Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Tannek je prvním členem farmářské rodiny, který se dostal na vysokou, a dokonce získal stipendium na škole, kterou si vybral. Přesto přijíždí do New Yorku s obavami, zda jako vesničan mezi ostatní zapadne. Záhy se ukáže, že jeho obavy nebyly bezdůvodné. Většina studentů, kteří pohlížejí na vyučování jako na nepříjemné zlo, které je zdržuje od mejdanů, ho v lepším případě ignoruje. V horším mu dávají pohrdání velmi jasně najevo. Patří k nim i jeho tři spolubydlící Chris, Adam a Noah. Začnou tím, že se rozhodnou vyštvat ho z pokoje. Když se jim to podaří, najde si Paul bydlení na veterinární klinice, sousedící se školou. A navíc se zamiluje do spolužačky Dory Diamondové, chytré, pohledné dívky, v níž objeví spřízněnou duši. Potíž je, že Dora chce být pouze kamarádkou, protože má milostný poměr s arogantním a sobeckým profesorem Alcottem. Sblíží se s Paulem, až když se ocitne téměř na dně. Nabídne jí, že u něj může bydlet, dokud si nenajde práci, a ona mu na oplátku pomáhá lépe zapadnout. Jenže stačí to, aby kvůli němu opustila Alcotta? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Shadowrat 

všechny recenze uživatele

I na romantickou komedii je tu míra blbostí přemrštěna a v ději je dost zásadních trhlin. Rádoby moralizující linka je tu spíše komická. Zpočátku alespoň trochu sympatické postavy a děj, který se zdá být předvídatelným se stočí do podivného patvaru, ze kterého jen občas vykoukne něco zajímavého. Závěrečný dovětek je jakýmsi pokusem potrestat alespoň některé ze "záporných" postav. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to teenagerovská romantická komedie nepostižená syndromem Prciček (tedy s výjimkou hereckého obsazení), tudíž žádné zbytečné nechutnosti a děj se celý nemotá kolem sexu. To je sice sympatické, ale hlavní postava není zrovna zajímavá. Alespoň, že Meně Suvari to sekne v každém záběru a velice zajímavý je i Greg Kinnear. Amy Heckerling dál zůstává režisérkou jediného dobrého filmu a moje hodnocení chápejte jen jako dvě a půl. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I mladí lidé mají své romantické osudy a o tom vypráví tento povedený snímek. Není zde ukázán jen divoký život studentů na koleji, ale i jejich problémy a vztahy mezi sebou, s bydlením, byrokracií úřadů a sháněním práce, aby mohli zaplatit školu. Vyprávění příběhu není divoké, ani se nesnaží za každou cenu o humor. Na druhou stranu zase svou lehkostí nezanechá takový požitek, aby divák ne něj krátce nezapomenul. Odpočinková záležitost, která nadchne jen vyvolené a je to škoda. Podle mě se jedná o jedinečný film, jaký tu dlouho nebyl a ani nebude. ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

To byla taková nuda, že ani nevím, proč jsem dala jednu hvězdičku, snad za to, že mě to nějak nepohoršovalo! Komedie ani náhodou spíš novodobá romantika pro teenegery. Mena Suvari, mi na rozdíl od jiných, co tu komentují, lezla svou hloupostí neskutečně na nervy. Navíc vypadala tak nějak ušmudlaně a s těmi mastnými vlasy, jsem nějak nechápala, jak může být idol pro hodného, slušného Biggse a navíc profesorovou milenkou! Náctiletým se to bude líbit a taky ženštinám tíhnoucím k jednoduché romanci. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká viac do drámy ako do komédie ladená romantika. Nie je to dvakrát strhujúce. Vlastne je tam dosť veľa hluchých miest. Ale aj tak sa mi to celkom páčilo, lebo ústredná dvojka je strašne sympatická. Bigss tu je za totálneho dobráka od kosti, ktorého každý odrbáva, ale jemu to nevadí. No a Mena Suvariová bola v tej dobe dokonale roztomilá aj keď hrá tak trochu blbú ženu. A to že tam ide o romantický vzťah jej docvakne až na úplnom konci. Škoda, že ten ich vzťah sa postupne nevyvíja od začiatku, lebo je brzdený otravnou líniou s Kinnearom. Zato ma celkom bavili tí traja infantilní parchanti, ktorí využívajú Biggsa. Už tu som si všimol sympaťáka Jimmi Simpsona. Takže celkovo to je taký v každom ohľade priemerný film, ale tou naivnou osemdesiatkovou atmosférou sa líši od nechutných kolegov v tomto žánri. 5/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Postava Dory Diamond je částečně inspirovaná přítelkyní Franze Kafky Dorou Dymant. Kafka je ve filmu několikrát zmíněn v hodinách dějin literatury profesora Alcotta. (ČSFD)

Reklama

Reklama