Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 2
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele HennessyVSOP k tomuto seriálu (2)

Vychováni vlky (2020) 

Dokoukána první serie. Opět stejně jako Proemtheus a Covenant, se kterými to má společné v podstatě všechno, je i Raised by Wolves materiál, na kterém se začne lámat chleba a na plno se vyjeví IQ diváka. Naprostá majorita negativních komentářů je totiž postavená na tom, že divák je nevzdělaný blb a nepochopil děj. Všechny komentáře ve stylu - "další Lost" nebo "seriál klade více otázek než odpovědí" pramení přesně z tohohle. Ve skutečnosti seriál odpovídá na naprosto všechny podstatné otázky na které je potřeba odpovědět (samozřejmě tam zůstanou nezodpovězené věci, ale jsou úplně bezpředmětné), zbytek je v Bibli. Nejedná se totiž stejně jako u Proemthea a Covenanta o nic jiného, než variaci na knihu Genesis, v tomto případě přerdevším vyhnání z Ráje. Toliko k obsahu, který je za mě extrémně kvalitní a obsahuje kreativní činnost s klasickým motivem a velmi dobry scenar. Serial je ale oproti filmum vyrazne slabsi herecky (musim uznat ze oba androidy jsem si s postupem casu oblibil, ale zbytek je slabej prumer, Fimmmel je tragedie totalni) i efektema, kde je duvod jasny - rozpocet na minutu stopaze. Doporucuji kazdemu, kdo hodla u deje premyslet a hlavne si vsimat detailu a alespon ramcove tusi, o cem je Stary Zakon. Pokud Vas nebavi scifi nebo se se vam nelibil Prometheus nebo Covenant, tak to ani nema smysl zapinat. ()

Raised by Wolves (2020) (S01E01) 

Těžko říct, co si o tom myslet, navíc na to koukám už v době, kdy se to tu celkem hemží negativními komentáři. Vizuálně je to low-cost, i když velmi dobře vymyšlený a oproti traileru mi navíc přijde, že to je celé hodně do šeda... Hudebně a zvukem naopak hodně kvalitní zážitek. Prostředí a motiv je zvolený hezky, nejsem si úplně jistý, jestli něco podobného mezi seriály existuje, nicméně stále se držíme v Ridleyho evergreenu poslední dekády - scifi prolnuté s náboženstvím a otázkou stvoření života. Zaujalo mě to prozatím dost, Prometheus a nový Vetřelec mě bavil právě tematikou a pokud se u tohoto seriálu dočkám něčeho podbnéhu, tak budu asi spokojený. O hvězdičku méně dávám za opravdu nezajímavé herce. Fimmel je herec jedné role, Amanda Collin mě zatím moc nepřesvědčila. Android ji relativně dobře jde, takže mi tím pádem není vůbec sympatická a dětští herci, to je kapitola sama pro sebe. U tohoto seriálu nečekám, že budu hodnotit i další epizody a nechám si konečný verdikt až na závěr první serie. ()

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama