Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Je drzá, upřímná a na nic si nehraje. Pozor, kráska z Trebišova přichází! Jsou místa na Zemi, kde Bůh není. Jako třeba v Trebišově na východě Slovenska. Zato je tam Iveta, svérázná osmnáctiletá dívka, která si života užívá plnými doušky a je jí jedno, co si o ní kdo myslí. Škole se tolik nevěnuje, namísto toho vysedává v místní hospodě, hraje poker a popíjí se staršími pány borovičku. Žije sama se silně věřící matkou Dianou, která se při modlitbě většinou modlí za svou dceru. Jakoby opravdovým zásahem shůry přijíždí do Trebišova hledač talentů Ivan a před baletním studiem si všimne krásné Ivety. Rád by jí nabídl modelingové angažmá v Bratislavě, to by ale nesměla zase lítat v dalším průšvihu, za který jí hrozí vyloučení ze školy... Slovenský seriál Iveta z roku 2021 se stal mimořádně úspěšným televizním hitem stanice Joj za posledních několik let. Stojí za ním režisér Jan Hřebejk, kameraman Martin Žiaran (trebišovský rodák) a scenárista Petr Kolečko, který se po seriálu Most! opět podílel na další sociální satiře, kde se bez ostychu a s nadhledem obnažují nejrůznější společenská tabu. V roli Ivety stanula ve své první velké herecké příležitosti Alžběta „Zea“ Ferencová, do té doby známá především jako zpěvačka a modelka. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jo a zpomněl jsem, že mě nejvíc bavila hudba a jednotlivý originální songy. Samozřejmě pro někoho z produkce jsou zřejmě muzikanti a skladatelé póvl, jinak si neumím vysvětlit, jak je možný, že se o písních v seriálu použitých nic v titulcích nedozvíme. To je prostě na přesdržku... Sorry, jsem se rozvášnil.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem se prokousal asi do dvou třetin, teď už to dokoukám, ale žádná velká sláva, od Hřebejka čekám víc. Na Most to nemá ani omylem, navíc toto není komedie. Přítom právě v těch vzácných humornějších chvilkách to občas funguje, většinou ale bída. Už jenom ten pokus donutit východňárštinou mluvit lidi, kteří ji neovládají, nemohl dopadnout jinak než trapně. (Tenhle trapas znovu a znovu filmaři opakují, nevím proč. U nás třeba v ubohosti "Vinaři".) Hodně slabý tři hvězdy, spíš 2 a půl.

Ale co mě zaujalo a šokovalo nejvíc, nebylo v seriálu, ale zde - ukřivděná odpadová "recenze" pod prvním dílem od uživatele MM_Ramone. Dýchl na mě takovej ten odér socialismu, kdy se taky kde kdo bral strašně vážně a nedejbůh si z něj udělat srandu - to se hned psalo o neúctě k pracujícím, potřebě svatokrádežnýho autora potrestat, když už ne kriminálem, tak aspoň kariérně... Je známou věcí, že zakomplexovaní jedinci, ale i národy či kultury, nesnesou humor (bez ohledu na to, zda vkusnej či hloupej) na svou adresu a vyrážejí do hysterický obrany. Nad uživatelem ČSFD se dá mávnout rukou, ale on je na tom úplně stejně i pan starosta. Dokonce prej PhDr.... (Akademickejma titulama taky šermujou mindráčci.) To mi vyrazilo dech, ale vlastně je to logický. Čím dál na východ, tím je ten mindrák hlubší. O ruským mindráku by se dala napsat celá univerzitní knihovna...

No nic. A aby bylo jasný, Trebišov JE díra. Je zbytečný před tím zavírat oči a není to vina současných Trebišovanů. Je to panelákov bez historickýho centra, obklopenej domkama, kasárnama a nevzhlednýma průmyslovýma areálama. To celý rozložený na absolutní placce. Zámeček a park to nezachráněj, takovej zámeček má na západě Čech každá třetí vesnice (skoro všechny neudržovaný ruiny těsně před zánikem, šlechtu jsme si statečně zlikvidovali a sami s tím nic udělat neumíme). Navíc pro pamětníky povinný vojenský služby za socíku byl Trebišov synonymem pekla. Byly dvě nejhorší pekla, kam se Čehún mohl dostat v maskáčích - Trebišov a Sabinov (tam byla hlavně basa). Posádková prdel, ta atmosféra zůstává. Podotýkám, že takovejch prdelí tady máme v Česku taky hromadu a nijak by mě neuráželo, kdyby si z libovolný z nich uděleli slovenskí filmári - prdel. Tož tak.

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Ferencová Rómka podľa mňa nie je. Jedine ak je možné, že Rómovia majú zelené oči.

rudka

rudka (hodnocení, recenze)

Po prvých dvoch častiach som si hovoril - konečne po dlhých rokoch naozaj dobrý slovenský seriál. Od tretej časti rapídny prepad a ostatné časti už nestáli za nič....Škoda, že si nedokázal udržať vysoko nastavenú latku z úvodu.

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Neskutočná chamraď čo sem chodí po každom diely dať odpad, len aby sa ukojili.

J.J.1972

J.J.1972 (hodnocení, recenze)

blbosť ako traky. prva cast mi stacila na to, urobit si usudok ze pre mna nema zmysel pri tomto stracat cas.

Ronee

Ronee (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Každý rieši, že bol poškodený Trebišov, ale však doteraz nikto nevedel, ani že kde je Trebišov, tak aspoň sa zviditeľnil a ani to sa im nepáči. Mali by byť radi, lebo aj zlá reklama je reklama. Ale nikto nerieši podstatu seriálu, a síce, kto je Ivetin otec? 

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

copy

copy (hodnocení, recenze)

Kylikian

Keď v Čiernej nad Tisou môže jazdiť Ferrari, prečo by nejazdila po Trebišove Hummer dlhá limuzína?

na příspěvěk reagoval Ronee

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Prvé dva diely bomba v treťom to tempo hrozne opadlo. Uvidíme ďalej. Trebišov life.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Kylikian

Jasný, ale ten seriál nemá být žádný realistické drama. Je to komedie, satira, je to přehnané. Proto ta dlouhá limuzína. Proto vrtání v análu. Já se zatím docela bavím, ale hlavně mi přijde šílený řešit každý detail. O tom tenhle žánr fakt není. To je jako si pustit Bláznivou střelu a stěžovat si, že lidi ve skutečnosti nesouloží v obřích kondomech v délce od hlavy až k patě. 

Kylikian

Kylikian (hodnocení, recenze)

Prvých 10 minút to vyzeralo veľmi slubne. ALE, Hřebejk to totálne do*ebal s tým sci-fi príbehom o únose do bratislavského bordelu v 21. storočí. To mu nikto nepovedal, že takéto niečo už minimálne v Československu dávno nefunguje? A trebišovský bordel otec v humer limuzíne? WTF??? Ak je to taká diera, kde by tam na to tí chudáci zarobili? Normálne sa mi nechce veriť, že režisér takých legiend môže vytvoriť takúto sračku. 

na příspěvěk reagoval LAZARUS111, Fifer, copy

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Ronee

Hodnotit lze v tuto chvíli jen první dvě již odvysílané epizody. Zde v hlavním profilu celého seriálu je pak hodnocení z těchto epizod zprůměrované a takové hodnocení je označeno černou barvou, zatímco pokud někdo hodnotí celý seriál, je hvězdičkové hodnocení v červené barvě. Hodnocení v červené barvě je zde jen jedno, a to z toho důvodu, že administrátor, který profil založil, hodnocení seriálu neuzamkl, k tomu došlo až později...

Ronee

Ronee (hodnocení, recenze)

Hodnotenie sa vraj odomkne až po odvysielaní všetkých epizód, ale hlavne, že už je tam 35 hodnotení. Tak ako to je? 

na příspěvěk reagoval freddy

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

Ondrík ako buzna , ma yebne

cigánečka pekná

a ten náš prízvuk, zabije šicko za Košicama na zapad

Uživatel cicolably smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama