Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, pravda, dobrá komedie v době svého vzniku časem vyčichne. Je to jako s parfémem. Trvalá a opakovaně aplikovaná vůně jednoho dne zevšední. Škoda, televizní stanice (zvláště ty komerční) nám pravděpodobně chtějí české komedie tak znechutit opakovanou reprízou, že pak budou mít více prostoru na ty své americké "rádoby" komedie a jiné slátaniny. A navíc: kdo tu dobu nezažil (rozuměj socialismus), nepochopí a nezasměje se. Hold, jiná doba, jiný mrav. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, korunka ke korunce když se pěkně nastřádá a pokud se k tomu přidá ještě nějaký ten zaručený fígl, tak to přece hřeje u srdce. Hlavně se moc nenadřít. To je to, oč tu běží. Změna v podobě Jiřího Sováka pro mě byla šokující, ale dá se na něj přivyknout. Jen už není tolik noblesní jako Miloš Kopecký. Ten měl jiné charisma. Taky je Jiří Sovák tak nějak těžkopádnější. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie vynikajúcej komédie "Zítra to roztočíme drahoušku!" sa nesie v podobnom nápaditom, humorom nabitom duchu so skvelými hereckými výkonmi Luďka Sobotu, Ivy Janžurovej, Stely Zázvorkovej, či Jiřího Sováka, ktorý výborne nahradil Kopeckého. S takto nabitou hereckou elitou tých čias sa ani nedá natočiť špatná komédia. Táto má navyše tú výhodu, že nestárne a dá sa pozerať opakovane. Tradičná vlastnosť Čechov a Slovákov lakomosť sa v tomto snímku rozhodne nevypláca a v závere každý dostane, to čo si zaslúži. Rozhodne poučné aj v dnešných časoch. Tetička z Ameriky rozhodne nebola taká sprostá za akú ju pokladali a Novákovi svoj biznis nedotiahli do zdárneho konca. Ako by im nestačili poctiví český koruny. Za najlepšiu scénku považujem príchod rodinných príslušníkov k dědečkovi a Filipovský ich svojim typickým spôsobom pošle do prdele. "Prdičky naší babičky. To zas múžete klidne odšpacírovat. Asi si z vás někdo vystřelil."..."You know, Praha moc krásný město." Svätá pravda a zaslúžených 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)
  • Rodiny Novákových a Bartáčkových bydlí na stejné adrese jako ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku…! (1976), ale již ne v 10. patře, ale ve čtvrtém. Filmová ulice má název „Na stráni“, dnes je to Hennerova 227/7 v Motole. (sator)

Reklama

Reklama