Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je ako doba, v ktorej bola natočená. Napohľad vtipné, no záver s celkovým výsledkom s určitou prázdnotou. Doba takzvanej normalizácie so socialistickým realizmom bola totiž dosť jednotvárna, uniformná, bez ducha niečoho vyššieho a preto práve tento film s mnohými esami svojej doby je tak výnimočný, lebo tu bola kreativita, skutočná zábava aspoň v tom, v čom sa dalo, v takých bežných veciach, aj keď paradoxne človek občas vedel, čo vyvrhne na povrch zvnútra a kde bude zvrat. Nájsť zaujímavé a umelecké aj v možno obyčajnom, to je prednosť tohto diela. Sťahovanie, ktoré by sa vám mohlo vryť do pamäti. Možno keby som bavil o trochu viac a niekde to malo zakomponovaný silnejší odkaz, tak by som neváhal s najlepším ohodnotením. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk je sice nápaditý, jak u komedií, kde spolupracuje Smoljak a Svěrák bývá pravidlem, ale musím se přiznat, že jsem se u něj chvílemi také vcelku nudil, což by nemělo připadat v úvahu, když je to komedie takového formátu, ale bohužel to tak dopadlo. Kulový blesk nemá takový spád jako ostatní komedie, táhne se ucelenou formou a i když vtipem srší vcelku často nezdá se mi, že bych se na něj podíval znova s radostí a čistým svědomím. Škoda toho, na druhou stranu herecké výkony prakticky všech herců film na danou kvalitu každopádně povyšuje. Možná si musím dát dobrou brazilskou kávu, aby mě to dokázalo tak pobavit. --- Kolik máš hodin? - Osm, pane Klabouch. - A už jsi dostal v osm přes držku? ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jestli je mi nějaký humor fakt blízký, tak ten pánů Svěráka a Smoljaka. A jestli se na některé filmy můžu v průběhu let dívat znova a znova, tak jsou to z českých hlavně ty jejich. Kulový blesk je podle mne z těch nejlepších - situace i lidi jsou prostě ze života a ten film vlastně končí docela hořce. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Megalomanská bytová dvanáctisměna je dokonale připravena (stejně jako půdička, kde se to paní Jechové bude věšet) a nyní již jen zbývá doufat, že se neobjeví nějaké nepatrné trable. Třeba, že by někdo pokazil akci tím, že by si to rozmyslel, nestihl se oženit nebo dokonce zbaběle zemřel. O zajištění akce a překonávání drobných problémů se však stará organizačně všehoschopný Dr. Radosta, podporovaný rychlou spojkou Ing. Severínem a pod takovým vedením nelze o úspěchu akce pochybovat, tedy pokud bude dodržena žádost: "Osobo, vraťte mi ty housle". ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Geniální šílenou dvanáctisměnu bytů jsem viděl teprve teď. A je to napěchované jedním gagem za druhým včetně legendárního Máte sklep a Máňa říkala, že to neni směroplatný. Jedno z těch stěžejních děl autorské dvojice S&S, které táhne celá plejáda tehdejších herců v čele s Hrušínským i nejznámější neherečky Milady Ježkové. Přesto všechno považuji Vrchní Prchni za to lepší, kde hlavní roli hraje Abrhám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Když červená škodovka, řízená Ing. Severínem (Ladislav Smoljak), při zkoušce airbagu couvá do garáže, lze si všimnout, že jde o předchozí záběr výjezdu z garáže přehrávaný pozpátku. Chodec na chodníku jde pozpátku. (Stejšn)
  • V závěru filmu, když se objeví diagram s plánem výměny 24 bytů, je jedno z jmen stěhovaných Smoljak. Jde o odkaz na Ladislava Smoljaka, který je režisérem a scenáristou filmu a zároveň zde ztvárňuje postavu Ing. Severína. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama