Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (47)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, že Otčím závěrečné zúčtování z minulého dílu přežil. Sice přežil, ale jako kdyby to nebyl on. Oproti prvnímu dílu je pokračování o dost slabší. Úvod v psychiatrické léčebně je stylový a celý film má několik zajímavých míst, ale ačkoliv vražd přibylo, je to chvílemi docela nuda. Mrazivá atmosféra z prvního dílu zmizela někam pryč. I Terry O'Quinn byl v minulém díle tak nějak lepší. Zde si sice Otčím musel svou novou rodinku doslova vybojovat přes mrtvoly, ale pořád tomu něco chybělo a bylo to dosti stereotypní. Prostě první díl byl mnohem lepší. Sice jsem mu dal jen tři hvězdičky (které byly blíže ke čtyřem), ale mezi těmi třemi hvězdičkami tam a dvěma u tohoto dílu je veliký odstup! Na třetí díl (navíc bez Terryho) se už nepodívám... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slabší pokračování svého předchůdce, ale určitě stojí za pozornost. Jak už to tak většinou ale bývá, tak i přes zjevnou snahu film povznést se to autorům moc nepovedlo, spíše uškodilo. Na začátku uvidíme přímé pokračování závěru předešlého dílu. Dostane se nám menšího vysvětlení co se dělo potom a jak to dokázal Jerry přežít. Na první pohled je vidět, že scénáristé chtěli přitvrdit a tak máme šanci vidět mnohem více vražd či psychického násilí než v prvním díle. Jenže tady se přesně vyskytl problém s tím, že kvantita předčila kvalitu. Většina vražd byla vidět jen těsně před vyvrcholením, ale když došlo na akci, tak se objevil střih a potom už jen otčímovo aranžování a maskování svých činů.Stejně tak jako tomu bylo u prvního dílu, tak i zde je hlavním tahounem herec Terry O'Quinn, který se snažil seč mohl, aby měl film alespoň nějakou úroveň. Bohužel ani on už nebyl zas až tak okouzlující, jako posledně.5/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je vaša špecializácia?“ – „Rodina.“ Séria Otčim mi pripomína série Warlock (1989 – 1999) a Dentista (1996 – 1998): celé je to nič moc a vlastne to divákovi nemá ČO extra ponúknuť a hlavná záporná postava je napriek snahe herca ľahko zabudnuteľná, ale zas na druhej strane dá sa na to pozerať, občas to má niečo do seba a hlavný magor je dostatočne psychopatický na to, aby to diváka bavilo (asi). Otčim II vracia do hry béčkarskú postavu zmagoreného otčima, opäť v podaní Terryho O´Quinna, tohto herca mám však oveľa radšej v kladných rolách (Nezvestní, Akty X, Milénium...). Pokračovanie nenáročnej dvojky si vzal na starosť Jeff Burr (neskôr nakrútil nečakane vydarenú trojku Texaského masakru motorovou pílou) a Terrymu za parťákov pridal Jodieinu sestru Meg Foster (neviem, prečo sa z nej nestala hviezda, v 80. rokoch mala k tomu nakročené dobre – Smaragdový prales, Oni žijú!, Vládcovia vesmíru, Leviathan, Slepá zúrivosť) a Jonathana Brandisa, z ktorého sa po Otčimovi II stala dočasná, detsko-tínedžerská hviezdička (To, SeaQuest, Nekonečný príbeh 2), až kým to predčasne nezabalil ako 27-ročný v roku 2003. Dvojka je o niečo béčkarskejšia a teda krvavejšia a priamočiarejšia, ale rozhodne to nie je žiadny zázrak. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podle mě podařenější než spíš podprůměrný první díl. Tady se s tím Jerry Blake nesere, nesnaží se budovat rodinný život, ale manželku zkusí zamordovat hned během svatební noci. Nicméně stále v tom nespatřuji nic víc než rutinní thriller. Slovo horor bych nepoužíval, uniká mi co by na tom mělo bejt hororovýho.55% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

spoilery!! tak tohle ne. tady je snad jeste blbejsi. sceny v psychiatrickem zarizeni byly naprosto uzasny, hlavne ten jeho nasledny utek. ale pak je to zase od znova - ona se do nej zamiluje, on zabije jeho nepratele, on je debil, ona to pozna, on je jeste vetsi debil a konec. alternativni konec: jerry se opet zbavil rodiny. tentokrat o nem vi policie. je to nebezpecny seriovy vrah a jeho fotka se objevi v novinach. “je cas se odstrehovat!” rekne jerry a s novou tvari zamiri do jineho statu. daleko od spravedlnosti... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Meg Foster téměř nebyla obsazena do role Carol kvůli svým světle modrým očím. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Calabasas, Burbanku, Los Angeles, Pasadeně a ve Vancouveru. (henrycruel)
  • Několik scén se ještě dotáčelo po oficiálním dokončení filmu. (henrycruel)

Reklama

Reklama