Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak typické pokračování - výprava je barevnější a lokace různorodější, děj svižnější a bláznivější, Brendan Fraser namakanější, John Hannah ukecanější a Rachel Weisz krásnější než v prvním dílu, ale co je důležitější, film svým odlišným pojetím stále zvládá obecenstvo ukrutně bavit a Stephen Sommers je zatím naposledy ve své kariéře natolik vizuálně nápaditý a hlavně vtipný, že by jeho režie tentokrát utáhla i mnohem, mnohem horší film. Roztomilý hollywoodský blockbuster, s menšími ambicemi rozhodně lepší a zábavnější než třeba třetí Piráti z Karibiku nebo Sommersův novější Van Helsing... 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako největší přínos bych viděla víc průstřihů do starověkého Egypta, jako největší mínus rozhodně přítomnost otravného dítěte, s jehož každou sekundou na plátně se mi otevírala kudla v kapse. Naštěstí je Imhotep i jeho milovaná zpátky, nechybí ani žádné další oblíbené postavy a je to vlastně dost podobná zábava, jenom ve větším, bez svěží "novosti" prvního dílu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmy od Stephena Sommerse fungují na člověka nejlépe, když je ještě v mladém věku a nevšímá si různých nedostatků a nedotažeností. Druhá Mumie je toho zářným příkladem. V náctiletém věku jsem se nechal unášet na dunách akce, která byla doplněna vtípky a množstvím fantaskně hororových prvků. S odstupem času si ale člověk všímá, že jde o průměrný až podprůměrný snímek, který vykrádá, paroduje a místy i lehce vyvrací první díl. Rachel Weisz a Arnold Vosloo jsou pro mě jasným pozitivem, John Hannah už lehce přehrává, malý Freddie Boath byl spíš otravný než vtipný a Brendan Fraser je pro mě stále špatným hercem. Vedle prazvláštního propojení dvojky s jedničkou skrze minulost postav divák dostal na talíři množství špatně udělaných efektů, kterým jednoznačně kraloval král Škorpion s příšerně digitálním obličejem Dwayna Johnsona. Na rozdíl od Van Helsinga, který je sice také scenáristicky pitomý a plný zbytečných a ne úplně dobrých efektů, pro mě nejde o srdeční záležitost - přece jenom mám radši vlkodlaky a upíry než mumie - a proto dávám nižší hodnocení. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ono už se ani nedá říct, že by se Sommers utrhl ze řetězů, prostě natočil svůj další film, on už dlouho žádné řetězy neřeší. Jenže na rozdíl od mnoha jiných megalomanských kolegů, já Sommersovu ztrátu soudnosti beru, já se při ní bavím, já si jí dokonce užívám. A až na chvílema skutečně nedotažené efekty můžu jen vyzdvihovat klady, jako stejné herecké obsazení z jedničky, celková propojenost s jedničkou, snesitelnost detské postavy, hudba, lokace, příběh kolem Krále Škorpióna, neustálá a veloklepá akce apod. Stejně jako u Van Helsinga nebo Ligy Výjimečných můžu konstatovat, že tohle je akční dobrodružný výplach dle mého gusta! ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)
  • V rozhovore s Corridor Crew John Berton Jr. priznal, že pri vytváraní digitálnej verzie kráľa Škorpióna (Dwayne Johnson) došlo k mnohým chybným krokom. Povedal: „Bol to temný deň v mojom živote, keď som išiel na internet, a Google mi vyhodil: ,Ahoj, pozrite si toto: Najhorší VFX záber v histórii.' - ,Ale počkajte, to je kráľ Škorpión...' pozrel som si to a cítil som sa zle. (...) Najväčšou vecou je, že sme nemali referenciu, ktorú sme potrebovali, nejaký feedback. Toto naozaj nie je výhovorka, ale je to vysvetlenie toho, ako to niekedy vo filmoch funguje. Požiadali sme o to, samozrejme - potrebovali sme deň s Dwaynom Johnsonom na fotografovanie jeho tváre a očí a všetkých vecí. Pretože bol zaneprázdnený svojou kariérou vo WWE, nebolo to možné. Mali sme v Maroku tri dni na to, abysme nakrútili jeho scény. (...) Myslím si, že keby sme mali všetky tieto veci, animácia by fungovala lepšie. (...) Keď sa stane niečo také, vždy sa musíte preniesť cez hlúposť a premýšľať o tom, čo ste sa naučili... a ja som vedel, že potrebujeme referenciu, ale nemohli sme ju získať." (DJ Rocco iNc)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové letí v balónu zachránit Alexe (Freddie Boath), se krajina za nimi vůbec nehýbe. (Mr.Hudson)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama