Reklama

Reklama

Redakce

(seriál)
Česko, (2004–2006), 32 h 32 min (Minutáž: 50–52 min)

Hrají:

David Matásek, Milan Šteindler, Zuzana Zlatohlávková, Barbora Kodetová, Bořivoj Navrátil, Martina Preissová, Dana Batulková, Pavla Vitázková, Roman Zach (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Žijí životy druhých, vlastní nestíhají. Seriál TV Nova z novinářského prostředí. (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český televizní seriál odehrávající se v novinářském prostředí, přesněji řečeno v redakci Denních listů. Seriál se věnuje jak novinářským kauzám, běžnému pracovnímu dni žurnalisty i pohledu do soukromého života jednotlivých postav. Mezi nejvýraznější postavy patřil vedoucí přílohy Denních listů Viktor Seidl v podání D. Matáska a v první sérii také B. Kodetová, představující Seidlovu nadřízenou, mezi nimiž po počátečních neshodách propukne vášnivý milostný vztah. Bohužel paní Kodetová byla ve druhé a třetí sérii vystřídána M. Preissovou, jež zdaleka nedisponovala takovým hereckým nadáním jako její předchůdkyně a hlavně se jí vůbec nepodařilo plynule herecky zapadnout mezi kolektiv. Herci coby zaměstnanci Denních listů byli vybráni velmi dobře a bavilo mě sledovat jejich pracovní i soukromé příběhy. Jednalo se především o fotografa a sukničkáře R. Zacha, redaktora M. Steindlera s nepříliš přívětivou vizáží a zanedbaným zevnějškem neustále řešící problémy se svou hysterickou partnerkou Z. Onufrákovou. Dále mohu zmínit redaktorku D. Batulkovou, fotografku P. Vitázkovou či stážistu M. Novotného a mladou redaktorku I. Máchovou, jež mě velmi mile překvapila svým neobyčejně příjemným vystupováním a také svým těžko uvěřitelným vztahem se zmíněným M. Novotným. Pozici šéfredaktora zaujímal B. Navrátil, jenž se však neobjevoval příliš často. Vedlejší a okrajové postavy představoval informátor Mrázek v podání J. Ployhara, jenž dostal hereckého prostoru snad až příliš a jeho herectví často působilo přehnaně až otravně. Dále se v redakci nárazově objevoval recepční K. Urbánek a seriálová matka B. Kodetové Z. Hadrbolcová. Možná bych zmínil ještě barmana v redaktory oblíbené hospodě U Vincenta, jehož jméno neznám, a který byl také ve druhé a třetí sérii vystřídán mnohem méně zajímavým hercem, jehož jméno mi také není známé. Obecné hodnocení seriálu není vysoké, přesto mě sledování tohoto seriálu bavilo. Navazující série rozhodně nevykazovaly úpadek kvality, jak naznačuje hodnocení zdejších odborníků, dle mého názoru byly dějově na stejné úrovni jako nejkvalitnější první série. Problematickým se ukázalo pouze přeobsazení B. Kodetové a v závěrečných dílech i divoké milostné veletoče mezi redaktory. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Veledílo to není, ale na Novu celkem koukatelné, ale jenom během první řady, pak se to propadlo do nesledovatelného. Zajímavé prostředí, ucházející herci, jen ty guest stars se svých partů nezhostili nijak úchvatně. Vztahy si ale mohli aspoň zde odpustit, nevím, proč naši scénáristé tam musí neustále takové hlouposti šroubovat. ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus komerční televize, který by měl vyprávět o pestře napínavém životě prážských investigativních novinářů. Zajimavý nápad se rozpadá pod rukama nejen režiséru, kteří nedokáží udržet vývojovou linearitu děje, ale hlavně tomuto "seriálu" podráží nohy velmi slabé herecké výkony jednotlivých představirelů od toporného Matáska počínaje, přes neslanou-nemastnou Ptáčkovou až po rádoby feministku Batulkovou. Na druhou stranu je třeba podoktnout, že v současné záplavě komerčních seriálových kýčů je Redakce jednookým králem mezi slepými. ()

Hird 

všechny recenze uživatele

Druhou řadu jsem téměř nesledoval, přišla mi o dost horší než ta první. Ta mě celkem bavila. Ano, je to účelová zábava, všechno je tam moc umělé a neuvěřitelné, ať už to jsou toporné dialogy, dokonalé prostředí nebo dávno profláknuté a předem odhadnutelné dějové "zvraty", odbočky, náměty jednotlivých dílů. Ale docela hezky se na to kouká a příjemně se u toho usíná... Jsou i mnohem horší seriály, kterými se dá zabít večer... ()

KimmyJ odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší herecké výkony, co jsem kdy viděl. Viděl jsem jeden díl a myslím si, že na druhý se už podívat neodvážím. Novinářka, místo aby šla na pomoc své matce, kterou přepadl zloděj, zarputile zápasí se svým fotoaparátem a snaží se zachytit padouchovu podobu. Ani jednomu z herců roli prostě uvěřit nelze. Seriál bych ale stejně vřele doporučil lidem, kteří se chtějí pobavit u televize hroznými hereckými výkony a ne seriálem. Myslím si, že Jiří Vejdělek má na víc než si kazit kariéru takovými paskvily. ()

Galerie (138)

Reklama

Reklama