Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Panečku, opravdu vydařený snímek s humorem jakým má být. (Proč ty vůbec pořád jíš. To je psychologie, Maxi. Jím, abych nemyslel na jídlo. ) Jsou to policajti, ale chovají se, jak mafiáni a řeší vše jako mafiáni a to se mi líbí. Za vším stojí žena, tak jak má být ve správným film-noiru. Nečekaný obraz v tajných vojenských prostorách mi připomíná diskusi o oblasti 51. Oblíbil jsem i ty jejich přátelské diskuse např. tu, proč Max řídí auto apod. Tanahori se zrodil, přesně na krimi filmy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oldschoolová retro krimi zo štyridsiatych rokov. Ďalší ľahko noirovský film. Veľi dobrý film zo všetkých uhlov pohľadu. Naozaj temný a zaujímavý príbeh. Opäť vynikajúca atmosféra povojnovej Ameriky. Vo filme nie je jediné hluché miesto, dej sa neustále ženie dopredu rovnako ako naši hlavní predstavitelia. Najlepšie výkony predviedli Nick Nolte, Melanie Griffith, Michael Madsen, zosnulý Chris Penn a sexica Jennifer Connelly. Skvele zvládnutá noirovka, ktorú vedie realisticky prirodzený Nick Nolte, ubieha svojím pokojným tempom s razanciou na brutálne scény, ktoré boli majstrovsky vyvedené pre podobný druh filmu. Krvi nebolo málo, ale ani veľa a tiež násilie, ktorého na druhú stranu zase nebolo toľko. Film, ktorý si nezaslúži byť v modrom obale hodnotenia. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost srovnatelná s Čínskou čtvrtí. Tenhle film mi dlouho odezníval v hlavě. Devadesátky prostě přály skvělejm kouskům a skvělejm hercům. Nick Nolte si tu celý film vzal pro sebe a jeho detektiva jsem mu fakt žral. Úplně na člověka z toho dýchnul duch Ameriky čtyřicátých let, neskutečná nostalgie a svým způsobem je ta nostalgie ve filmu záměrná. Hlavní postava je vlastně takovým dinosaurem, poslední kus svého druhu v již novém světě do kterého on nepatří.  Sám to cítí. Způsoby, kterými doposud zákon vyžadoval pořádek už nejsou akceptovatelné a mění se i svět kolem. Hrozba atomové války s Ruskem straší po vítězství USA ve válce čím dál víc. Connely byla nádherná a velmi odvážná :-). Madsen je tu taky super, rád ho vídám ve filmech jemu hodných a ne v nějakých béčkových šílenostech. L. A. té doby muselo být nádherné. Oceán, neskutečné káry, krásné ženy v úžasných outfitech, muži v oblecích s klobouky... Tenhle film je třeba vidět! Dávám za 5 krystalků skla. * * * * * ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celý film mi přišel, jako by schopný stavitel měl spoustu prostředků a materiálu k výstavbě luxusního srubu a nakonec by postavil psí boudu. Možná je to dáno neschopností režiséra či průměrným scénářem, ale noirová atmosféra LA a nadupané herecké obsazení v čele s chlapáckým Nickem Noltem mělo rozhodně na víc, než na 60%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sestavu z plakátů na druhé straně barikády, ale i tak se na ně dobře koukalo, stejně jako na "hambaté" scény Jennifer Connely. Celek byl stejně uhlazený jako čtveřice "mafiánských" policajtů, s dějem pomalu plynoucím jak bylo v minulosti zvykem. Propletená milostná linie i snaha o překvapivou zápletku se musí ocenit a hlavně příjemné hraní nerváka Nicka Nolteho. To si vždycky vzpomenu na 2x skvělých 48 hodin. V podstatě nemám co vytknout. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • O režisérske kreslo sa zaujímal aj Ridley Scott po tom, čo bola zrušená produkcia jeho filmu "Hot Zone". (MikaelSVK)
  • Melanie Griffith získala za svůj výkon ve snímku ocenění Zlatá malina, a to v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Černé auto, ve kterém jezdí Max (Nick Nolte), je Buick Roadmaster Cabrio z roku 1949. (Terva)

Reklama

Reklama