Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

July 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tenhle film má značný nevyužitý potenciál. Mohla z toho být perfektní černohumorná komedie, ale nebyla. Dlouho nic, pak přestřelka a konec. Celkem dobré to bylo, ale není to nic, na co byste pak vzpomínali a chtěli to vidět znovu. Škoda. Z podobného druhu filmů si dám určitě radši Mého souseda zabijáka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetko, spolu s hercami, nápadom a pomerne rýchleho tempa malo naznačiť, že pôjde o niečo, čo bude v položke nadpriemer. Nestalo sa, ja sa pýtam v čom je chyba, no odpoveď mi akosi nechodí. Dalo sa to krásne využiť, herci a hlavne ústredná dvojica bola fajn, ale kde zabudli ten humor? Veľa scén ostalo, čo sa týka čiernohumorskej srandy, úplne nevypovedaných. 65%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V 90. letech se mi to docela líbilo. Jenže dnes tam vidím všechen ten balast a vatu a spoustu nevtipných scén, a především řadu nevyužitých scén. Třeba ten sraz střední je takový - o ničem, rozpačitý. Celé to postupem času vypadá jak sjezd rodiny Cusackových, protože tam hrají snad všichni, a ono to většinou takhle blbě dopadne, když nemáte nadhled a děláte si rodinou jako ha ha černou komedii. Minnie to tady ještě sluší, hubnout začala později, a obsadit Dana Akroyda do role nájemného vraha by nebyl špatný nápad, pokud by někam vedl, měl nějakou pointu nebo lepší charakteristiku postavy. Celé je to tady žel nedotažené, spousta vtipů šla natočit daleko líp, některé ty kontrasty líp vychytat a podat (třeba sekretářku, když se baví s dodavatelkou zbraní, a potom s dcerou). A konec mi přijde moc rychlý, jak dlouho na něj čekáme (hodinu dvacet), a vlastně se ani nic nedozvíme a nějaké doznění zcela chybí. Fakt škoda, nápad není zlý, ale chtělo to někoho zvenčí, kdo famílii Cusackových řekne, a dost, tohle už není vtipné, leda pro vaše home video na Vánoce. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pohodový mix akcie so silným feelingom deväťdesiatok, sitkomovej komiky a nenáročnej romantiky. Scenár nepatrí k najvtipnejším, obzvlášť dialógy sa dali vybrúsiť. Veľa zachraňujú herci. Elegantný Cusack je ideálnym hlavným predstaviteľom, pôvabná Minnie Driver je mu dôstojnou partnerkou a chémia medzi nimi funguje od prvej spoločnej scény skvele. Aykroyd ako Cusackov profesný rival najlepší na filme. Scéna s bábätkom jasne kultovná. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová komedie. Minnie Driverová je pěkná, Cusaková hrát umí, Piven, Azaria a Freeman zábavní. Jen John Cusack je dost nevýrazný. Aykroydův zabiják je mnohem zábavnější. Film je ale dobrý a kouknout se na to dá. Více se pobaví fanoušci filmů z devadesátých let, ale neublíží nikomu. Lehce nadhodnocené 4 hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama