Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Seth Davis nechá vysoké školy a začne provozovat ilegální domácí kasino, kam chodí především jeho bývalí spolužáci. Nerozumí si s otcem, váženým soudcem, kterému se nelíbí způsob jeho života a podnikání mimo zákon. Kamarád Adam se starším Gregem Feinsteinem ho navnadí řečmi o výši výdělků u makléřské firmy J. T. Marlin natolik, že se Seth rozhodne práci získat. Láká ho i možnost dostat poctivou práci a udělat tak dojem na přísného otce, který se s ním odmítá bavit, dokud se nebude živit poctivě. Začínají tři měsíce, během nichž se má Seth zaučit v Gregově týmu. Dostávají seznamy potenciálních klientů a denně musí zvládnout i několik set hovorů. Z nováčků je to kupodivu on, komu se podaří ulovit prvního klienta doktora Jacobse, kterého přesvědčí o koupi akcií nového léku, který mu pak prodá zkušený makléř Chris. Záhy se stane náhodným svědkem podivného chování šéfů Michaela a Jima a začne si všímat drobných nesrovnalostí v obchodech. Začíná tušit, že s firmou není něco v pořádku. Sleduje ji také FBI, která si ho vytipovala jako možného kandidáta na spolupráci. Krátce nato mladík zjistí, že firma, jejíž akcie prodávají, vůbec neexistuje. Odtud už je jen krok k tomu, aby odhalil šokující pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

ElChe26 

všechny recenze uživatele

Film, pro mě z velmi dobře známého prostředí, popisuje nečisté praktiky jedné makléřské společnosti, např. absurdně vysoké poplatky za každou transakci, z nichž makléřům plynou nemalé provize. Že by si z Rizika vzal inspiraci Afin Brokers? Celkem příjemně strávené dvě hodinky, Vin Diesel, ale i Ben Affleck v nezvyklých rolích. Jen škoda toho konce. :( ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE DESTROYING PEOPLE'S LIVES." ----------- Boiler Room sa driape na vrchol finančných filmov. Vyštveral sa statočne vysoko. Nedostal sa síce k Oliverovmu Wall Street, ale je to pekne blízko. Dôvod? Napísané je to perfektne. Dialógy sú vynikajúce. O prejavoch nehovoriac. Ribisimu jednoducho rola sadla, bolo to vidieť a nepopierateľne to aj perfektne zahral. Affleck rolu zazobanca taktiež presvedčivo odohral. Soundtrack výborný. Na Vin Diesela mi už prídavné mená nezostali, takže si už iba pripime pri spomienke na časy, kedy bolo normálne počuť, čo hovorí. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina má talent v podnikání, kvůli otci zanechá vedení studentského gamblu a chce dokázat, že má navíc. Devadesátá léta nahrávala podvodníkům v USA, především v realitách, makléřském prostředí s akciemi. Přes pomalý rozjezd, díky dobrým hercům příběh graduje až do samotného závěru. Perfektně nastíněný model firmy jako multi-level, napříč lidmi, kdy jde morálka stranou. Ke konci dojde i k zadostiučinění, napravování vztahu s otcem. Hodně mi to připomínalo klasiku Konkurenti a o tolik zase nezaostává......7/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Seth Davis (Giovanni Ribisi) si místo školy vybudoval docela lukrativní byznys - ve svém domě si zařídil kasíno. Peníze se jen sypou, jen jeho otci se to nelíbí, a rád by pro svého syna něco lepšího. Tak se Seth nechá zaměstnat v makléřské firmě J.T.Marlin, která se zabývá zprostředováváním prodeje akcií. Ale jak postupuje firemním žebříčkem, zjištuje, že ve firmě je něco velmi shnilého a že akcie, které prodávají nemají vůbec žádnou cenu. Dokáže se vyrovnat se svým svědomím nebo to bude on, kdo firmu položí na lopatky ... Zajímavý pohled do makléřského prostředí. Nedělám si velké iluze, že by to bylo "jiné" - makléř je především obchodník, a ačkoliv se bude tvářit jako největší kamarád, vždycky bude chtít hlavně "prodat". Giovanni Ribisi se na tuto roli perfektně hodí - jako makléřské mlíče je naprosto kouzelnej :). Vin Diesel by radši měl hrát tvrďáky - v obleku mi vůbec neseděl. Film jako takový byl docela zajímavý, jen mne zklamal konec - vše bylo perfektně rozjeté, a najednou šlus - konec. Škoda... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se mi teda nedívalo moc dobře. Dokázala jsem se vcítit do těch obětí podvodů, jsou slabí a jestli se nacházejí zrovna v nějaké životní situaci, kdy by se jim pár dolarů navíc opravdu hodilo, tak se jim vůbec nedivím, že takovým lidem jako byl Seth naletí. Já bych nedokázala žít s pocitem, že si svými sliby získám něčí důvěru a i když dopředu vím, jak se věci skutečně mají, tak je zklamu, odřu na kost, pošlapu jejich sny a plány ... hnusný pocit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Jim Young (Ben Affleck) nosí hodinky značky TAG Heuer Monaco a Chris Varick (Vin Diesel) nosí hodinky značky TAG Heuer Aquaracer. (dyfur)
  • Film sa natáčal v meste New York. (dyfur)
  • Film, na který se Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck a Nicky Katt dívají, je Wall Street z roku 1987. (S.i.d.)

Reklama

Reklama