Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

MTHRFCKR odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Jiří Vejdělek komerčním režisérem jsem věděl už od první chvíle, co se ke mě dostal film Ženy v pokušení. Jeho komerčnost však působila tak nějak elegantně, nenásilně a s čechovitostí ve smyslu humoru. Tento seriál je ale jedním velkým obrovským krokem vedle. A o to víc mě zklamala plejáda výborných českých herců jako jsou 2O - Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach nebo Pavel Kříž. Seriál na mě působil dojmem reklamy pro mladé lidi toužících po showbyznysu a neustálé snahy amerikanizace komerčních televizí v Česku. Dost bylo nových talentů v umělých reality-show, a nechci to vidět ani v seriálovém pojetí. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové produkce to není zas tak strašné, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát. Snaha o seriál pro mladší publikum (i když podle předlohy) je sympatická a množství neokoukaných mladých tváří potěší. Zápletky nejsou prudce originální, postavy jsou mírně schématické, ale povedlo se namíchat snesitelný mix obojího. Dítka si vytancovala a vyzpívala 3 hvězdičky a největší zásluhu na tom má Charlotte Doubravová jako Irena :) ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že při českém standardu už mi stačí, abych se nestyděl za to, že je to od nás a má to u mě 3 hvězdičky. Po prvním díle 2,5. Tak nějak jsem se prokousal téměř všemi díly, protože se při tomto pořadu báječně studuje. Po posledním dílu musím říct, že je to strááášně nedotažené. Celou dobu se odehrává několik dějových linek, které se ale vůbec nedokončí, konec je více než otevřený a dvě hlavní postavy, kolem jejichž vztahu se to celé motá, se o svých vzájemných citech vůbec nedozví. Zřejmě se čekal obrovský úspěch, na který by se navázalo druhou řadou, jako tomu bývá v USA, ale...úspěch se nedostavil, ostatně není divu, některé části mě celkem pobavily a s nadsázkou bych mohl říct, že některé díly byly i jakž takž dobré, ale schéma je typu pilot - velké nic vedoucí k nějakému finále - finále se nedostaví, nic se nevyřeší. Skoro jakoby to utnuli někde v půlce, takže bez řádného zakončení musím i nad tímto počinem, kterému jsem chtěl dát naději, zlomit hůl, ostatně si za to můžu sám, že jsem očekával něco víc než velké nic. Alespoň jsem při tom dodělal vždycky všechny školní resty. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Já nikdy neodsuzovala filmy typu "Muzikál ze střední", protože vím, že svoje publikum si vždycky najdou. "První krok" je seriál určený primárně pro teenagery (a hlavně pro dívky, co si budeme povídat). Já se do téhle kategorie ještě počítám a rozhodně nejsem zklamaná. Mladí herci ztvárnili své role uvěřitelně, mile mě překvapil také Michal "Ruda z Ostravy" Kavalčík nebo Světlana Nálepková, která mi nikdy dříve sympatická nebyla. Soundtrack je také velice povedený. Závěrečný díl sice nepřinesl žádná rozumná rozuzlení, ale přesto se tvůrci za toto dílko stydět nemusí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)

Reklama

Reklama