foto

Sam Witwer

  • nar. 20.10.1977 (40 let)
    Glenview, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Samuel Stewart Witwer se narodil 20. října 1977 v Glenview ve státě Illinois, v podstatě jde o součást Chicaga. Studoval Glenbrook South High School a následně Juilliard School of Drama. Věnoval se divadlu a už tehdy i hudbě. Následně se přestěhoval do Los Angeles a začal se objevovat v televizi v rolích, které autorům často ani nestály za pojmenování.

Úplně první byl seriál POHOTOVOST, k vidění byl i v dalších seriálech, které šly i u nás jako JAG, ANGEL (kde nebyl k poznání), KRIMINÁLKA LAS VEGAS a NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA (kde mu to moc slušelo). Opravdu poprvé to ale pro většinu z nás bylo v seriálu Sci-Fi Channel BATTLESTAR GALACTICA, kde si v jedenácti epizodách zahrál Lt. Alexe Quartararo, call sign Crashdown. Poté, co zde dokázal, co v něm je, konečně se mu dostalo většího prostoru. Snad každý už ho poznal jako Neila Perryho v DEXTEROVI, vojína Jessupa v Kingově MLZE, nebo aspoň jako Davise Blooma/Doomsdaye ve SMALLVILLU. A potom si konečně splnil svůj velký sen. Vlastně dva sny.

Ten první byla kapela The Crashtones a její první album Colorful of the Stereo z roku 2006.Ten druhý sen je Starkiller/Galen Marek ve videohře Star Wars: The Force Unleashed, což si jako pravý fan Hvězdných válek náležitě užíval. Konečně byl to on sám, kdo řekl: “Shakespeare is awesome. Art is awesome... but why I really got into the business was to have an action figure with a FRIGGIN LIGHTSABER!!! OK!“

V současnosti žije nadále v Los Angeles, natáčí remake britské série BEING HUMAN a snad se brzy objeví i ve větších filmových rolích, protože od tohoto přátelského chlápka, který, kdo ví proč, často a rád hraje záporáky, můžeme ještě hodně očekávat.

LucyW.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fighting Back
2016 Space Dogs: Adventure to the Moon
2015 DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy
Tales of Halloween
Wrestling Isn't Wrestling
2013 No God, No Master
Return of Return of the Jedi: 30 Years and Counting, The
2012 Star Wars: Impérium útočí (TV film)
2011 The Return of Joe Rich
2010 Quinn-tuplets, The (TV film)
United Monster Talent Agency, The
2009 Gamer
2008 Patologie
2007 Mlha
2006 Zastav a nepřežiješ

TV seriály

2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Real Life (E05)
2016 Bylo, nebylo (TV seriál)
Street Rats (S06E05)
Strange Case (S06E04)
The Other Shoe (S06E03)
další epizody (6)
2015 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Past na Lothalu (S02E01)
2014 Cena za lidskost (TV seriál)
There Goes the Neighborhood: Part 3 (S04E13)
House Hunting (S04E12)
Ramona the Pest (S04E11)
další epizody (13)
Grimm (TV seriál)
Hrajeme dál (S03E16)
2013 Cena za lidskost (TV seriál)
Ruh-Roh (S03E13)
Always a Bridesmaid, Never Alive (S03E12)
If I Only Had Raw Brain (S03E11)
další epizody (13)
2012 Cena za lidskost (TV seriál)
It's My Party and I'll Die If I Want to (S02E13)
Partial Eclipse of the Heart (S02E12)
Don't Fear the Scott (S02E11)
další epizody (13)
2011 Cena za lidskost (TV seriál)
A Funny Thing Happened on the Way to Me Killing You (S01E13)
You're the One That I Haunt (S01E12)
Going Dutch (S01E11)
další epizody (13)
2006 Dexter (TV seriál)
Cvokař k večeři (S01E08)
Okruh přátel (S01E07)
Americký sen (S01E05)
Žralok (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Obr na kolejích (S02E01)
2005 Inconceivable (TV seriál)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Postřelen (S02E03)
Údolí temnoty (S02E02)
Ztraceni (S02E01)
další epizody (6)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Lakmus (S01E06)
Domů už nemůžeš (S01E05)
Akt lítosti (S01E04)
další epizody (5)
Star Trek: New Voyages (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Jeden nebo druhý (S01E21)
Odložené případy (TV seriál)
Plán (S01E22)
2003 Dragnet (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Zásilka (S03E07)
JAG (TV seriál)
Karanténa (S09E07)
2002 She Spies (TV seriál)
2001 Murder in Small Town X (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Osudný kurz (S06E12)
2000 Černý anděl (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2013 Drew: The Man Behind the Poster
2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)

TV pořady

2014 Movie Trivia Schmoedown (TV pořad)
2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
2003 X-Play (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace