Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové produkce to není zas tak strašné, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát. Snaha o seriál pro mladší publikum (i když podle předlohy) je sympatická a množství neokoukaných mladých tváří potěší. Zápletky nejsou prudce originální, postavy jsou mírně schématické, ale povedlo se namíchat snesitelný mix obojího. Dítka si vytancovala a vyzpívala 3 hvězdičky a největší zásluhu na tom má Charlotte Doubravová jako Irena :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Reklama

Erinien 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tu spousta odpadu. Mě se to ale docela líbí. Připomíná mi to mé oblíbené Glee a protože fandím české tvorbě, tak si myslím že po 4teens je to další pokus vytvořit něco zajímavého pro mladé. I když do reality to má ürčitě hodně daleko. Je to takový česko americký zlatý sen. Nevyvolává to závislost, ale také to nenudí. ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že při českém standardu už mi stačí, abych se nestyděl za to, že je to od nás a má to u mě 3 hvězdičky. Po prvním díle 2,5. Tak nějak jsem se prokousal téměř všemi díly, protože se při tomto pořadu báječně studuje. Po posledním dílu musím říct, že je to strááášně nedotažené. Celou dobu se odehrává několik dějových linek, které se ale vůbec nedokončí, konec je více než otevřený a dvě hlavní postavy, kolem jejichž vztahu se to celé motá, se o svých vzájemných citech vůbec nedozví. Zřejmě se čekal obrovský úspěch, na který by se navázalo druhou řadou, jako tomu bývá v USA, ale...úspěch se nedostavil, ostatně není divu, některé části mě celkem pobavily a s nadsázkou bych mohl říct, že některé díly byly i jakž takž dobré, ale schéma je typu pilot - velké nic vedoucí k nějakému finále - finále se nedostaví, nic se nevyřeší. Skoro jakoby to utnuli někde v půlce, takže bez řádného zakončení musím i nad tímto počinem, kterému jsem chtěl dát naději, zlomit hůl, ostatně si za to můžu sám, že jsem očekával něco víc než velké nic. Alespoň jsem při tom dodělal vždycky všechny školní resty. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu řešit to, že se v seriálu pořád někdo dohaduje, jestli ten či onen učí podle osnov nebo ne, když podle UČEBNÍCH OSNOV se neučí minimálně 5 let (nahradily je ŠVP) - o takové detaily tu fakt nejde. Spíš bych se chtěla zeptat: proč je to proboha tak trapné? Jedinému herci nevěřím ani půl slova, scénář je snůška totálních žvástů a celé to jsou podle mě vyhozené peníze. Jediné, co mě opravdu pobavilo byli žáci, kteří přišli na první hodinu s dotyčnou učitelkou tance a na konci vyučovací hodiny už zvládli bezchybně celou novou 5 minutovou choreografii včetně pyramidy - "bravo", přátelé, jsem ráda, že o supermany v ČR není nouze. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama