Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Norská diplomatka se vydává na Blízký východ a spoléhá se na to, že jí staří přátelé (a hluboké tajemství) pomůžou vysvobodit unesenou dceru. (Netflix)

Recenze (29)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Seriál má jenom na Netflixu tak silnou konkurenci, až mi to přijde skoro nefér. Ačkoliv se to ke konci moc hezky rozjede a hodně by mě štvalo, kdybych Dívku z Osla nemohla dokoukat, takovému Chalífátu se to nemůže rovnat ani omylem. Já měla bohužel navíc problém s maminkou unesené dívky, jejíž postava mi absolutně nesedla. A jelikož dostávala ze začátku nejvíc prostoru, prokousávala jsem se prvními epizodami hodně pomalu. Tím, jak děj gradoval, dokázala jsem se na její chování nesoustředit, ale stejně jsem přesvědčená o tom, že její chladná povaha měla vliv na můj celkový požitek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco místní kmen sborově slintá nad Zaklínačem, já jsem objevil tenhle kousek, který je úplně stranou mimo veškeré dění což si absolutně vůbec nezaslouží. Věci o únosech ISIS nebo vztahy Izraele vs Palestiny jsme to už měli x krát, vzpomeňme  třeba luxusní Faudu, ale tady ten seriál je dokonalej v postavách, jejich provázanosti a schopnosti neskutečně ovlivňovat vývoj děje. Nechybí tomu vůbec nic z hlediska dramatičnosti, kvality scénáře, schopnosti překvapovat diváka, jediný, že to skončilo v momentu, kdy bych si přál další dávku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SPRAVEDLIVOU MOTIVACÍ DOCÍLÍTE ČEHOKOLIV …“   Má to svoje pozitiva. Třeba to, že ten co to psal, musel o tom prostředí něco vědět. Fajn je že ty díly maj kolem 30 minut, takže to utíká…. Jinak mě sere ta matka, která se chová … prostě je z Osla. (Ale možná… co já vím, třeba bych se choval taky jako kokot…)  Naštěstí sráči nemusej mít strach z „Barnevernetu“. A jejich chování tak sere ještě víc… Vůbec nejhorší je, že některý věci vyznívaj silně tragikomicky. Jak z lacinýho hororu (o největší matce – píči v dějinách). Asi jsem cynik, takže když rodiče (norský) prožívaj dramatický chvíle, já se musím smát, páč mě serou. Scénář z nich udělal hovada s rozumem náctiletejch… Aby toho nebylo málo, tak se k dementům přidá i Izraelský komando. A závěr? Zajímavý… nikdo nic nevyjednal, koza se nažrala a vlk zůstal celej. Chce se mi zvracet…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak motivovat svýho právníka. 2.) Furt se mnou chtěj chlapi s hadrem přes palici točit videa.  ///  Thx za titule „Martin Massaniec“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Díky půlhodinovým epizodám seriál neskutečně šlape, takže se tu nenajde ani jedna chvilka, aby se divák rozhlížel, co kde lítá. O dramatické chvilky není nouze, najde se i jedna nervydrásající sekvence, ze které mi nebylo dlouho dobře a ani herecky to není vůbec špatné, ačkoliv norská matka mi občas fakt lezla na nervy. Nicméně přesně podle dnešních trendů jsou tu v hlavní roli ženy a chlapi jsou tu odsouzeni do role juniorních partnerů. A v muslimském světe, kde se seriál částečně odehrává, to vynikne o to víc. Druhou věcí, která mě zarazila, je neznalost prostředí. Pokud by se jednalo pouze o norskou produkci, tak ještě dejme tomu, ale vzhledem k tomu, že se na sérii podíleli i Izraelci, tu některé věci bijí do očí. Ale to dobré nakonec převládlo. 70% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Fauda to prostě není, sorry. Ale jinak je to dobrý seriál, žádné béčko. Izraelský politik sympaťák, norská matka kráva - vůbec mi jí nedokázalo být líto. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád seriály s blízkovýchodní tématikou a Dívka z osla (to malé o tam sedí mnohem víc) má rozhodně svoje klady - hlavně solidní spád díky krátké stopáži epizod. Na druhou stranu se ale nejde ubránit srovnání s jinými kousky (hlavně s Faudou a to nejen díky účasti některých herců) a tam už to bohužel není taková sláva. Sice nevím jak bych se v podobném případě choval - nejspíš taky jako debil - ale děsně mě iritovala nejen samotná unesená Pia, tak hlavně její matka, která kam vlezla to akorát všechno zkomplikovala a místo vysloužilé diplomatky připomínala spíš slona v porcelánu.Další sérii,která by se mohla jmenovat Osel z Jeruzaléma bych si ale klidně dal ...70% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Od prvej časti som si uvedomila, že tento miniseriál budem porovnávať s „Faudou“, ktorá vo mne zanechala silné pocity. Tomuto príbehu však vyčítam hluché scény a mnoho neuveriteľných momentov. Ak by to bol film, dalo by sa to akceptovať, ale desať, aj keď krátkych častí, bolo priveľa. Za mňa trochu B-éčko. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vždycky když je někdo unesenej, je to vzrůšo. O to větší, když proti sobě stojí Hamás a ISIS. A když se do týhle špinavý politiky zamotá zoufalá norská matka, je z toho fakt hodně napínavej seriál. Ale zase tak dobrý jako nedávný Chalífát to není. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ružovolíca nórska kača si to naženie do Izraela, kde je hlavná zábava ISIS natáčanie si na videá podrezávanie hrdiel práve takých ako ona Jej mama je bývalá diplomatka podieľajúca sa kedysi na mierových rokovaniach medzi Čurákmi a Nórmi. A nedôjde jej, že to môže byť nebezpečné. Nešla by som tam, ani keby som bola neviem ako nahnevaná na mamu, ktorá tam v celom seriály iba vyplazuje jazyk (čo ma iritovalo viac ako tí únoscovia) a robí zbytočne prenáhlené rozhodnutia. A ako pozerám opis, nijaké "hluboké tajemnství" tam nie je. Jasné už od prvého dielu. Zase samé naháňanie, strieľanie, vyhrážanie sa, výbuchy... A motanica. Ale dobre natočené, zahrané, a celkovo to malo hlavu a pätu. Ešteže to má krátku minutáž. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Norská matka, která z Izraele zachraňuje unesenou dceru islámským státem kdesi na Sinaji. Scénář plný zvratů a překvapení dobrý, výprava a vizuál solidní, obsazení vypůjčené z Faudy (2015) a i ten autentický izraelský blízkovýchodní  rukopis tam je znát, ale za mne to zahynulo do průměru následujícími faktory: 1) spousta nevěrohodných scén ( zřejmě díky norskému sluníčkářskému postoji ke konfliktu Izrael vs. Palestinci ) 2) zbytečná snaha tlačit emoce, kterým jsem nevěřil 3) největší záporák seriálu nakonec nebyl terorista z islámského státu ani hamasu, ale permanentně iritující norská matka. Nebudu přehánět, když napíšu, že ta celý seriál zadupala. PS: Cenu sympaťák roku vyhrává izraelský ministr ve Škodě Kodiaq. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Český název je opravdu nomen omen. Je to taková dívka z osla. Ostatní nechť mi prominou, ale toto bylo o ničem. Akorát se tu přehazovala politika z ISIS na Hamás, Mosad se tu tajně mísil tu více či méně a Norsko o ničem "vlastně" nevědělo. A všechno se to dělo pouze díky norské rozprávěčce, která se kdysi při mírových dohodách seznámila s palestinkou a izraelcem  a teď po nich chce zachránit dceru. Mě to připomnělo dávné zprávy z TV, že západní břeh Jordánu a pásmo Gazy jsou neustále ve velkém napětí a blablabla... Každý má máslo na hlavě, všichni chtějí ze situace něco vytřískat a navíc zrádců je tu habakuk a přitom nikdo neustoupí ani o píď a západ se k ničemu nehlásí. Mě to tedy vůbec neoslovilo akorát mi to odhalilo ty zákulisní intriky o kterých se běžně žádný obyčejný člověk nedozví. Za mě 45% ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Od Faudy další látka v atraktivním prostředí "pouště". Blízký východ a jeho nekončící konflikty je přitažlivé, aktuální vděčné téma do kterého se dokážeme vcítit. Žít bychom v tom nechtěli, ale dobře se to sleduje. Tamam je sympoš a Lippe silně nepříjemná. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda je neskutečná, překombinovaná až docela nudná sračka. Jinak seriál fajn. Pátá hvězdička za to, že se tvůrci pustili právě do tohoto tématu a nijak se s tím nemazlili. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

No, a je to tady. Kdejakou sračku hodnotí stovky lidí a tento klenot má momentálně jen 56 hodnocení. Chápu, že název nic moc. Někomu se může vybavit i osel. Ale velmi stručný obsah už něco naznačuje. I když skutečnost je pak překvapivě jiná. Seriál vyniká propracovaností, napětím i ukázkami, jak jednají politici, teroristi, ti druzí teroristi a vůbec všichni, co v těchto zemích žijí. Chytře nastavené postavy, kde se postupně ukazují nečekané vazby i nečekané chování. Akční scény na úrovni a napětí je udržováno vlastně při celém ději. Matka z Norska má v sobě hodně velkou mrchu. Něco mě ale u této postavy překvapilo ještě víc. Herečce této role je 57 let a vypadá tak na 65 let. Chlápkovi, který hraje jejího bývalého milence je 44 let, u manžela je to 55 let. Oba chlápci jsou z ní odvázaní. Tohle na mě fakt nepůsobilo moc věrohodně. A poznámka k hodnocením na konec. Několikrát je tu zmíněno, že Fauda to není! Opravdu, není, ale nikde není prezentováno, že by to tak mělo být. Pro úplnost, není to ani Poklad na stříbrném jezeře. Je to Oslice a ta je prostě dobrá. Zvlášť v záplavě nabídky Netflixu se toto podařilo. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Matka a dcera na přesdržku. Trochu závan sluníčkářství. Až moc propletené vztahy. Každopádně zajímavé téma. Slabé čtyři hvězdy. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvele, skvelé a ešte raz skvelé. Autentické, dramatické, tak skutočne ako len život vie byť sám. Každá jedna epizóda mala náboj a spojiť Nórsko - hebrejskú produkciu v takomto kontexte sa ukázalo ako výborný nápad. Naviac sa tu objavili herci zo seriálu Fauda za čo dávam bonusovú hviezdu. Bola to jazda od prvej až po poslednú epizódu a môžem len vrelo doporučiť. ()

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Tu krávu mateřskou z Norska jsem chtěl zabít už po 5ti minutách a můj feeling už vydržel až do konce. Do jednoho pytle s kozojeby s ní a pořádně promíchat. Co tam máme dál. Otec posera a paroháč, dcerunka naivní slepice, co chce láskou cestovat po pekle a diví se, že ji čerti tahaj za cecky... No skoro jsem s těma hadrákama cejtil. Btw hodně herců je tu společných, ale (princezna)Fauda to není, milý pane... Plus na Nory jsem vysazenej jako kedluben. Plná huba eko keců a podpory přírody, ale bez prodeje ropy nám fujfuj znečišťovatelům by měli rozpočet jak Palestina. A ještě kradou děti. ()

Reklama

Reklama