Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neskrývane amatérska záležitosť s niekoľkými dobrými nápadmi, bohužiaľ však až príliš amatérska. Strach z nepoznaného funguje len do istého času a slasherové finále už v dnešnej dobe aj vďaka slabučkým maskám a trikom nefunguje takmer vôbec. Jednoznačnými vrcholmi scény v lese a v pivnici, zvyšok slabota, ktorú by Bruce Campbell zachránil azda len motorovou pílou. A aj to len čiastočne. 30% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Raimi, Spiegel, Campbell.. Royal Shakespeare Company? To asi ne.. Spíš původ zkratky rsc, označující ukončení zápasu kvůli potoku krve cákající z boxerova obočí na všechny strany.. Za málo peněz hodně hororové muziky umocněné voyeurskou kamerou prolétávající mezi větvičkami, hektolitry umělé krve nastříkané na obličej božského Bruce a spoustou obyčejných zvuků budujících atmosféru (tlukot srdce, cvrkot hmyzu nebo ta moucha na závěr closing credits) a přitom všem je to celé tak krásně neseriózní. Za tu ošklivost, co provedly lesní kořeny nebohé Cheryl, se dává dle trestního sazebníku 5 až 12 let - záleží na šikovnosti přiděleného právního zástupce.. „Join us! Join us!“ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je excelentní. Raimi s minimem prostředků dokáže navodit tíživou atmosféru strachu. Scéna znásilnění stromem je něco, co se jen tak nezapomíná. Ale druhá půle je strašně rozháraná, jakoby Raimi nevěděl co vlastně chce a doplácí na svou filmařskou nezkušenost. Mám na mysli to, že jsou jednotlivé scény po sobě špatně poskládané. V jedné scéně je brutální mord, ve scéně následující a bezprostředně navazující se aktéři tváří nezúčastněně, jako by se před pár minutami vlastně tolik nestalo. Evil Dead I. považuji pouze za dobrou, nikoliv skvělou, předzvěst bezchybné "dvojky". ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Osobně bych řekl, že je to nejen výborná a právem kultovní krvárna, ale také velmi cenný příspěvek do 13. komnaty gender studies (:)). Evil Dead je Raimiho zcela nemístné a masochistické vypořádání se se svými osobními démony, ženami. Nádherně low-budgetové a extrémně zábavné. A ten "stoismus", se kterým nechává čelit postavy nejbrutálnějším jatkám, to je prostě luxus. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Pracovní název filmu byl Into the Woods. (Chatterer)
  • Podle místní legendy (Tennesee) se v chatě, kde se natáčelo, stala brutální dvojnásobná vražda. Raimi a jeho štáb se to dozvěděli až v průběhu natáčení. (Stibak)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Reklama

Reklama