Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V socialismu i kriminální delikty mohly být jedině banální, zvláště když se jednalo o komedii. V tomto případě se vyšetřuje loupež v jednom kině. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy bodrý vyšetřovatel zjistí, že jednotliví podezřelí jsou si k nerozeznání podobní... Jiří Sovák se ze všech sil, ale přesto marně snažil bavit prostoduše karikovanými figurkami protřelého zloděje aut, upejpavého novomanžela i zuřivého žárlivce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá komedie v hlavní trojroli s J. Sovákem. Snímek je na první pohled silně podporován komikou J. Sováka, jenž ztvárnil tři údajné pachatele přepadení mladé ženy velmi odlišných charakterů. První postava, zkušený recidivista, se tváří celý film neskutečně drsně, druhý je tajemný podivín vybraného chování, mající těsně před svatbou. Třetí nejvtipnější postavu představuje typický Sovákův cholerický bručoun, jímž se proslavil. Bohužel velmi chabý, místy téměř chaotický scénář, nedokázal udržet zajímavou myšlenku, mistrně herecky podporovanou, a snímek postupně ztrácí na kvalitě. Domnívám se, že zlomový moment filmu se odehrává ve vězení, kde jsou postupně umístěni všichni tři Sovákové a od té chvíle může pouze divák sledovat, jak se režisérovi rozpadá film pod rukama. Ve vedlejších rolích se představili například hlavní vyšetřující J. Bek, nevěsta jednoho z podezřelých půvabná M. Drahokoupilová či okradený německý turista J. Bláha. Za zmínku též stojí charakteristická hudební melodie od Z. Lišky linoucí se celým snímkem. Díky mizerné druhé polovině scénáře nebyl režisér J. Mach schopen vytvořit z Tří nevinných víc než průměrnou záležitost a jeho snímek upadl v zapomění právem, avšak herecký výkon jednoho z našich předních komiků lze s klidným svědomím doporučit. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

V první půlhodině působí Machův raně normalizační pokus o detektivní komedii jako kamerové cvičení z pražských exteriérů a Liškovy doprovodné melodie, opakující se až k zešílení, dotvrzují bláznivost filmu. Takové sekvence prostupují celým filmem a intermezza s dialogy mezi nimi působí jako barevné ilustrace v nudném románu. Těch vydařenějších „konverzací“ je ale pomálu, a jen Sovákův dar rozeznít i nejapně napsané repliky – a především jeho proteovství, schopnost dokonale vystihnout každého jedince v jeho čtyřroli – činí tento nevtipný film jakžtakž sledovatelným. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze zapomenutelných komedií. Ještě že nám je některé tv nabízejí a nenachají je zbytečně ležet v archivu. Jirka Sovák v trojroli (vlastně dokonce i ve 4 roli), Je dobře , že to není až tak typická záměna, ale že se všichni "podobný" velmi brzo sejdou a jsou nucerni spolu trávit čas. Aspoň se to až tak nezamotává, ale i tak je to velmi pěkná komedie. Zazmínku určitě stojí německý turista v podání J.Bláhy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

On tam má Jiří Sovák vlastně čtyři role. Tvůrci tohoto střeleného filmu dost spoléhají na to, že hlavní herec třikrát jinak a základně načrtnuté historky sami o sobě zařídí zábavu, ale to je fakt dost osudový omyl. Snímek, který nemá co nabídnout a jede jen na jednom zajímavém nápadu, je i přes rozumnou stopáž ke konci téměř k nepřežití. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák se snažil, to se musí nechat. Ale i když se mu nepodařilo úplně odstínovat tři různé charaktery, překvapivě se to celé nezamotalo a dalo se to s klidem chápat až do konce. Nic světoborného, ale pár schopných hlášek se najde. Na závěr klasická socialistická moralita. Ovšem koho dneska ohromí trestný čin poškozování majetku podniku bytového hospodářství? Celkově ale rozhodně lepší než o rok mladší Muž z Londýna s hodně podobnou hudbou Zdeňka Lišky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Autor a režisér filmu Josef Mach původně uvažoval, že by Jiří Sovák hrál šest rolí, ale nakonec od toho upustil, protože už v tom sám ztrácel přehled. (raininface)
  • Natáčanie prebiehalo v Babiciach a Kamennom Újezde. (dyfur)
  • Filmový debut Gábiny Osvaldové. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno