Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 5
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Andor se soustředí hlavně na obyčejné lidi a jejich lokální problémy. Konečně jako divák chápu útlak impéria. Ve všech předchozích filmech, seriálech atd. se proti němu válčí, ale až Andor ukáže, jak je na hovno, když jste támhle obyčejnej automechanik a přijdou vojáci a zavřou vám krám. Hrozně mě bavily i ty porady na tom gestapáckym ústředí. Navíc casting je velmi silný, až na část s loupeží jsou všechny postavy výrazné a charismatické a to platí dvojnásob pro záporáky. S klidem se vyrovnají i Wernerovi Herzogovi z Mandaloriana. I všechny ty intriky a špinavá akce bez technických wifikundací či Síly byla super. Jediné, co mi malinko drhlo byla absence ufonů ve vážnějších rolích. Naprosto to chápu, páč nepůsoběj seriózně. Ale na Star Wars mě vždycky bavily všechny ty zrůdky a zde jsou výrazně upozaděné. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Mám so seriálom viacero problémov. Napríklad, že všetky postavy sa chovajú neskutočne šablónovite, niekedy až na hrane idiotizmu. Všetky postavy majú tú a plocho napísaných. Útek z veznice bol pre mňa veľký pateticky klišoidný epic fail. Ale asi najviac mi vadí nemožnosť nájdenia si jedinej aspoň trochu uveritelnej, alebo sympatickej postavy.... podľa toho ako sa správajú je mi jedno, či prežijú alebo nie, čo je u mňa "no go" na ďalšie pokračovanie v sledovaní... škoda, na začiatku to vyzeralo sľubne... ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

7/10. - Seriál mě úplně nenadchl, není to ten šálek kávy co bych od SW čekal a taky mě jednu dobu dost nudil, ale uznávám pýli kam to scénářisti dotáhli, za to čím seriál je - Je to více přízemní špionážní sci-fi thriller a tento seriál Star Wars brand pro svoje spasení potřebovalo. Líbí se mi jak je seriál dospělejší, a za mě po Mandovi druhý nejlepší SW seriál. Stále, ale mám tu pachuť nudy. Seriál mě nebavil skrze dlouhé nikam nevedoucí dialogy. Politika mě ve Star Wars nebaví a holt asi to tak budu mít jen já. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takto vypadala nová trilogie, bylo by vymalováno. Nevycházím z úžasu jakou péči Andor dostal. Produkce. Design interiérů, ulic. Kamera. Zvuk. Hudba. Scénáristi, tam kde jsou potřeba nejvíc - Willimon u desáté epizody třeba. Budování atmosféry. Propletený scénář. Kostýmy. Práce s triky i fyzickými modely v pravé momenty dávkované akorát. I když to není někdy dokonalá dynamika, je to luxus, je to epic, je to nové a svěží a je to návrat k něčemu velmi slibnému do budoucna, co by mohlo ovlivnit i další série od Star Treku po Jurský svět důrazem na autenticitu a přístup, kde méně je mnohem mnohem více a kde se příběh vypráví pro příběh, ne na efekt. Za mě překvapení roku a pecka jako dům. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je o 4x třech epizodách, budu tedy brát hodnocení po čtyřech blocích (po epizodách komentáře přímo u nich): 1a) ** velice nudný rozjezd, zmatený a nezáživný, který dostane spád až v poslední třetině. Andor se chová jako debil a prakticky VEŠKERÉ jeho idiocie vedou k eskalaci děje. Tedy, kdyby se choval chytře, neděje se nic. 1b) **** O dost usazenější a s jasným cílem. Andorovi idiocie z první trojky mají (jak jinak) přesah až sem (za mě zbytečný, drama šlo vystavět i jinak). Díky obsazení Genevieve O'Reilly perfektně funguje propojení na Rogue One a Epizodu III. Velmi chytrý scenáristický tah. 1c) *** Třetí trojice je ve znamení “imperiálního koncentráku” a dalšího propojení na Rogue One. Celkově je to 50:50 v nudných debatách na imperiálních večírcích (okolo senátorky) a neokoukaného prostředí onoho “koncentráku”. Prakticky cokoliv tam funguje a je dost škoda, že nebyl primární náplní této trojice (první epizodu doslova zabil klábosením a vše se dohánělo v tom posledním a NEDOŘEŠILO!). 1d) *** Tím, že se koncept trojic minule rozsypal je poslední skupinka divný neidentifikovaný slepenec, který se snaží dohnat co se dá. Utíkáme z vězení, řešíme pohřeb, konverzace senátorky, čachry překupníka. Prostě guláš, který je z poloviny fantastický a z poloviny nudný. První řada jako celek: *** Za mě jako celek je Andor zcela zbytečný počin. Prakticky je to o tom, že v první epizodě udělal 3 nelogické debility a celou řadu za ně nese následky. Z celých 12ti jsou solidní 3-4. Zbytek si hraje na drama a není nijak moc záživný (tedy možná maximálně pro hard-core fanoušky SW universa). ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Shoretrooperovi, který na pláži zatkne Cassiana Andora (Diego Luna), propůjčil hlas jeden z dvorních dabérů světa Star Wars, Sam Witwer. Dříve Sam propůjčil hlas Darth Sidiusovi a Darth Maulovi v seriálech Star Wars: Klonové války (od r. 2008) a Star Wars Povstalci (od r. 2014) a i Starkillerovi v herní sérii „Star Wars: The Force Unleashed“. (Veskoslav)
  • Bitva o Mimban se odehrávala v roce 10 BBY a válčili mezi sebou Impérium s Mimbaneskou osvobozeneckou armádou. Bitvy se účastnila 224. imperiální obrněná divize. Cassian Andor (Diego Luna) zde byl jako kuchař a Han Solo (Alden Ehrenreich) jako voják imperiální pěchoty. Konflikt skončil vítězstvím Impéria, které ale utrpělo vysoké ztráty z důvodu nasazení „všeho, co je dostupné“. (Veskoslav)
  • Před jeskyní Sawa Gerrery můžeme zahlédnout modifikovaný Z-95 Headhunter, předchůdce T-65B X-wing starfighter. Model byl představen během Klonových válek jako levnější, rychlejší a hlavně jednomístný stroj oproti mohutnému ARC-170. Později byl nahrazen V-wing těsně před pádem Republiky. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama