Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by som bol vulgárny grobian, ktorý by sa vyžíval v neslušných výrazoch, nebodaj predpojato vetoval "Sommersovo vymakané bavičstvo" (ha-ha), ale jediné čo sa dá v náväznosti na predošlý multiplexový (s)hit rovnakého mediálneho zápachu v tomto prípade skonštatovať je to, že: "väčší rozpočet, väčšia kokotina..." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmy od Stephena Sommerse fungují na člověka nejlépe, když je ještě v mladém věku a nevšímá si různých nedostatků a nedotažeností. Druhá Mumie je toho zářným příkladem. V náctiletém věku jsem se nechal unášet na dunách akce, která byla doplněna vtípky a množstvím fantaskně hororových prvků. S odstupem času si ale člověk všímá, že jde o průměrný až podprůměrný snímek, který vykrádá, paroduje a místy i lehce vyvrací první díl. Rachel Weisz a Arnold Vosloo jsou pro mě jasným pozitivem, John Hannah už lehce přehrává, malý Freddie Boath byl spíš otravný než vtipný a Brendan Fraser je pro mě stále špatným hercem. Vedle prazvláštního propojení dvojky s jedničkou skrze minulost postav divák dostal na talíři množství špatně udělaných efektů, kterým jednoznačně kraloval král Škorpion s příšerně digitálním obličejem Dwayna Johnsona. Na rozdíl od Van Helsinga, který je sice také scenáristicky pitomý a plný zbytečných a ne úplně dobrých efektů, pro mě nejde o srdeční záležitost - přece jenom mám radši vlkodlaky a upíry než mumie - a proto dávám nižší hodnocení. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě snad u žádného filmu jsem se nedivil tak nízkému hodnocení, jako je tomu v tomto případě. Naštěstí CSFD nikomu neporoučí, kolik hvězdiček komu přidělit. Tedy zatím:-) Pro mě je druhá mumie filmovým a požitkovým skvostem. To si prostě užívám i po desáté. Ještě víc všeho, co jsme mohli vidět v jedničce. Mumie jsou opět k sežrání, Ívi k zulíbání(nebo naopak?:-)), Rick k nezastavení a všechno ostatní ku zasmání. Toto se Sommersovi opravdu povedlo!Co budeme dělat?...To se ptáš mě? Je mi teprve dvanáct...:-)95% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ukázka, jak nejlépe zesrat pokračování. Totálně přehnat naprosto úplně všechno a, chcete-li obzvláště mě speciálně nasrat, nacpat tam osudovou předurčenost (jak já to v příbězích nesnáším). Na tomhle je špatné snad úplně všechno, od hloupého scénáře, přes stupidní scény až po idiotské dějové zápletky, kromě tedy dvou věcí, které film zachraňují od odpadu - mnohem více prostoru pro charismatickou Patricii Velasquez a rozpohybování mrštné Rachel Weisz. Možná to vypadá, že jsem se koukal jen na holky, ale on ten film nic zajímavějšího nepřináší. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve scéně po první bitvě "hodných" lidí proti Anubisovu vojsku, kdy se hodní radují z vítězství, kolem bojovníků nejsou žádná mrtvá těla jejich kolegů, přestože se v písek mají měnit pouze bojovníci Anubisovy armády. (Marrty3)
  • Toto pokračovanie dostalo od Universalu zelenú ráno po otvorení Múmie (1999) v máji 1999. (Zeker)
  • Jazyk, kterým ve mluví Dwayne „The Rock“ Johnson (král Škorpión) je pravá antická egypština. Johnson byl mimochodem během natáčení přiotráven zkaženým jídlem a trpěl úpalem ze silného pouštního slunce. (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama