Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

amim 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně na rozpacích. Po dokoukání všech epizod "Večera s Kevinem Smithem" na videacesky jsem prostě musel vidět nějaký jeho film. A nejsem si jist, jestli jsem zrovna zvolil špatně, když jsem si jako první film vybral dogmu, neboť humor mi vůbec ale vůbec nesedl a přišel mi naprosto jiný, než jaký jsem mohl sledovat právě ve zmiňovaných "Večerech s...". Musím se podívat i na jiné filmy, ale zatím jsem Kevinem tedy zklamán. ()

Rudyamon

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: zabriskie (fenomenální komentář, je to můj člověk ...), Milodar (před, nebo po Třech průjmech v spovědnici?), Frenegonda (skvělé doobsazení chybějících rolí) ... I řekl pán: "Víra lidí klesá, natočme film, ve kterém zahrajeme na jejich odpadlícky ateistickou strunu a zároveň je nenápadně budeme vést zpátky k víře ..." To není myšlenka z filmu, takhle prostě ten film na mně působil. Chtěl jsem se na něj podívat, protože jsem měl za to, že je to opět další film, který nějakým decentním (popřípadě i míň decentním) zesměšněním víry (jakékoli) otevírá lidem oči, aby už konečně skončilo to tisícileté tmářství, ze kterého vyšlo jen málo dobrého. Přepočítal jsem se. Film si sice jako dělá legraci z církve, ale (jak napsal kdosi ve svém komentáři) zároveň se snaží diváku víru skoro podprahově podsouvat. Pro mně obrovské zklamání a znechucení. Na film jsem se ani nedodíval, bylo to daleko víc trapné, než komediální a daleko víc dogmatické, než by člověk věřil, že je možné. Co se týče herců, nebyl tam nikdo, kdo by mě alespoň trochu zaujal. Vypnul jsem to s lehkým srdcem, že jsem ušetřil minimálně hodinu a půl života, i když mnohý by tvrdil - co je to hodina a půl proti věčnosti ... Dneska tedy bez hodnocení, neboť Kristus není můj kámoš ... :-) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Má první a stále nejoblíbenější Smithovka. Mnohem ochotněji sleduju Kevino pokorné (a na území USA poměrně odvážné) střílení do biblických dogmat, než když si utahuje z Hollywoodu nebo sentimentálně sleduje životní popř. milostné ztroskotance. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Tak tahle taškařice mi naprosto nesedla. Témáticky budiž, padlí andělé a obžaloba lidství - ale to pojetí, kdepak a Alanis jakožto samotný Táta ( Máma ) Bůh, to už bylo silné kafe. Na můj kus příliš zmatečné a nudné - 35 % ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale rozhodně jsem čekal, že mě to chytne víc. Spousta těch náboženských vtipů a narážek jsem vlastně ani nechápal a Allanis Morissette v roli boha, to bylo fakt moc. Naštěstí obsazení je dost fajn, konečně dostalo duo Jay a Silent Bob více prostoru. Jinak musím opět pochválit tradiční Smithovy dialogy. Solidní komedie, ale Kevin Smithe umí daleko líp. 65% ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dopozerané a čo o tomto filme povedať ? Herecké obsadenie je super výkony tiež ale celé spracovanie filmu je totálna sprostosť. Za mňa osobne film celý postavený na hlavu. Myšlienka fajn ale kebyže z toho nespravia posratu komédiu... Ďalší film ktorý sa snaží byť nasilu zbytočne vtipný... Asi 10 min som si musel pretočiť kôli niektorým scénam. Bohužiaľ dane scény mi nie lenže neprišli vtipné ale až trápne. Celkovo ja 2X komédie nemusim takže to bude za mňa dosť podhodnotený film. Jediné veľké plus musím dať za dve herečky a to S. Hayek a L. Fiorentino. Za mňa ja nwm 50% l. Viac tomuto nemôžem dať aj to tých 50% dávam s prižmúrením okom. Kebyže je to spravené na štýl filmu Fallen 2006 tak nepoviem dal by som tomu 80%. Ale za takýto film bohužiaľ viac ako 50% dať nemôžem. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem zkusil proniknout do kultu Kevina Smithe a znovu jsem si narazil hlavu a ne bránici jak slibují upoutávky a většina komentářů. Snad jen nápad není špatnej. Jinak velebéčko a bohužel kultovní. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman, Salma Hayek, Chris Rock a Alanis Morissete...vskutku boží skvadra ve filmu který sice nepochybně naštval církev ale taky musel potěšit všechny kteří věří v dobrotivost boha a třeba některé i k víře přivedl :) mě tedy ne,ale rozhodně jsem o víře posléze zapřemýšlel, řekl bych že Smith má bibli zmáknutou a že rozhodně není bezvěrec, ale vidí to po svém.A mě se jeho pohled páčí...a ten Alan Rickman ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Po cca třech a půl letech musím změnit hodnocení, protože jsem zjistila, že pod všemi těmi "shity" a "motherfuckery" se skrývá velmi zajímavé jádro. Pro tento film musí být člověk buď blázen, nebo génius - a kde je hranice, že? No a konečně - Alan Rickman je skutečně "Voice of God" :D. ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

Vskutku přemíra hereckých hvězd v "pouhé" komedii. Občas jsem se i zasmál dobře promyšlenému humoru a taky překrucování základů katolické víry, ale také jsem měl chvíle u kterých mě film spíše uspával (hlavně v závěru). ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Toto alegorické pojetí základů křesťanství, víry a bible zasazené ještě do 20. století mi hodně nesedlo! I přesto, že jsem ateista a víru doopravdy neuznávám, tak už jsem dlouho neviděl takto provokující snímek na jedno z nejcitlivějších témat a to náboženství! Dialogy jsou mi hodně proti kůži a nepochopil jsem Kevina Smitha, proč tento film vznikl?! Na druhou stranu Kevin Smith se mi líbil v jeho roli, stejně tak jako dobře hrající Matt Damon, neustále sprostý Jason Mewes či Chris Rock. Naopak Ben Affleck předvedl až tragický výkon! Nápad to jistě není špatný, 100 % originální, jen to podání, prostě nesedlo mi to a nad některými rádoby vtipnými dialogy jsem se raději nezastavoval! ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Film celkem o nicem jen jedno dogma je nahrazeno druhym. Jestli toto ma byt kritika cirkve nebo nabozenstvi tak je to slabe .Takze pokud tento film mel provokovat tak myslim ze to nedotahnul do konce, nabozensky fanatici si nezaslouzi ani tu uctu kterou jim ve filmu projevuji, zasluhuji jen posmesky, poklepani na celo a opovrzeni. - Jednu hvezdicku jsem pridal za to ze to opravdu nastvalo katoliky tudiz asi opravdu natoceni tohoto filmu "citlive" dusicky nabozenskych fanatiku kteri by do legislativy nejradeji dali aby se nabozenstvi nesmelo urazet (kritizovat),rozcililo.Coz je zase dobry pocin ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama