Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatní uživatelů dávám některým českým seriálům aspoň šanci. Překvapila mě jistá originalita, kterou byli schopni češi vyvinout. Raději nebudu komentovat herecké umění Navrátila a Nálepkové. Když se snaží být přísní učitelé, jsou spíš k smíchu. Naopak ty děti nejsou tak bezduché a proto dávám průměr ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale chvílemi si nejsem jist, na jaký seriál se vlastně koukám... Protože některé situace a repliky jsou jak z Ordinace v růžové zahradě, kterou manželka taky sleduje... I to chování postav je podobně "vypečené". Herecky... těžko říct, když tam není co hrát... Ale tzřeba se to bude lidem líbit a skončí to jako národem milovaný nekončený seriál ve stylu Ulice nebo té Ordinace. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové produkce to není zas tak strašné, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát. Snaha o seriál pro mladší publikum (i když podle předlohy) je sympatická a množství neokoukaných mladých tváří potěší. Zápletky nejsou prudce originální, postavy jsou mírně schématické, ale povedlo se namíchat snesitelný mix obojího. Dítka si vytancovala a vyzpívala 3 hvězdičky a největší zásluhu na tom má Charlotte Doubravová jako Irena :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama