Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seznamte se se Smithovými: dvěma osamělými lidmi, Johnem a Jane, kteří se vzdali svých životů i identity, jen aby je nadřízení dali dohromady, i když se vůbec neznají. Odteď ale musí fungovat jako pár – jak ve špionáži, tak i v manželství. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Do včerejšího dne jsem ani nevěděl, že se na novém pojetí Mr. & Mrs. Smith pracovalo, o to s větší chutí jsem se ještě po doporučení Martina Šrajera do seriálu pustil a s nadšením jsem ho dal na jeden zátah. Tento reboot z produkce Amazonu minimálně mně dal to, co jsem na filmu z roku 2005 miloval, kombinace špionážní akce a velmi křehkých vztahů v černohumorném kabátu se tu daří balancovat tak, jak řada filmů s podobným uchopením z posledních let tolik i přes snahu nezvládala. Možnosti vyprávění na pokračování to však ještě zesílily, jednotlivé mise jsou rozmanité a hravě napádité i přesto s jakou schematičností vlastně pracují, nikdy se však neopakují a neklesají na zábavnosti, jelikož vždy obsahují nějaký ozvláštňující prvek, díky němuž se zručně vyhnou unylé monotematičnosti. Funkčnost zmíněných atributů je ještě působivější, když si divák uvědomí, že jsou samy o sobě pouze ozvlaštněním dobře napsaného vztahového dramatu, který s každou epizodou své komediální zabarvení a důležitost náplně misí tlačí do pozadí, aby uvolnily místo emocím spojeným se vztahem ústřední dvojice, který současně dopomáhají rozvíjet. Představitelé manželů Smithových byli vybráni velmi dobře, chemie mezi Erskin a Gloverem tu je stejně hmatatelná jako u Pitta s Jolie, ne-li výrazněji a znatelně důvěryhodněji, protože se tvůrci pro jejich dobro zříkavají přestřelené béčkové epičnosti a prvoplánové erotické žhavosti o dvě dekády staršího filmu a drží svého Johna s Jane více při zemi, ať se tu bavíme o jejich schopnostech špionů/akčních hrdinů nebo vzájemné vztahové dynamice. Pokud jste si někdy kladli otázku, jak by vypadaly Scény z manželského života, kdyby hlavní pár netvořili ukecaní intelektuálové a emoční analfabeti, ale dva profesionální zabijáci, s tím, aby to nebylo debilní, ale plně funkční, tak přesně jako tento seriál. Mr. & Mrs. Smith je velmi příjemným a hodně povedeným překvapením, které už teď s čistým svědomím řadím mezi seriálové vrcholy tohoto roku, už jenom proto, s jakou suverénností autoři dokázali navázat a ještě povýšit dnes již legendární béčkovou blbinku z úsvitu milénia.  P.S. Otevřeně pohrdám všemi, kteří obsazení asiatky a černocha do hlavních rolí považují za plnění kvót a woke agitku, kvůli čemuž jako akt revolty dávají nízké hodnocení, běžte se svým rasismem do prdele, kam všichni bez výjimky patříte. (Pardon my French). ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Tak trochu anti-teza blokbustriku z roku 2005. Zatial co akcna verzia brala vztah pana a pani Smithovych ako zamienku pre retazenie akcnych sekvencii, tuna spionazny thriller ramcuje portret jednej vztahovej dynamiky. Na tomto priklade sa krasne demonstruje sila adaptacie, ktora na jednej strane ma zmysel a variuje prepaleny pribeh, no na druhej strane miestne hodnotenie jasne demonstruje nenaplnene ocakavania. Inymi slovami, ak Vam film z roku 2005 prisiel plytky, hlupy a bezduchy, nemozem doporucit viac! PS: akcia tuna fakt nestoji za vela a taktiez ma obcas zaskocila drobna kontinualna nezrovnalost typu scena s turniketovymi dvermi. Ale dost hnidopichstva, pretoze inak.. aww! <3 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO MYSLÍŠ, ŽE SE STANE, KDYŽ SELŽEME?“ … „V MANŽELSTVÍ?“… „PŘI MISI.“ … „NESELŽEME …“ Bacha! To nejlepší z celýho seriálu se odehraje hned v úvodu první epizody. Kdybych to byl býval věděl… Furt čekám, že jako si na ty dva zvyknu. Ty vole – tak bezchemický duo jsem snad doteď nepoznal! Což mě teda pěkně sere. Hlavně proto, že akce – teda jejich úkoly, jsou tady druhořadou záležitostí. Furt kecaj a pruděj mě jako prase. Vobčas se tady mihne někdo známější (asi jako abych nevěšel hlavu, že bude líp?), ale to je asi tak všechno, co mě upoutalo. Furt (ty dva) řešej svoje pocity a nálady… třeba celej jeden díl je u terapeuta. Skvělý co! No jak pro koho…Trapně bezemoční seriál! I když, jak tak koukám kolem sebe… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je inspirovanej stejnojmennou sérií z roku 1996 a filmem (2005). 2.) K propagaci série byla použita řada „guerillových“ marketingových kousků. 3.) Thx za titule „Markéta Klobasová a Lucie Musílková“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Gloverovsky osobitá dekonstrukce špionážního subžánru. Je to svěží, neotřelé, stojící na specificky subtilním humoru. Kdo viděl třeba Gloverovu Atlantu, ten může tušit do čeho jde, kdo Glovera nezná (a nedejbože vyžaduje lobotomicky akční variaci filmu s Pittem a Jolie), ten může ve svých očekáváních narazit na masivní zeď rozčarování, zmatení a nepochopení. A podle hodnocení koukám, že přesně tohle se tady stalo. Do množiny mentálních kryplů se pak automaticky řadí každý kdo tady hlásí něco o rasových kvótách, woke, atd.. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové jsou mimořádně nesympatiční a absolutně mezi nima nefunguje žádná chemie. Od první chvíle je těžce uvěřitelné, že by si někdo vybrali tyhlety dva k takové práci, a to, že by mezi nima měla být romance je uvěřitelnější ještě hůř. Prvních několik dílů člověk sleduje eskapády těchto naprosto neschopných idiotů (až si říká, jestli to neměla být komedie), pak je pár dílů jakš/takš, ale stejně... Hlavním postavám člověk nevěří vůbec nic. Ne, opravdu tohle nejsou zabijáci, a ne opravdu to nebylo zahráno jako vzrůšo nebo sexy vztah mezi zabijáky. Dvě lopaty, které nejen, že nemají charisma, ale ještě se většinu času chovají iracionálně. ()

Galerie (102)

Reklama

Reklama