Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o seriálu sem si dopředu nic nezjišťoval a ani o samotném případu sem nic nevěděl a i když sem čekal klasickou detektivku, to co jsem nakonec dostal je možná o fous lepší. Série se na vyšetřování případu, soudní proces a následné odvolávání celkem detailně zaměřuje, ale mnohem víc než to dává prostor postavám a to jak moc je celé dění ovlivňuje. Sám Peterson je pak hodně nejednoznačná postava, která nebudí moc sympatií a vzhledem k tomu, že dodnes není jasné co že se to vlastně stalo je tak čistě na divákovi jak se získanými informacemi naloží. Skákání v čase je sice občas matoucí a řídit se dá maximálně podle šedin Colina Firtha, ale dá se na to nakonec zvyknout.Každopádně to není série pro každého, protože tempo je opravdu pomalé a jsou chvíle ve kterých se Staircase docela vleče.Na druhou stranu je ale dobře že tenhle případ dostal sérii a dal možnost obsáhnout všechny aspekty.To by tvůrcům celovečerní formát nedovolil...70% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální drama, které ze začátku nadchne a na konci nudí..... 8 dílů mohlo být zkráceno na 4 až 6 dílů.... Toni je úžasná, Binoche bych nepoznal a vůbec mi tam neseděla.... Nejhorší je, že člověk opravdu neví, jak to doopravdy bylo, různé verze smrti byly všechny věrohodné a dobře vysvětleny. Jediné co jsem nepochopil, proč je žena (manželka, dokumentaristka) s chlapem, který rád kouří ptáky a tají svojí sexualitu..... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krimi sérii, dostal jsem rodinné drama na motivy skutečných událostí a populární doku-série Netflixu. Výborně zahraný seriál o záhadné smrti ženy, která zemřela nešťastnou náhodou, nebo ji možná zabil její manžel, který má pár kostlivců ve skříni. Seriál má výborný úvod, ale s přibývajícími minutami a díly je pořád více cítit, že materiálu není na 8 hodin a pokud by se jednalo o 3 dílnou minisérii, o nic by divák nebyl ochuzen, vzhledem k tomu, že nedostane žádné definitivní rozuzlení. Ničemu nepomáhá, ani zbytečně roztříštěné vyprávění, skákající z jedné časové etapy do druhé, bez většího dramatického významu. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Campos mě po Ďáblovi opět pohltil aby mě ale pro tentokrát totálně sejmul... a to v negativním slova smyslu. Schodiště je s přehledem natočená, slušně zahraná a s chutí zrealizovaná minisérie kterou jsem do páté Epizody uznával jako další Antoniovu trefu. Poslední tři epizody ale poslali celý projekt tak neskutečně do hajzlu a zlikvidovalo veškeré divácké čekání na finální katarzi a bohužel i finální dojem. Škoda ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy Richard Müller pobíhal pohodově po schodoch a poznával poschodia, už uplynul nějaký ten pátek a hádám, že Kathleen už by na schody znovu nevlezla. Seriál zajímavý, z více úhlů pohledu i z více časových rovin, v druhé půlce ale trochu ztrácí dech. Colin Firth jako egoistický magor hodně dobrý. Asi bychom nebyli kamarádi. :-) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama