Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (357)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Určitě nejhorší Max, ale před vysokorozpočtovou výpravou musí člověk stejnak smeknout. Bartertown se hemží propracovanými postapo kreaturami ve vynalézavým kostýmech a má to šťávu. Souboj s Blasterem je skvělý a je škoda, že přišel tak brzo. Hodně se mi líbilo, jak Maxe vyhnali do pouště a dali mu na hlavu tu znepokojivou masku. Pak ho bohužel najde banda retardovaných dětí a začne to být dost nuda. Najednou se tam moc nemluví a je to celé tak divně urychleně sestříhané. Optimistickej hudební doprovod tomu taky nepomáhá. Finální honička není špatná, ale kam se hrabe na intenzivní náser s tahačem z dvojky. Je to prostě nevyvážený film se skvělým začátkem a podprůměrným koncem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribehove je tenhle dil nejzajimavejsi, i kdyz misty uz to je zbytecne prekombinovany a uchylny, taky je tu asi nejlepsi hudba ze vsech dilu a nejzajimavejsi kulisy. Problem je, ze tu neni skoro zadna honicka a Max ani nejezdi ve svym autaku. Co se tyce Tiny, ta mi nijak zvlast nevadila. Porad docela slusna zabava, ale slabsi nez druhej dil. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A potřetí jel rovnou do prdele a vůbec netuším v čem. Pravda, nakonec ji těsně minul, ale jen díky první půlce v Bartertownu, prasatům a Master Blasterovi. Druhá polovina s pomatenými dítky má půvab toho nejlepšího z planety Yó. Kdyby se Tina Turner víc své roli odevzdala a na závěr si místo úsměvu roztrhala košili jako Petr Čepek v Trháku, možná bych dal i tři hvězdy. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak se nakonec taky slituju a dám jednu, ale asi jenom za tu odvahu dovolit někomu se na to koukat, aniž by se ten dotyčnej bál újmy. Všichni byli zhulený nebo v transu nebo já nevim, že jim nedošlo, co to vzniká za blbost. Vůbec nic se tam nedělo, jediná myšlenka byla tý apokalypsy, ale pak už vim až závěrečný titulky... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem prvé dva díly přirovnal k punku, tenhle mi stylově sedí spíš k nějakému metalu, zejména black metalu. Tyto dojmy podmiňují zcela konkrétně zpodobnění padouši reps. jejich oblečení a jednání. Do tohoto metalu libě přizvukuje saxofon a krásný hlas zpěvačky Tiny Turner, která si zde dokonce zahrála jednu z hlavních rolí. Dóm hromu rozvíji představy o postapokalyptickém světě a zcela logicky dospívá k tomu, že se lide zadaptují a z dostupných zdrojů se pokusí znovu postavit svět, který fungoval před katastrofou. Do takového místa, městečka Bartertown, přijíždí i Mel Gibson, který pochopil, že když není nafta, nedá se trávit den projížděním krajiny oldsmobilem se spotřebou 40 na 100. Nyní disponuje skupinkou velbloudů, o které ale záhy přijde. Od této chvíle sledujeme celkem napínavě se rozvíjející film o hře na kočku a na myš, vrcholící Gibsonovým debaklem v Dómu hromu. Pak film chytí druhou rovinu, která právem rozděluje diváky na ty pořád spokojené a na ty o poznání nervoznější. Vyhnán z města se ocitné v jakési dosud neobjevené oáze, kterou okupuje banda fracků. Tam si náš hrdina vybuduje hlavní slovo a s jejich pomocí se vrátí do Bartertownu zjednat pořádek. Sami vidíte, že ve srovnání s pohnutky hrdiny prvního dílu to nemá mnoho společného. Mně osobně ale tento vývoj událostí příliš nevadil. Prostě jsem to přijmul a jako kluk si představoval, jaké to asi je být divokým dítětem z oázy postapokalyptického světa a bojovat s Šíleným Maxem po boku proti Master-Blasterovi, Tetičce a mnoha dalším šíleným padouchům. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)
  • Tina Turner (tetička Entity) nazpívala pro film píseň "We Don't Need Another Hero". (blackrain)
  • Kovový oblek tetičky Entity (Tina Turner) vážil 55 kilogramů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama