Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zprznitelná matka a její nezprznitelná dcera vedou dialogy jako z ústavního zařízení. Do toho se tam pohybuje jakýsi stárnoucí Patterson s vystouplou bradičkou. Vlastně veškeré osazenstvo blbákova je ztvárněno ve stylu Povídek malostranských. Chce-li se vám jen tak poulit oči, věnovat se nezávazné flatulenci a přežvykovat snídaňku, pak vám Gilmorův babinec může poskytnout nerušivou atmosféru. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Kdyby to byl sitcom, člověk by to dementní a absolutně afektované a přehnané (čtěte nereálné) chování prakticky všech postav vzal. Jenže sitcom to není. Jediná aspoň trochu normální postava (Luke) je natolik dementní, že se rozhodne být s tou nejvíc postiženou osobou všech dob (Lorelai). Celý seriál pak trpí tím, že jde každou sérii čím dál tím víc podle té samé šablony a chování postav je o to víc otravné a absolutně bez překvapení. Pár vtípků tam je, avšak pachuť převažuje. 52% ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnádhernějších seriálů, co jsem viděl. Krásně pohodový seriál, kde není ale nouze o dramatické situace. Plný skvělého humoru, sálodlouhých debat o všem možném a celkově moc ukecaný seriál, což dokazuje i to, že titulky k jednomu dílu Gilmorek jsou 2x delší než k ostatním seriálům stejné stopáže. Takže kvůli tomu raději česky dabovanou verzi, která je velice dobrá. Ukecanost ale seriál nesráží. Naopak! Hlavní postavy, Lorelai a Rory si prostě nejde neoblíbit a až je skoro nezbožňovat. Jsou dámamy Lauren Graham a Alexis Bledel zahrány tak krásně, že člověk skoro až nevěří, že to hrají, ale vypadá to jako nakouknutí do jejich každodeního života plného radosti, ale i smutku. Jen samou chválu pro tento seriál mám, takže jediné co mohu doporučit: Udělejte si na něj čas a pusťte si ho. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto nie je určené pre týpkov, čo si radi zájdu cez víkend s kamarátmi na futbal, dajú si občas večer nejaké to pivko, majú radi rock´n´rollovú muziku a na všetko majú svoj názor. Takže nič pre mňa. Nechcem byť protivný sexista, ale verím tomu, že tento americký seriál je produktom, ktorý dokážu oceniť predovšetkým naše nežnejšie polovičky. Je to celkom dobre natočené, profesionálna réžia, štedrá televízna produkcia a ani herci nie sú špatní, ale naozaj to nie je nič pre chlapov. "Gilmorove dievčatá" sú pre naše milé, krásne dievčatá. Doprajme im ich. ** ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Byla jsem gilmorizována! Výborný pohodový seriál o Lorelai, kterou by chtěl mít za matku vážně každý a její dceři - perfektcionistce Rory. Jako základní stavební kameny GG vidím výkon Lauren Graham a duchaplné dialogy, kterým většinou vévodí; ve světě ženských seriálů jsou tedy Gilmorky nesmírně oživující. Mimo to ráda s holkama prožívám jejich starosti přes úplné prkotiny až po opravdová trápení. Za tu kvalitu, kterou si seriál drží až do konce musím navýšit o jednu hvězdičku :) EDIT: Eh, trochu jsem se unáhlila, sedmá série ztrácí dech a Lorelai moje sympatie. A velká škoda toho přiblblého sentimentálního konce:/ ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Ve francouzském dabingu měla postava recepčního Michela (Yanic Truesdale) italský přízvuk. (Caszidy)
  • Pilotní díl byl natočen v Torontu a měl premiéru 5. října 2000. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama