Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Bachy 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu jsem prodělal názorový kotrmelec. Jako malej kluk jsem měl spíše špatné pocity, jelikož se mi to zdálo až moc temné a v depresivním prostředí, kde Biff je opravdu hnusák století. Teď, jako velké děvče, jsem pochopila, jaká brutálně střelená jízda to je a že se jedná možná o nejspolehlivější továrnu na vymazané hlavy. Scénárista konečně dokázal, že i bez omamných látek lze dosáhnout totálního výplachu a psycho stavů. Ačkoliv, možná jsem si to způsobil sám tím, že jsem si celou trilogii naordinoval hnedka rychle za sebou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý možno ešte prekonáva jednotku, ale je o tom ťažko hovoriť, keďže sú to dva absolútne rozdielne filmy. Na prvé pozeranie je dvojka oveľa lepšia - rýchlejšia, udernejšia, komplikovanejšia a skvelo premyslená. Lenže pri opakovanom pozeraní už tie zvraty poznáte a tam vyhráva jednotka. Treba poznamenať, že druhý Návrat už nie je komédiou. Je to hlavne sci fi dobrodružná oddychovka. Premyslená do bodky a v mnohých fázach fascinujúca - je tam veľa scén, kde som si hovoril, ako to len tvorcovia nakrútili. Herci sú opäť vynikajúci, akurát z castingu vypadli Crispin Glover a Claudia Wells, čo je síce škoda, ale v konečnom dôsledku to nijak nezaváži. Dvojka je na rovnako geniálnej úrovni ako jednotka. 80s rulez. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na mě působí temnějším dojmem a já si jej nikdy tolik nezamiloval jako oddechovou jedničku. Hrátek s časem je zde podstatně nejvíc v celé sérii a tak cestujeme z roku 1985 do roku 2015 a pak zase do alternativního roku 1985, aby nakonec naše postavy udělaly pořádek v 1955 a tedy se vrátili k událostem, které proběhly v prvním díle. Druhý díl nám ukazuje svůj pohled na budoucnost a tak zde máme samozavazovací tkaničky, lítací prkno nebo vzdušné dálnice. Maskéři se tentokráte činili a Michael J. Fox si střihnul projistotu celou svoji rodinu. Almanach se sportovními výsledky prostě udělá slušnou paseku, kterou musí naši dva hrdinové zavčasu vyřešit. 85% ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Claudia Wells, Martyho přítelkyně Jennifer, filmařům poněkud zkomplikovala život. Rozhodla se ukončit kariéru, takže tuto postavu režisér Robert Zemeckis musel přeobsadit (Elisabeth Shue). Navíc bylo potřeba kompletně a velmi pečlivě přetočit závěrečný obraz prvního dílu, neboť je zároveň prvním obrazem dílu druhého. (curfew77)
  • Policajtky sa volajú Reeseová a Foleyová, čo sú mená, ktoré Robert Zemeckis a Bob Gale používajú pre policajtov a vládnych agentov v snímkach, ku ktorým napísali scenár. (m.a.t.o.)
  • Boty s automatickým zavazováním (Power Laces), které Marty McFly (Michael J. Fox) nosí ve filmu v roce 2015, se poprvé objevili na trhu pod názvem "Nike MAG" v limitované edici (1 510 párů) dne 8. září 2011, ovšem ještě bez Power Laces. V roce 2016 se pak vrátili do prodeje, opět v limitované edici (89 párů) již s touto technologií, jíž si firma Nike nechala v roce 2014 patentovat. (terraxCZ)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama