Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další naprosto průměrná a ničím nevyčnívající inteligentní romantická komedie, která se může pochlubit plejádou hvězdných jmen (nejvíce překvapí Miloš Forman) a solidně vystavěným scénářem. Stiller potěší, neboť poprvé ze sebe nedělá debila, nýbrž solidního New Yorského rabína playboye a rozhodně ujde. Norton je pro změnu přesně tak jak ho nemám rád - "ťutínkovský" ňouma. Snaha o vymanění se ze škatulky průměrnosti tu je, bohužel však neúspěšná. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený příběh, i po několikerém shlédnutí netřeba měnit mé hodnocení 4*. Proč? Za parádní výkon oblíbence Edwarda Nortona a Bena Stillera, za charismatickou Jennu Elfman a za režisérské eso Miloše Formana (ač malá role, i tak dokázal zapůsobit). A Norton dokázal, že není jen skvělým hercem, ale i nadějným režisérem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Makám víc než pánbůh. Kdyby mě najal, má svět hotový ve čtvrtek." Workoholička Anna je snem každého duchovního v kožené bundě, kterého v dětském věku chránila před šikanou. A ti jsou přesně dva - rabín Jake, kněz Brian a já. Já vím, že to početně nijak zvlášť nesedí, ale když se to vynásobí dvěma a pak vydělí třema, tak z toho vycházím jako vítěz já. Jenže tohle je film, který na mé touhy dlabe a tak nabízí jen dva sympaťáky, kteří mě dokázali pobavit tak, že jim tu Annu asi nechám. Stejně by mi manželka asi nedovolila nastěhovat si ji domů. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak som čakala, že si odbijem dve hodiny blbej komédie s nie veľmi obľúbeným Stillerom, kvôli Nortonovi vydržím. Nie. Veľmi dobre som sa bavila. Pohladila ma aj otvorená reálnosť, po väčšine bez klišé. Jedno z najväčších prekvapení, aké som pri filme zažila. Norton je síce stále lepší herec(neviem, či by som ho chcela viac ako charizmatického a atraktívneho kňaza, alebo by mi to bolo skôr ľúto.. :)) ale ako režisér stvoril veľmi príjemnú drámu perfektne zlúčenú s komédiou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si je jistá sama sebou - jak svým elegantním vzhledem, tak i duchaplnou konverzací. S lehkostí a vtipem vypráví příběh dvou mužů, v němž ovšem hraje důležitou roli znovunalezená společná kamarádka z dětství - a jak zcela správně předpokládáte, problém je na světě. Neboť je to v první řadě ŽENA, kdo stmeluje nebo boří dlouholetá chlapská přátelství, přičemž stavitelskou i destruktivní činností se zabývá zpravidla se zaujetím pro věc - a v libovolném pořadí. Jen si to přiznejte, chlapci a chlapi bez rozdílu věku a vyznání (totéž samozřejmě platí i pro ateisty): Pohledná, tudíž přitažlivá osoba opačného pohlaví má na vás daleko větší vliv nežli rodiče, učitelé či zaměstnavatelé - vaším šéfem může být třeba i Bůh, stejně se nic nezmění ... nic podstatného. Ale není se čemu divit - vždyť právě žena vám může velice názorně ukázat ráj i peklo ještě za vašeho pozemského života. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • V scéne, keď sa Brian (Edward Norton) baví s Annou (Jenna Elfman), obleje si hlavu vodou, aby sa schladil, ostanú mu mokré vlasy. V ďalšej scéne točenej z iného uhla už ma vlasy suché. (F2003F)

Reklama

Reklama