Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

drexik odpad!

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení málokdy nějak výrazně vybočuju od toho celkového, ale tady půjdu hodně proti proudu. Nechápu jak někoho může bavit film kde se neustále jedná jeblá ženská vřeští přes celý barák na druhou a jejich hlavním cílem je udělat tomu druhému nějaký naschvál, který není vtipný no a samozřejmě se u něj řve. Vynikající obsazení jde vniveč a je nahrazeno těžkým znechucením nad takovýmto paskvilem. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hlavní čtyřka: Peterka, Janžurová, Kopecký, Zázvorková je skvělá a v první polovině se na vás valí jeden povedený žertík za druhým. Obvzlášť ten s pračkou je výborný, Ale když se naše čtyřka odstěhuje do paneláku, dojde filmu trochu dech a místy, jsem se začínal i trochu nudit. Ovšem čtyři hvězdy si film zaslouží. ()

Reklama

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které se člověk směje skoro neustále, bohužel kvůli tomu, že dnes v TV dávají kulové a mladí neumějí pořádně nic natočit, tak se tohle dílo pouští stále dokola a tím ztrácí na své výjimečnosti...nazval bych to Mrazíkovským syndromem, kterým trpí starší tuzemské filmy... :-((( Je mi z většiny mladých a hloupých lemplů na blití :-((( Jinak všechny "díly z této série" mám moc rád... Kopecký/Zázvorková a Peterka/Janžurová to zahráli skvěle, Sobotka je taky slušný řízek :-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hezká česká komedie, zajímalo by mě, jestli by fungovala i jinde. Závist, naschvály, ale vše jakž takž v mezích i po letech je vtipné. Mírný černý podtón v podobě nevěry je naštěstí brzy zašlapán a manželé spolu vydrží i do dalšího filmu. Pěkná situační komedie s příjemnou fyzickou komedií. Koncert pro ústředních 6 lidí. Co horory - tohle by mělo mít předmluvu v podobě - Natočeno podle skutečných událostí. A kdo je chytrý, nejen, že se pobaví, ale ještě si z toho odnese nějakou cennou lekci. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle bylo opravdu povedené. Jelikož jsem absolutně nedotčená tímhle druhem českých filmů, dívala jsem na něj nedávno poprvé a trochu si zlepšila mínění o české kinematografii. Řekla bych, že tohle je typicky českej film, který by meli vidět v zahraničí, aby si udělali o nás obrázek. Největší ovace patří Ivě Janžurové-opravdu dobře zahraná role. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Pračka byla údajně koupena v obchodě Železářství. Tam se ale pračky neprodávaly, tento sortiment měly za socialismu obchody s názvem Elektro. (sator)
  • Plno vtipných scén vzniklo hereckou improvizací, např. americká pračka a hlášky okolo ní. Luděk Sobota (René Novák) přijetí role dokonce podmínil právě tím, že bude při natáčení moct improvizovat. (kapsomut)

Reklama

Reklama