Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který jsem s napětím a pocitem strachu sledoval jako malý a i teď se na něj moc rád podívám. Několik příběhů si ještě doteď pamatuji. Tento seriál se pro mě stal takovým kultem, miluji mysterióznost a tento seriál ji rozhodně má. Připočtěte si k tomu velmi sympatické moderátory a máte o zábavu postaráno. 8/10 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte je taková prúměrná restaurace, jídla se pořád opakují, i když místo mrkvičky občas přidají okurku, česnečku nahradí prdelačkou a nedomrlého číšníka takovou středně až nadstředně nedomrlou číšnicí. Hlad je nejlepší kuchař, proto do této knajpy zajdete vícekrát. Ale za čas přestane chutnat a místo poloamatérsky uklohněného menu si dáte vlastní porci zábavy. Chcete se bát? Vemte si maňáska, kterého jsme jako děti dostávali, dejte mu na hlavu kus černé látky a pak uvidíte, že tomuhle strašidlu bude víc než Věřte nevěřte - veřit! ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

PArádní seriál kterej mi jako malému nahnal nejednou strach, je sice pravda že některé povídky jsou slabší, ale máme jich tu rovnou 5 takže většinou převyšuje kvalita. Dost často jsem se bál i lekl. A i dnes mi občas běhá mráz po zádech. Uvaděči jsou přesvědčivý a Frakes je parádní ve všech směrech. Sem tam role nějakého známějšího herce potěší(scrimm). Jen do dnes nevěřím polovině věcí co se udajně odehrála. Ale každopádně parádní a můj oblíbený seriál. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)

Reklama

Reklama