Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o vojenskej jednotke Delta Force snažiacej sa vyriešiť ťažkú situáciu, únos dopravného lietadla s množstvom cestujúcich arabskými teroristami a aj keď ho dostanú až do Bejrútu, kde už majú teroristi mnohonásobnú presilu, členovia Delta Force neváhajú s touto nebezpečnou misiou na nepriateľské územie. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. FIlm je zbytočne moc dlhý, čo sa prejaví hlavne v úvodnej trištvrtehodine venujúcej sa situácii na palube, ktorá nie je moc dobre podaná, obsahuje viacero nudných scén, hlavne tie srdcervúce lúčenia, ktoré po chvíli začnú dosť vadiť a navyše v celej tejto časti filmu sa Chuck Norris ukáže iba málokedy, ale potom už začne byť dej zaujímavejší, viac sa začne venovať členom vojenskej jednotky a keď sa už dej prenesie do Bejrútu, tak sa je stále na čo pozerať, obzvlášť posledná tretina filmu je už nestála akcia. Akcie tu nie je až tak moc, ale je celkom vydarená. Treba si na ňu počkať, prvá väčšia akčná scéna sa objaví až po viac, než hodine filmu, ale akčnosť filmu zachraňuje spomínaná záverečná tretina. Súbojov je tu minimum, Norris tu má len jeden kratší a jeden trochu dlhší súboj a aj to vždy len proti jednému protivníkovi, ale nie sú zlé, skôr sa strieľa vo výborne natočených veľkolepých prestrelkách, v ktorých protivníci umierajú prakticky po desiatkach, nechýba ani množstvo výbuchov a plno scén s dopravnými prostriedkami. Najviac sa mi páči nočná akcia pre oslobodenie rukojemníkov v škole, celá záverečná zábavná časť s Norrisom a jeho ozbrojenou motorkou, ale všetka akcia je celkom slušná a správne béčková. Herecké obsadenie je veľmi dobré, okrem Chucka Norrisa v hlavnej úlohe poteší hlavne Lee Marvin, Steve James, Robert Forster ako hlavný záporák a slušné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie veľmi dobré, film pôsobí skvelo béčkovým dojmom v každom zábere a žiadny problém viditeľne nebol ani s rozpočtom. A veľkú pochvalu si zaslúži aj výborná hudobná stránka filmu. Škoda tej horšie zvládnutej prvej fázy filmu a málo priestoru pre Norrisovu ručnú akciu, ale inak je to dobre zvládnutý akčný film presne v štýle osemdesiatych rokov, ktorý pobaví aj viackrát. 76% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda brutální akční a válečné filmy ve kterých tečou potoky krve, ale toto bylo uměřené. Chuck své fanoušky nezklamal, i když některé situace byly trochu přes čáru. Byl to jen film, nejde o skutečnost. Film to byl ve svém žánru skvělý, náročný na výpravu a početný kompars. Herecké výkony byly odpovídající i když v tomto případě byly nepodstatné, taky výbuchů a bojových střetů bylo pro milovníky akce dost. Zaujalo mne, že ženy byly v letadle statečnější než muži, i když mezi nimi byli i vojáci. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický akční film 80. let, nad kterým musel v té době každý říkat "Wow", "Páni", "to jsou machři", nebo "nářez". Jsem přesvědčen, že tomu tak skutečně bylo. Jenže v dnešní době je to velmi laciný film s opravdu mizernými hereckými výkony, jednou melodií, která si vystačí na všechno, od honiček, na přestřelky, až po titulky. Šíleně dlouhé, za to místy docela zajímavé, určitě tento film nezavrhuji. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdepak macho Chuck Norris co srovná do latě všechny v okolí jediným pohledem - tady působí jako unavený taťka dělající babysitting party teenagerů, kteří se snaží tvářit jako že jsou od Delta Force, a moc jim to neprochází ani přes to, že stojí proti těm nejneschopnějším teroristům v dějinách filmu. Takže je pak samozřejmě Chuck nakonec pokaždé musí všechny zachránit na své raketometné Bat-motorce, pár lidem dá přes držku ručně (nožně), a do toho se tu všichni trochu ohání pif paf prdítky, u kterých neúspěšně předstírají že jsou skutečné střílející zbraně. To vše ovšem až v druhé hodině z šíleně přepálené stopáže, která je skoro o půl hodinu delší než cokoli jiného co Chuck Norris kdy natočil - v hodině první se neděje nic co by stálo za zmínku... nu a i ta druhá je i přes tu akci tak třeskutě zábavná, že jsem u ní dvakrát usnul. Celkově jsem se na film díval asi na pětkrát, i přes tvrdou průpravou v dětství na desítkách epizod Walker Texas Ranger. Vzhledem k tomu že titulky jsou plné židovských jmen mám intenzivní pocit, že tady šlo hlavně o to za zvuků synťákového diska nakopat těm pískožroutům z Libanonu prdele, než se byť jen pokoušet o smysluplný a zábavný film. Takže si fakt radši dejte toho Lone Wolf McQuadea, byť i ten není velká výhra. 4/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem neměl moc rád Norrise,a i přes spoustu viděnejch filmů v mladym věku ho teď považuju za docela babralskýho herce????.Studio cannon a jeho producenti G+M maj širokou paletu udělanejch filmů,ovšem povětšinou dost bídný kvality.Delta force je slušně obsazený,výbuchy a všechny efekty nevypadaj uměle,ani příběh neni úplně blbej,ale těch chyb.Tuny nesmyslů,a do toho Norris,dřevo bez špetky charismatu,tvaří se při boji stejně jako na hajzlu.Slabota za dvě.40%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)
  • Natáčelo se ve městech Jeruzalém, Tel Aviv, Haifa a Beerševa v Izraeli, v Athénách v Řecku a Washingtonu v USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama