Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Napínavý příběh se točí kolem temného domu s tajuplnou a temnou historií, který stojí uprostřed Seattlu. Už při jeho stavbě přišlo o život několik dělníků a během posledních sta let v něm za záhadných okolností zemřelo pět mužů a zmizelo beze stopy osmnáct žen. Navíc se zdá, že dům žije vlastním životem a podle vlastní vůle mění své uspořádání i počet pokojů. Od roku 1995 už však dům údajně nejeví žádné známky svého neobvyklého života. Jeho majitelem je v současné době poslední žijící potomek rodu Rimbauerů, Steve Rimbauer, jehož přítelkyně, profesorka Joyce Reardon je domem doslova posedlá a snaží se odhalit jeho tajemství. Navíc potřebuje úspěch při pátrání po tajemství domu pro záchranu své kariéry, ohrožené nenávistí a zlobou profesora Carla Millera, který se postaral o to, že ji na katedře psychologie hodlají zbavit funkce. Dává tedy dohromady skupinu šesti lidí, z nichž každý je nejen ztroskotanec, který nemá co ztratit, ale také je vybaven nějakým druhem nadpřirozené vlastnosti. Za honorář pěti tisíc dolarů se mají podílet na její snaze odhalit tajemství domu a záhadných událostí. Věří, že v domě řádí a vraždí duch Ellen Rimbauerové, šílené manželky architekta, který dům navrhl a postavil. Skupinu vedle Joyce a Steva tvoří starý jasnovidec Viktor Kandinsky, usměvavá starší dáma Cathy Kramer, která ovládá automatické psaní pomocí spiritistických tabulek, obtloustlý třicátník Emery Waterman, který dokáže vidět do minulosti a také vidí duchy, pohledná blondýnka Pam Asbury, která má vidiny když se něčeho dotkne, sympatický telepat Nick Hardaway, který čte myšlenky a je až nezdravě veselý a nakonec Rachel Wheaton a její sestra Annie, patnáctiletá autistická dívka, která je nadaná nejen schopností telepatie, ale také telekineze a zdá, že pro Joyce a zkoumání domu bude tou nejdůležitější osobou. Mimo těchto šest odvážlivců se však do domu tajně vetře také mladý fotograf Kevin Bollinger, kterého poslal profesor Miller s úmyslem profesorku Reardonovou pomocí fotografií ze seancí diskreditovat a zesměšnit před odborníky i veřejností. Místo skandálních záběrů však fotografa čeká záhy smrt a tak se Kevin stal po letech klidu první obětí a další paranormální jevy na sebe nenechají dlouho čekat. Jenže Joyce to nestačí, potřebuje opravdu nezpochybnitelný důkaz a to čeho se dočká je mnohem víc než doufala a bohužel mnohem víc než si přála. Kevin je totiž první, ale zdaleka ne poslední obětí domu, který neustále sílí a roste. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dom v ružiach", rozľahlé, staré sídlo rodu Rimebauerovcov, navštívi vysokoškolská profesorka Joyce s tímom amatérskych parapsychológov za účelom preskúmať podivné javy, ktoré sa v ňom behom rokov stali. Ukáže sa, že to nebol zrovna najlepší nápad. Stephen King napísal zaujímavý scenár o strašidelnom dome uprostred Seattlu. No po technickej stránke je to dosť rozporuplné dielo. Chviľami výborné, atmosferické a miestami zasa až príliš lacné. Forma televízneho miniseriálu tomuto príbehu dosť uškodila. *** ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Na seriál je to opravdu dost dobrý a hlavně atmosféra postupně houstne. Masky neříkám, že jsou nejlepší, ale jsou působivé a v tomhle případě bohatě vystačili. Nevím co bych vytknul, snad jen to, že se seriál bohužel nevyhnul několika hluchým místem, kdy už vás to trochu začne nudit, ale posléze si Vás nečekaně opět posadí do křesla a potemnělou atmosférou Vás nutí dodívat se na tenhle skvost. Byl jsem na rozpacích jestli mám dát 4 nebo 5 hvězdiček, hlavně jsem se rozhodoval mezi atmosférou a hluchýma místama, ale musím uznat že těch hluchých míst tam bylo nejvíc v ten nejnevhodnější moment, takže se přikláním ke 4 hvězdám. A jakožto Kingův fanoušek, hodnotím toto zpracování za velice nadprůměrné. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Chápem režisérov úmysel dostať do mini série partiu nesympatických, hlúpych ľudí vo strašidelnom prostredí, dôsledkom čoho jeden herec prehráva toho druhého a rozhodnutie je s prepáčením na smiech, ale určite to má svoju výhodu. Dom v ružiach sa nás snaží vystrašiť lacnými trikmi, inokedy zase zabaviť, ale vždy ostáva na začiatku a z biedne znejúcim príbehom nás aspoň prekvapí hustou atmosférou 80 percent. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Určitě jde o ohromnou zajímavůstku! To temno a to mystično je k sežrání. Tak proč vlastně hodnotím průměrně? 1) Film trvá tolik co půlka směny obyčejného zaměstnance a stejně tak jako v práci, tak i zde se to táhne jak noční můra pod širákem. Nepomohlo tomu ani rozdělení filmu na tři části. 2) Ty efekty, ty záběry, které měly přinést hrůzu jí přinesly doslova. Opravdu hrůza. Přihlížel bych ke stáří filmu, ale to dámy a pánové při roku 2002 nejde. Tam se toho dalo udělat tolik lépe... No po této stránce slabota, ovšem pokud jde o příběh, krása! Už jen otázka s odpovědí "Kolik má vlastně dům v růžích místností? Nevíme, pokaždé se napočítaly jiná čísla.", tak to je lahůdka... 65% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasická hororová série, na níž se podílel i mistr hororu osobně. Stephen King napsal scénář ve svém typickém stylu, obsahuje spoustu prvků a postav, které tak často a tak rád do svých děl umísťuje. Starý, rozlehlý, chátrající barák s děsivou minulostí a ještě děsivějším tajemstvím skrývajícím se v jeho zdech, nadpřirozená síla a zlo, které přetrvá věky a sílí s každým dnem, který zvětšuje propast mezi dávnou minulostí a současností. A Annie Wilkesová se se svými schopnostmi zdá být příbuzná s Carrie:) Parta lidí, z nichž téměř každý z nich je obdařen nějakou nadpřirozenou mocí, se vydávají prozkoumat starodávné sídlo známé jako Dům v růžích. Obsazení výborné, snad všechny herce jsem poprvé poznala v Domu v růžích, takže, když je vidím v něčem jiném, vždy se mi vybaví jejich postavy, které tu ztvárnili. Parádní strašidelná atmosféra, výborná hudba a děsivá Ellen Rimbauerová, z té jsem vždycky měla největší strach, zvláště když se poprvé zjeví hlavnímu hrdinovi v celé své "záhrobní kráse." Lekačky na každém rohu fungují stejně účinně jako stupňující se napětí a houstnoucí atmosféra, kterou s sebou přináší probouzející se zlo. Škoda jen, že seriál snad pokaždé, když jej vysílali v TV, byl umístěn do pozdních nočních hodin, případně o půl druhé. Takže jsem ho kompletně celý viděla vlastně snad jen jednou a vždycky jsem měla strachy nahnáno:) A pod střechou Domu v růžích jsem také poprvé uslyšela nádherné skladby Theme from a "Summer Place" a In The Mood. Když je slyším, vždy si vzpomenu na to nádherné, děsivé sídlo a na ten úžasný taneční večírek, který probíhal zrovna ve chvíli, kdy jim tam Stephen King osobně přinesl pizzu:) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Dům v růžích má mnoho společného s dřívějším Kingovým příběhem Osvícení (1980). Oba vypráví o velkém strašidelném domě s bohatou historií promítající se do těch, kteří do něj vstoupí. (HappySmile)
  • Přestože se příběh původně odehrává v Kalifornii, byl přesunut do Seattlu, kvůli výhodným lokacím. (HappySmile)
  • David Dukes (profesor Carl Miller) zemřel na infarkt během tenisového zápasu. Bylo to noc před návratem k dotočení zbývajících scén. (HappySmile)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama