Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tady máme - český ne zcela povedený pokus o moderní seriál podle západního vzoru, zaobírající se taneční tématikou..nápad asi dobrý, ale tím to bohužel končí...do té doby, dokud budou místní filmaři obsazovat do hlavních rolí neumětely typu Ruda dement z Ostravy, Světlana neherečka Nálepková a mnoho dalších tuzemských hereckých skvostů, nemůže se bohužel jednat ani o náznak průměru. První krok na mě působí dojmem, že se vše natočilo během pár hodin a všichni si to jen tak nějak odchodili, hlavně že z toho byl tučný honorář. A těch pár poctivců (Vlach, Issová..) to bohužel nemohou zachránit................moje hodnocení = 2 z 10. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten Vejdělek už mě pěkně sere!!! Ty jeho filmy mě moc neberou, no a co se v tomhle seriálu snaží dokázat na režisérské stoličce je humus a klišovitá trapárna!! Tohle prostě nebudu dál komentovat! Nechutnej výplod televizní tvorby!! Všem, včetně herců (to je kapitola sama pro sebe) zpřerážet hnáty a nakopat do prdele!! Fuck off!!!!! Odpad všech odpadů!! ()

Deywid odpad!

všechny recenze uživatele

ježiši kriste, boha živého, to čo kurva je ?!!!!....ospravedlňte môj slovník, ale presne tieto slová mi lietali po rozume, keď som sledoval prvú časť tohoto seriálového "skvostu"....Takže čo to tu teda máme: 1.Partu prerostlých deciek, ktoré nie že nevedia hrať, ale oni ani preboha nevedia poriadne tancovať.....2. choreografie...nie toto slovo nemôžem použiť....pretože tie slepecne katastrofálne zostrihaných scén naozaj nemožno nazvať choreografiou.....3. idiotské dialógy, ktorých hlavnou podstatou viditeľne bolo, aby zneli COOL, ale pri ich počúvaní ma skôr napadá slovo FOOL, pretože naozaj len blázon mohol niečo také stvoriť......a pohľad na Kláru Issovú krútiacu sa okolo tyče - tým ma jednoducho odrovnali.....Resumé: fuj, fuj, fuj.... ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál z prostředí taneční školy, pohledem mladých lidí. Lets dance, nebo Glee to sice není, ale má to šmrnc a mezi českými seríály mě momentálně docela pobavil.. Postavy zde zapadají, ikdyž některé bych uplně ze seriálu vyškrtnul, jelikož kazí reputaci, taktéž některé přiblblé scény, které můžou bejt opravdu jen v českém seriálu. Lepší 3* ale díky nízkému hodnocení dávám 4* protože seriál si zaslouží více.. Jinak docela povedená hudba:) Po shlédnutí posledního dílu, mě překvapil takto blbě zakončený seriál a nejraději, bych snížil laťku na 3*! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama