Reklama

Reklama

Hop - a je tu lidoop

  • angličtina Monkey's Playtime
Československo, 1977, 87 min

Obsahy(1)

Rybář Fuksa vyloví z řeky láhev a prodá ji vedoucímu hostince Mertovi, který vzápětí zjistí, že její obsah je poněkud neobvyklý. Je totiž příbytkem džina, který chce svého majitele učinit šťastným a jediným slůvkem dokáže splnit každé přání. Merta toho samozřejmě využije k hromadění majetku. Stejně si počíná další vlastník, chamtivý řezník Tureček. Ten se navíc rozhodne každého, kdo se mu jen trochu nelíbí, proměnit v šimpanze. Zázrakem nabyté bohatství poznamená také Turečkovu dceru Blanku, což se vůbec nelíbí sympatickému Ondrovi, o kterého dívka stojí víc než o svého nápadníka Viktora, syna odklizeného Merty. Její otec má ovšem s Ondrou jiné plány. Chce se mu pomstít za to, že se od něj nenechal okrást, a nastraží mu léčku. Ve zmatku, který tím vyvolá, se však rozbije džinova láhev a on se přestěhuje do jiné. Shodou okolností do té, kterou si domů odnese Ondra. Nechá se džinem proměnit ve štěně a odnést Blance. Může tak být stále s ní, aniž by o tom dívka věděla. Ta se již začíná probouzet z opojení bohatstvím a hledá jiné hodnoty. Zdá se, že džinovo přání učinit svého pána šťastným se konečně naplní. (TV Nova)

(více)

Recenze (130)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o satirickou komedii s pohádkovým motivem, kterýztroskotal na mizerném scénáři. Může se pochlubit snad jedině zajímavým hereckým obsazením. Režie je nanicovatá a humoru jako šafránu. Celkový dojem 20 %. Ten film je ze všeho nejvíc hloupoučký. Už ten základní prvek - majitele kouzelného džina nenapadne využít jeho schopností k ničemu jinému, než proměnám nepohodlných lidí v opice... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Děkuji všem, kteří tomuhle filmečku dali více jak tři hvězdičky! :) Udávající sousedi, djin z láhve! Obrovská hi - fi věž!! Fakt obrovská! :-D Stroj vyrábějící cokoliv! Opičky! A návod od Petra z Arabely, jak se dívat na lidské starosti!! :) Mám to rád... :) P.S. Ale ti co dali méně... Neviděli jste to, že ne? ;-) ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistý příklad ambivalence. Představte si, že vám někdo řekne, že budete hrát jednu z hlavních postav ve filmu (juchů!), která ovšem bude celou dobu říkat jen jedno jediné slovo (cože?), ale zato mnohokrát (hm...) To i ten Ota Šimánek coby pan Tau na tom byl líp. Kemr se tedy snaží tu svou roli vylepšit aspoň tím, že předtím, než řekne to svoje jedno slovo, kroutí očima a hází ksichty na všechny strany, jak když národní divadlo uspořádá zájezd do Horní dolní. Jinak jasně nejméně sympatickými postavami, kromě Kemra, jsou Hálek a Lábus, to jejich dětinské chování, ech bóže. ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Muchna je tragéd a o tom nemíním diskutovat. Tenhle diletant snad v životě nenatočil aspoň trochu dobrý film, takže nechápu, kde získával možnosti dalšího uplatnění. Herci pod jeho vedením, byť mají sebeznámější jméno, vypadají tragicky, což přitom zdaleka není největší problém. Dále režie je zvráceně amatérská a společně s idiotským scénářem tvoří hybrid tj. kravinu nebývalích rozměrů se kterou zcela jistě nestojí za to ztrácet čas. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

V druhé půlce sedmdesátých let vrcholila „zlatá éra“ socialistických komedií, které si kladly za úkol „humornou“ formou poukazovat na neduhy „socialistického, uvědomělého“ člověka jako, rozkrádání soc. majetku, maloměšťáctví (viz. řada komedií P.Schulhoffa), okrádání bližních atd atd. K nim se řadí i tato komedie (?) Bohužel na rozdíl od jiných veleděl tohoto typu není ani vtipná, ani poučná a tudíž je naprosto zbytečná Až na pár hlášek na téma „Koňas“ a na potutelný kukuč a herecký (?) výkon J.Kemra je to celé upachtěné a jedním slovem o ničem A to, že se člověk třikrát zasměje je žalostně málo. Brrrrrrr..... a já na tom byl před dávnými věky jako pubescent v kině.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama