Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda brutální akční a válečné filmy ve kterých tečou potoky krve, ale toto bylo uměřené. Chuck své fanoušky nezklamal, i když některé situace byly trochu přes čáru. Byl to jen film, nejde o skutečnost. Film to byl ve svém žánru skvělý, náročný na výpravu a početný kompars. Herecké výkony byly odpovídající i když v tomto případě byly nepodstatné, taky výbuchů a bojových střetů bylo pro milovníky akce dost. Zaujalo mne, že ženy byly v letadle statečnější než muži, i když mezi nimi byli i vojáci. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Možná největší biják, v němž Chuck kdy ztvárnil hlavní roli. Samotnému mi v současnosti přijde skoro neuvěřitelné, že se mu kdysi povedlo objevit se v čele filmu, v němž mu hereckými partnery byly hollywoodské legendy a vesměs oscaroví laureáti jako Lee Marvin (Tucet špinavců), George Kennedy (Frajer Luke), Martin Balsam (Psycho), Shelley Winters (Dobrodružství Poseidonu) či Robert Vaughn (Sedm statečných). První půle se nese především v duchu thrillerů o únosu letadla, ve druhé už dojde na velké akční scény, v nichž titulní komando čelí desítkám palestinských teroristů. A pokud v Osamělém vlkovi měl Norris na hraní k dispozici vylepšené auto a v Zákonu mlčení robotického pomocníka, v závěru Delta Force se prohání na motorce vybavené raketomety a kulomety! Pokud by vám tahle dobře obsazená a řemeslně solidní 80's náborovka sedla, můžete zkusit i pokračování s podtitulem Kolumbijská spojka, kde si Chuckova protivníka zahrál Billy Drago (Neúplatní), jeden z nejikoničtějších záporáků převážně béčkové produkce. 65 % ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

V 80., respektive 90. letech mohl někdo tento film vnímat jako bombu a dodnes ho tak považovat za kultovní. Ale když ho člověk poprvé vidí až v roce 2019 (můj případ), tak z něj tak odvařený není. Dneska totiž člověk u filmu s Chuckem Norrisem čeká stupidní cheesy zábavu, tedy zábavně špatný film. Jenže tady tomu tak není. Film se bere moc vážně, na což v žádném případě nemá právo. Právo nemá ani na dvouhodinovou stopáž. Je to ukrutně dlouhé a místy sakra nudné - po úvodní scéně s Chuckem totiž až do přestřelky na letišti chybí jakákoliv akce a sám Chuck v té první polovině filmu moc nevystupuje. Musím však uznat, že první půlka snímku, kde největší prostor dostávají teroristé a rukojmí v letadle, je asi tou nejzajímavější části celé Delta Force. Po dosednutí letadla na zem tu máme sice jednu akční scénu za druhou, ale ty jsou trapné (např. automobilová honička) nebo sakra dlouhé a postrádající koule (noční osvobozování rukojmích). Střílí se tu, věci vybuchují ve velkém, mrtví padají k zemi po desítkách, ale pro mě to bylo jednoduše sterilní, ta akce mě nedokázala pohltit. Tři hvězdičky dávám za solidní herecké obsazení vedlejších rolí, Silvestriho hudbu a těch několik působivých scén z letadla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice hned v prvním záběru exploduje vrtulník, ale pak se celou první polovinu jede thriller z uneseného letadla a titulní jednotka se jen přesouvá na místo. V druhé polovině jako by se to film snažil dohnat a rozjedou se nekončící akční orgie, ve kterých hraje prim Chuck na motorce vyzbrojené samopaly a raketami. Scénář je plochý i na akční béčko - o hlavních postavách se prakticky nic nedozvíme a neproběhne tu snad jediný trochu zajímavý dialog. Jestliže první polovina je aspoň relativně věrným a nepříjemným zachycením skutečného únosu letadla z roku 1985, druhá nabízí jen ohňostroj, při kterém se sice hodně střílí a hodně to bouchá, ale nic víc než toho Chucka na bondovské motorce, který vesele shazuje jakoukoli dosavadní realističnost filmu, si pamatovat nebudete. Chuck tu má jen jednu zapomenutelnou bitku a to na konci s hlavním záporákem. Steve "Rambro" James tu jen statuje a i filmoví matadoři Marvin, Vaughn a Kennedy se tu spíš jen ukážou, než že by měli co hrát. Do toho pořád hraje hudební téma, které by se hodilo spíš do televizního seriálu a la A-team, plus je to o půlhodiny delší, než by mělo. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický akční film 80. let, nad kterým musel v té době každý říkat "Wow", "Páni", "to jsou machři", nebo "nářez". Jsem přesvědčen, že tomu tak skutečně bylo. Jenže v dnešní době je to velmi laciný film s opravdu mizernými hereckými výkony, jednou melodií, která si vystačí na všechno, od honiček, na přestřelky, až po titulky. Šíleně dlouhé, za to místy docela zajímavé, určitě tento film nezavrhuji. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný na základe skutočných udalostí, ktoré sa stali 14. júna 1985. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se ve městech Jeruzalém, Tel Aviv, Haifa a Beerševa v Izraeli, v Athénách v Řecku a Washingtonu v USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama