Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (265)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Kaiser se sice snaží jediný, ačkoliv i Jitka Sedláčková se snaží, ty naprosto nereálné a pitomé dialogy uhrát se ctí, ale ostatní sbírka herců je naprosto marná. A ta ministryně měla být parodií na Schillerovou, nebo co? Jinak jako je hezké, že se Pavlásková pokusila o českou variaci na Lásku nebeskou mixnutou Serendipity (česky tuším Lásce na stopě), dokonce sehnala hromadu současných nejobsazovanějších českých herců, a ještě se jí povedl majstrštyk v podobě Pierre Richarda v drobné roličce natočené u něho doma snad z mobilu na první dobrou. Jenže co je to platné, když dialogy nejenom že šustí papírem, takové by snad ani papírová postava neřekla, když zápletky jsou natolik triviální, a přitom nedohrané, špatně načasované, až by se styděl i student FAMU (ačkoliv dnes už asi ne, vzpomeňme filmařské nemehlo Toulovou), a kněz by fakt, jako fakt nemohl jít za svou láskou jen tak po demokratickém hlasování diváků v kostele. Píšu diváků, protože věřící to rozhodně nebyli. Celkově film působí zmateně, nedotaženě, neví, co vlastně chce říct (kromě takového toho láska přenáší i kněžské povolání - ostatně, kdyby nešlo nemlich o katolického kněze, ale starokatolíka, evangelíka, protestanta, pravoslavného..., tak má paní režisérka po wow efektu). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bohdalové táhne na sto, ale vůbec to není znát. Hynek Čermák je sympaťák v každé poloze hraní. Netypický Roden, který potěšil oko zkušeného diváka. Nostalgická snaha připomenout dávné výstupy Lábuse a Kaisera. A tím končím. Přitom je dál ve filmu asi tucet dalších hvězd, které nemají co hrát. Pak zástup dalších méně známých nebo neznámých herců, kteří buď prostor nedostanou a nebo je jejich prostor jalový. Ale díky troše trefování se do současných politiků, kteří mohou být možná hodní, ale totální mimoni a nebo nenažraná prasata (pardon, svině), jsem film vzal jako takové neškodné, lehce zapomenutelné dílko s nulovou snahou zapsat se do dějin. Jo a Pierre Richard. Sakra. Na toho bych nerad zapomenul a fotka s Bohdalovou mi dlouhé minuty pěkně hlodala. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I feel it in my fingers, I feel it in my toes, cringe that's all around me, and so the feeling grows.. Kdyby Pavláskové a spol. odfoukl poryv větru listy scénáře do francouzského jezera, nikdo by pro ně neskočil. Přece by se nechtěli utopit kvůli něčemu, co mohla napsat jejich babička.. Téhle navoněné vánoční bídě by nepomohlo, ani kdyby Kaiser vystřihl osvědčenou kombinaci šotek, Donald, čulibrk a vozembouch.. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice vtipný film. Asi mám slabost pro dvojici Kaiser-Lábus, ona taky moje generace aby ji neměla, prožil jsem s nimi všechny kouzelníky, ruskou ruletu, nebo třeba Tlučhořovi, kteří se vysílají již přes třicet let. Jejich scénky v tomto filmu jsou úžasné, už ten verbální střet v tramvaji mě prostě rozesmál. Rodena jsem měl rád, potom přišlo několik jeho filmů po takovém jeho jakoby návratu, kde jsem se s ním úplně rozcházel, ale tady v tomto filmu je výborný, ta role mu velice sedla, další vtipný člověk v tady tom dílku. Ten druh filmu, který když pustíte rodině u chlebíčků (tím nemyslím třicetiletí rodiče a fakan, ale babička, maminka, tatínek, třicetileté děti...), tak neprohloupíte ;-) ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Za žabičku jednu hvězdičku a ještě za zadeček, prdelku, pěkně srovnané punčochy a příběh o nevěrné manželce. Žabičku jsem také měla a myslím, že chudinka zrezivěla, musím se po ní podívat. Jinak mě ten film spíše trápil, než bavil. Trápil hlavně proto, že nemám ráda přílišnou vulgaritu a už vůbec ne o Vánocích. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)

Reklama

Reklama