Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak třetí Hellraiser v jednom dni (konečně už poslední), docela záhul na kukadla. I když tomuhle dílu by se snad už, až na poslední tři minuty, ani Hellraiser říkat nedalo. Tentokrát snímek, po vetšinu času, s racionálním základem, bez pomoci pekla. Už to vypadalo, že poslední díl zatáhne sérii do maximálních sraček, ale překvapivý závěr až nečekaně potěšil. Jen škoda, že na filmu je okamžitě znát, že je to video film...nezajímaví herci (až na pár slečen :)), laciné a blbé triky, přihlouplé manévry s kamerou a do očí bijící počítačové úpravy. I tak musím ocenit zajímavou myšlenku a schopnost tvůrců z tématu ještě něco vytáhnout, i když to, jak už jsem napsal, s původním Hellraiserem nemá takřka nic společného a mohlo by si to klidně vysloužit jiný název, ale to bych se k tomu asi ani nikdy nedostal. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ale ne, není to až tak hrozné. Sice to má jen pramálo společného s prvním dílem série, ba dokonce to nemá společného vůbec nic, pořád ale zůstává Pinhead a jeho parta mojí oblíbenou záležitostí. Tenhle film je takový malý pokus převést Hellraisera do nového prostředí, s modernější zápletkou. Je to celkem zábavné, a docela i promyšlené, až na jednu botu v logice. Protože drogou vyvolané halucinace můžou být jakkoli silné, ale nikdy nemůžou propojit vědomí dvou nezávisle na sobě nadrogovaných lidí. A tedy pokud Jake slíbil v halucinaci, že Chelsea ještě uvidí východ slunce, jsem si jistá, že ona by o tom vůbec nevěděla, natož aby si to pamatovala! To jenom k logice. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

A sakra, kam se Hellraiser postupem času dostal to by si nepřál snad nikdo. Jelikož bylo základní téma vytěženo na maximum, je čas do hry zapojit internet a Nokie 3310, které zde zastupují pekelné kostky. Pinhead musí bejt v pekle pěkně nasranej jestli tohle viděl taky. Úplný odpad to ale nebyl, nicméně se sérií už má společný pouze název. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama