Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se tenhle film stal kultem, ale u mne to za plný počet není. První půle byla výtečná, ale v druhý pak byly takový hluchý místa, děj uvíznul a já už jenom čekal na jasnej konec. Závěrečné rozpadání démonů pak bylo totálně bez atmosféry kvůli ne zrovna povedeným trikům. Chtělo by to remake, protože ty triky už dneska fakt nepůsobí tak, jak by měly. Horror movie of the year ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Respect to Sam Raimi!! To co dokázal vykouzlit s tou příslovečnou hrstí dolarů je neuvěřitelné. Ale asi by to fakt chtělo tu chatu a větrnou noc o které píše oli, jinak to bude mít do kultovního horroru pěkně daleko. Nebo jsem divnej;) Každopádně jsem se výborně bavil, přesně tak jako herci při vzniku téhle dnes už právem kultovní záležitosti. 80% ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Osobně bych řekl, že je to nejen výborná a právem kultovní krvárna, ale také velmi cenný příspěvek do 13. komnaty gender studies (:)). Evil Dead je Raimiho zcela nemístné a masochistické vypořádání se se svými osobními démony, ženami. Nádherně low-budgetové a extrémně zábavné. A ten "stoismus", se kterým nechává čelit postavy nejbrutálnějším jatkám, to je prostě luxus. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi .. Výborný rozjezd, bohužel vyprávění šlo později hodně z kopce... Tento a podobné filmy zrovna nepatří do kategorie 'moje oblíbené'. Určité kvality a klady Evil Dead má - vzhledem k roku vzniku a rozpočtu - tím největším kladem je rozhodně píšící & režírující Sam Raimi. Cool závěr potěšil! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má sice pomalý rozjezd, ale druhá polovina je snad nejlepší béčkovej horor, co jsem kdy viděl. I když je to slátanina, tak svého druhu je to jeden z nejlepších. A to i přesto, že některé sekvence působí komediálně až směšně. Jakoby byl fim strašně dobrý i strašně špatný zároveň a výsledek je překvapivě geniální. Jako by se ta hutná atmosféra podařila režisérovi mimoděk. Protože přes všechny ty herecké nedostatky kýčovitý scénář, vás prostě Evil Dead vtáhne jako málokterý film. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Pracovní název filmu byl Into the Woods. (Chatterer)
  • Pro promítání ve Finsku a Německu musel být film zkrácen téměř o dvanáct minut, původní verze mohla být uvedena až v roce 2005. (gjjm)
  • Režisér Sam Raimi zapůjčil pro natáčení svůj Oldsmobile Delta 88 z roku 1973. (Epistemolog)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama