Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten Vejdělek už mě pěkně sere!!! Ty jeho filmy mě moc neberou, no a co se v tomhle seriálu snaží dokázat na režisérské stoličce je humus a klišovitá trapárna!! Tohle prostě nebudu dál komentovat! Nechutnej výplod televizní tvorby!! Všem, včetně herců (to je kapitola sama pro sebe) zpřerážet hnáty a nakopat do prdele!! Fuck off!!!!! Odpad všech odpadů!! ()

MTHRFCKR odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Jiří Vejdělek komerčním režisérem jsem věděl už od první chvíle, co se ke mě dostal film Ženy v pokušení. Jeho komerčnost však působila tak nějak elegantně, nenásilně a s čechovitostí ve smyslu humoru. Tento seriál je ale jedním velkým obrovským krokem vedle. A o to víc mě zklamala plejáda výborných českých herců jako jsou 2O - Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach nebo Pavel Kříž. Seriál na mě působil dojmem reklamy pro mladé lidi toužících po showbyznysu a neustálé snahy amerikanizace komerčních televizí v Česku. Dost bylo nových talentů v umělých reality-show, a nechci to vidět ani v seriálovém pojetí. ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí mrvochlévský podělek... %-[.. . . . Ale zase na druhou stranu i igitátor chápe, že ty stále nové a nové dorůstající generace mladých čudláků (...povětšinou protekčních smradů z všelijakých pisskultůrních famílijí, co napříště budou stejně tak jako ty předešlé entity z kasty fňukat, že to přece dělat nechtěli a jak z lásky k čudlení umírají hlady...) musí něco dělat, aby se soudruhům z ministzvěrstva nakonec nějak >umělecky< nebouřili, že... Problém je v tom, že devadesát děvět procent z nich je dobrých tak leda na ty novoidní sračky a lepší už to co si budem namlouvat nebude! Líto mi jich není, ale těch starých harcovníků - co se raděj přispůsobí každé šmíře, jen aby nešli od lizu - to už trošku i jo. Ale je to vaše ďélo, že soudruzi. Za komoušů jste prolézali kaďáky straně, po převratu jste nakonec svobodně holt nedošli dál, než slouhovat těm železňákoffským šekelům... A budete srajdačit třeba zrovna na novoidních k/análech do skonání svých... Srát na vás. Amen a šmytec! - - - P.S. Jo Štěpnička, to je hotový jaderný štěpení tušašské pisskultůry a ta Žilková, ta jednomu hnedle trhá žíly, hůůů... Bravo děckááá, tak držíme palce do dalšího serriálovýho študýrování... - - - - - (Poprvé a naposledy nahlédnuto 22.2.2012 při repete >pilotu< /? - no hotovej kamikaze - !/ na >novoidní krkovizi< , hodnocení 382., komentář zde s pohrdáním jako pataštyrychcátý - 22.2.2012) ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Svůdně papundeklové kulisy mají svůj původ zřejmě v odložených rekvizitách podobně vyvedených skvostů jako jsou Ulice či Ordinace. Tato díla však mají štěstí v tom, že se v nich ztrapňují zejména zkušení herci, kterým člověk leccos odpustí, jelikož všichni z nich byli v minulosti přistiženi aspoň při jedné pěkné roli. Teenageři z veledíla První krok však toto štěstí nemají. Představuji si, že tento skvost vznikal jako školní besídka. Děti, jež byly od svého dětství drženy mimo dosah televize, dostaly za úkol, aby na place zaimprovizovaly, jak si představují televizní seriál. Se scénářem si nikdo hlavu nelámal, improvizace je zcela absolutní. Dohledem nad celou touto uměleckou výkladní skříní byl pověřen režisér, jehož jedinou kvalifikací bylo sledování venezuelských telenovel. Těch teenagerů, kteří si jenom chtěli hrát na herce, a přitom je někdo zákeřně natočil, je mi líto. Ale mám pro ně útěchu. Naštěstí je u tohoto historického znemožnění nikdo neuvidí, na ulici je nikdo nepozná, takže mohou bez problémů žít své životy a věnovat se profesím, v nichž najdou narozdíl od herectví smysl. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama