Reklama

Reklama

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

anniehall 

všechny recenze uživatele

Mám rád Kevina Smithe, líbí se mi jeho postmoderní práce s odkazy na svou tvorbu i tvorbu jiných, včetně popkultu a komentování světa up to date. Mám hodně rád Jasona Lee, který dokazuje, že umí zahrát i postavu, která je spíš figurou než člověkem se svou vnitřní psychologií. Jsou mi bližší spíš komornější filmy s důrazem na dialogy. Tak proč se mi tenhle Smith zdál průměrný? Jednoduše proto, že oproti Chasing Amy, Dogmatu a třeba i takových Clerks 2 mu chyběla hloubka a myšlenka. Je to jen tu více, tu méně zábavný sled gagů, epizod a hlášek v podání herců, které už vlastně beru jako Smithovu rodinu a vždy ji rád vidím, ale na ty dvě hodiny je to prostě moc a občas se objeví i hluchá místa, na což nejsem u Smithovek, které frčí jako po másle (či po lubrikantu, chcete-li), vůbec zvyklý. (Viděl jsem dvouhodinovou extended verzi. Snad až uvidím tu 94 minutovou, moje mínění se změní. Ale hloubky Chasing Amy se stěží dočkám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plachetnica, Jay a Mlčanlivý Bob, utopenie v bazéne, Wolverine, najmladšia a najzárobkovejšia porno spisovateľka v branži, dieťa na eskalátore, Stan Lee, šéf bezpečnosti, debil z Elegantného muža, lynč veľkonočného zajaca, výťah, tri bradavky, masová onánia v lietadle, Obi-Wan Kenobi a čokoládové praclíky. Momentálne mi nenapadá, mimo Úsvitov mŕtvych, žiadny iný film, v ktorom by obchodný dom hral takú dôležitú úlohu. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je pro extended verzi, která je ze začátku ucouraná kvůli zařazení vystříhaných scén a liší se i záběry - pokud můžete, pusťte si původní kino sestřih. Pořád to obsahuje řadu geniálních scén a vtipných dialogů, ale než to najede na slušné finále, občas se trochu unudíte. Jason Lee tady s přehledem rozjíždí svojí kariéru sprostého komika, jeho parťák Jeremy London je bohužel slabší, role příjemně sedla Shannon Doherty a i řada malých roliček je fajn - ovšem klasicky nejzábavnější je duo Jaye a Tichého Boba. ()

Bachy odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych šel raději ven, vyhlídl si nějaké pole a koukal, jak tam bučí krávy, bavil bych se tisíckrát více. Jsem hardcore fanda Clerks (obou dílů), ale toto bylo tak strašně nucené a vyumělkované, že jsem hynul nudou. Ano, jednou jsem se během sledování filmu zasmál, ale zpětně mám tušení, že to bylo při vzpomínce na Paniku v městečku. Toto bylo mé první naražení hlavou do betonu v případu Kevin Smith, příště budu obezřetnější. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Napodruhé už pod křídly velké produkční společnosti, v barvě a ve všech směrech ve větším. Ty tam je příjemná minimalistická atmosféra Clerks. Malý krámek u sídliště v New Yersey vyměnil Smith za velké obchodní centrum a zasadil do něj příběh dvou pomyslných krys společnosti. Opět se vše odehraje v rozmezí jednoho dne a opět je to velmi nabitý den. I přes drobnější kostrbatost první třetiny, kde je divák bez vysvětlování vržen do děje a fakt, že mi nějaký čas trvalo, než jsem se plně naladil na Smithovskou vlnu, jsem si film užil. Zejména díky druhé polovině, která má neuvěřitelný spád, kadence gagů je smrtící a popkulturní narážky do comicsových témat a hrdinů neberou konce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Sven-Ole Thorsen si ve filmu zahrál v roli šéfa ochranky LaFourse. Na filmu se podílel také jako kaskadér a v závěrečných titulcích je v obou případech uveden jako Sven Thorsen. (Rominator)
  • Motiv na Brodieho tričku vznikl spojením tváří tří herců, kteří se o roli Brodieho také ucházeli. (hot_spot)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama