Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerny akcni film skombinovany s temnou vizi budoucnosti. Bale je hodne dobrej a je to jedna z jeho nejlepsich roli. Obleky kleriku trosku pripominaj oblek Nea a celkove mi to trosku pripomnelo Matrix. Taky tu je neco jako vyvoleny, ktery musi zmenit svet. Wimmer natocil inteligentni sci-fi s vybornou hudbou, spoustou emotivnich scen, nekolika klise a ne moc propracovanymi dialogy ve kterych se skoro furt probira "cítění". Mozna bych dal i 5*, ale precejen na to to nema hlavne proto, ze je to takovy cely dost roztahany a taky mi prislo divny, ze nejlepsi klerik se jen tak bez nejakyho vetsiho duvodu rozhodne prestat brat drogu a zacne pomahat povstalcum. Celkem bych byl rad kdyby nekdo natocil druhej dil, kterej by byl urcite zajimavej. A gun kata ma neco do sebe. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně bytelné muziky. Christian Bale je cool stejně jako akce - Wimmer má při její komponování zajímavé nápady. Equilibrium je emocemi nadupaný filmeček, který dokázal z minima vytěžit takřka maximum. Sice jen na jedno kouknutí, ale vem to čert: Bavil jsem se skvěle, tedy když se tvůrci zrovna nepokoušeli o bombastické davové scény, na jejichž věrohodnou realizaci by potřebovali mnohem plnější prasátko. 70% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. Béčko, který se inspirovalo Matrixem, ale i přes to má šmrnc a dobře se na to dívá. Akce je svižná a nabitá různými efekty, kterým dopomáhá rychlý střih a Christian Bale, který je zde vynikající. Sice je ve filmu mnoho nedostatků, které mě z obrazovky hned praštili po tváři, ale i tak to má zajímavý příběh a ze závěru jsem byl lehce překvapen. Ode mne Equilibrium dostává 4 hvězdičky... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je slušné béčko, ťažiace z dobrého vizuálu a námetu, a padajúce na klišovitosti a predvídateľnosti. Menej artová, popovejšia verzia Lucasovho THX 1138, určená mladšiemu publiku, odrastenému na počítačových hrách. Kurt Wimmer má niečo do seba. Keď dospeje, môže sa stať veľkým režisérom. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Silná myšlenka, pěkný rozjezd, ale pak se nahrne tolik nesmyslů, nereálné akce a očekávaných zvratů, až to hezké není. Vše završuje něco, co bych nazval "nejdivnější choreografie filmové historie"... opravdu jsem se té směšnosti zasmál, což asi nebyl cíl... Přes to všechno ale film uteče a drží pohromadě - takže slušné 3 hvězdy by to i byly. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Na motivy filmu vznikly dvě modifikace počítačové hry "Max Payne 2" ("Hall of Mirrors" a "EQ Gunkatas v3.0"). (Danny F.)
  • Někteří tzv. cituschopní používají československé samopaly vzor 61 Škorpion ráže .32 ACP. (Saccard)
  • Původně byl lék Prozium pojmenován Librium (odtud termín „Lidé Librie“, jak je často označován v celém filmu). Librium se však ukázalo být registrovaným obchodním názvem pro lék proti úzkosti chlordiazepoxid. Název byl rychle změněn na Prozium, kombinaci Prozacu a Valia, které mají uklidňující účinky. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama