou ale je, že ten koncentrovaný fan service na mňa vôbec nefungoval. Skôr naopak. Oživenie Boba Fetta i cameo Luka v závere (ktoré je takmer kópiou záveru Rogue One s Vaderom) pôsobia strašne spiatočnícky a repetitívne. Začínam si myslieť, že kým Gen X neodídu do dôchodku, skutočne dobré Star Wars budú skôr náhodou ako pravidlom (česť výnimkám ako Rian Johnson). ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1: Recyklátor známejch příběhů jako například Sedm statečných (samurajů), ale i spousty jinejch, hlavně westernů a scifíček (pocta?). Překvapilo mě, jak strašně primitivní a naivní to je (záměr?). Každej díl se odvíjí téměř totožně. Potulný lovec Mando dělá práci o kterou nestojí a nějak to vždycky dopadne. Baby Yoda je samozřejmě ňuňu a asi žádnej fanoušek SW to nebude příliš hanit, protože ač pitomý, je to příjemný pokoukání ze světa SW. A já fanoušek Hvězdnejch válek jsem. Toť způsob náš! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Mandalorian záchvěv konce minulého století, díky své epizodičnosti, ale na druhou stranu je to dnes vlastně osvěžující i díky tomu, že průběžný děj funguje na jedničku a na konci se výborně vypointuje v zábavné finále. Ano, nevýhoda je, že některé epizody rozhodně nejsou tak silné, jak by si Mandalorian zasloužil, nejen díky tomu, že je hraným SW, ale především jako otvírák Disney+ totiž na pár místech dochází dech. Ovšem až na drobná škobrtnutí je to velmi zábavný seriál z té špinavější strany univerza s charismatickou helmou v hlavní roli, zábavnými vedlejšími postavami a etalonem roztomilosti tohoto desetiletí. Těším se na pokračování a tiše doufám, že se zas jednou v nějakém hraném SW podíváme do civilizace ala Coruscant, Naboo, nebo Coleria. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Závěrečná znělka seriálu připomíná svým rytmem cval koně, na počest klasickým westernům, kterými je Mandalorian inspirován. (Jirkush)
  • Po příletu na Nevarro můžeme v pozadí vidět bílý protokolární droid K-3PO. Tyhle jednotky patřily mezi nejdražší na trhu a jasně to ukazuje, jak moc se Nevarro rozrůstá a obchodně kvete. (Veskoslav)
  • „Kalevala“, název planety, kterou Din Djarin (Pedro Pascal) a Grogu navštívili, aby viděli Bo Katan (Katee Sackhoff), má v našem světě jiný význam. Kalevala je název finské epické básně, příběhu obsahujícího zpívající čaroděje a mořské příšery. (mikki089)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama