Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy naivní, ale námětové zajímavý seriál (neberu v potaz německý originál), který si hraje s konceptem, že všichni policajti jsou naprosto idioti a jen za pomoci geniálního fyzika můžou vyřešit své případy. Bohužel policajti jsou až takoví idioti, že hlavní hrdina z nich vychází jako naprosto racionálně uvažující člověk, jehož koníčkem jsou fyzikální zákony. Musím ale televizi Prima pochválit za to, že konečně ví, kdy má seriál ukončit (i když jeho konec přišel v podstatě odnikud a cliffhanger naznačuje, že se dočkáme i druhé řady. ()

Reklama

klara.leb 

všechny recenze uživatele

Takhle. Že to nebude nějaký skvěle zpracovaný kriminální seriál jsme věděli, jsme v Česku. Je tam hodně klišé, hodně chyb (jako vážně, ty Windows Media Playery viditelné skoro v každém záběru na obrazovku? Extrémní cringe), v hodně ohledech je to nedodělané. Ale celkově se jedná o povedený seriál se svižným spádem, námětem, svěžím nápaditým příběhem a vtipnou hlavní postavou. Kotek exceluje - možná proto, že jeho scénář je asi jediný opravdu neodfláknutý. Josefíková nepřestává ukazovat, že na obrazovky prostě nepatří - její projev je horší než z amatérského divadla. Polívková hraje víc sama sebe, než Vrabcovou. Česká verze seriálu Sherlock, která si z toho vzala to nejlepší, nejlépe to sice nezpracovala, ale jedná se o něco, co se Primě vážně povedlo. Chtělo by to ale více dbát na detaily. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojta Kotek a Anna Polívková exceluji za zdatné sekundace ostatních v šílené ptákovině s detektivní zápletkou, na kterou se fakt docela dobře koukalo. Úroveň jednotlivých dílů značně rozdílná, nicméně jako celek dávám první řadě 75%. Druhá řada - první polovina jela na stejné vlně, jako první, pak sešup dolů a spousta nelogických děr, navíc některé díly byly již spíše bizardní, než vtipné, závěr předvídatelný a ještě méně smysluplný, než jsem čekala. Jako celek druhá řada max za 50%. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: Neobyčejně hloupá trapárna. Smát se tomu nedá, jen kroutit hlavou. 70% času jsou prostoje, 90% času blbé kecy, 20% jakési otřesně špatné dětské scénky. Je to mírně nad úrovní Ulice. Ještě zkusím 2. díl než to vzdám. ||| 2. díl: Stejně blbé, protivné a trapné jako 1. díl. Nedodíváno, vypnuto. ||| Zkusil jsem chvilku 7. dílu. Trapný hnůj. Další díly už zkoušet nebudu. (4%) ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Filip (Vojtěch Kotek) naleje Ambrosii koňskou dávku LSD do čaje, přičemž Ambrosie spí. O chvíli později začne Filip vyslýchat spící Ambrosii, přičemž vůbec neví a nekontroluje, jestli spící Ambrosie vůbec čaj vypila – což je hodně sporadické, protože Ambrosie evidentně neustále spí a je otázkou, jestli se vůbec probrala a čaj vypila. Bez jistoty, že nadopováný čaj vypila, by výslech neměl jaksi smysl. (pjotri)
  • Premiéru první epizody sledovalo v průměru více než jeden milion diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama